سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراگیری آموزه های زیست محیطی در «تابستان باز» واحد علوم و تحقیقات

برنامه «تابستان باز» با محوریت آموزش‌های محیط زیستی و کشاورزی برای عموم جامعه در دانشگاه علوم و تحقیقات برگزار می‌شود.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  برنامه «تابستان باز» با مشارکت اعضای هیات علمی ۱۲ دانشکده واحد علوم و تحقیقات و معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی اجرا می‌شود که در بخش قابل توجهی از این برنامه آموزشی، برگزاری دوره‌های فشرده ویژه آشنایی با نرم‌افزار‌های تخصصی پیش‌بینی شده است؛ در عین اینکه برخی از دوره‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که قابل استفاده برای عموم شهروندان و گروه‌های سنی مختلف باشد.

از سوی اعضای هیات علمی دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات، دوره‌هایی برای عموم شهروندان به خصوص افرادی که علاقه مند به گل و گلکاری در خانه بوده یا علاقه‌مندند با حیوانات آشنا شوند، در تابستان باز علوم و تحقیقات برگزار می‌شود.

دوره آموزشی هیروپونیک و کشت‌های گلخانه‌ای، تولید گل و گیاهان زینتی، هرس و فرم‌دهی به درختچه‌های زینتی، تولید و فرآوری گیاهان دارویی و مواردی از این قبیل  برای عموم جامعه در نظر گرفته شده است.
 

دوره آموزشی تابستان باز ویژه کودکان

تابستان باز علوم و تحقیقات در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی جای ویژه‌ای برای کودکان و نونهالان دیده است. «پرماکالچر برای کودکان» یک برنامه ۲۰ ساعته است که از اول مرداد ماه تا ۱۵ شهریور ماه ۹۷  برای کودکان اجرا می‌شود.

پرماکالچر یک نظام کشاورزی و اصول طراحی اجتماعی به حساب می‌آید که به موجب آن به صورت مستقیم یا شبیه‌سازی شده از الگو و  ویژگی‌های مشاهده شده در اکوسیستم طبیعی بهره گرفته می‌شود. در یک مزرعه پرماکالچر، همه موجودات زنده، بخشی از تعادل اکوسیستمی را شامل می‌شوند و حیات تک تک آن‌ها ضروریست لذا باید امکان حضور هر یک از اجزای زیست بوم را فراهم کرد.

منابع جامع در حوزه کشاورزی پایدار (پرماکالچر)، این کشاورزی را به عنوان فرصتی اقتصادی و استراتژیک برای زندگی بهتر معرفی می‌کنند و نشان می‌دهند که چگونه با تقلید از هوش طبیعت و به کارگیری تکنولوژی مناسب نظیر انرژی خورشیدی و طراحی محیط زیستی، پرماکالچر می‌تواند محصولات محلی فراوان، مغذی و سالم تولید کند، از وابستگی به سوخت‌های فسیلی آلاینده و گران بکاهد، کاهش انتشار آلاینده‌ها و کاهش گرمایش جهانی را سبب شود، از خشک شدن و کاهش رطوبت شهر‌ها و اطراف‌شان بکاهد و پسماند‌های آلی را به ثروت تبدیل کند.

واحد علوم و تحقیقات با توجه به ضرورت ترویج این شیوه تولید اقدام به راه‌اندازی سایت پایلوت پرماکالچر در این واحد دانشگاهی کرده است.
 
مزرعه پرماکالچر واحد علوم و تحقیقات از بخش‌های مختلفی نظیر بخش گیاهان خودرو به منظور ایجاد زیستگاه برای موجودات زنده، هتل حشرات، کومپستِ ضایعاتی قارچ، جمع‌آوری آب‌های باران، تولید کومپست، بخش ایجاد کود مناسب، فضای کاشت انواع سبزیجات، برکه طبیعی، گلخانه کاشت گیاهان و غیره تشکیل شده است.
 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.