ضربان قلب نامنظم
تحقیقات اخیر نشان داده که اندوه میتواند واقعا به قلب آسیب بزند. مطالعهای که روی 886000 نفر انجام شد دریافت آنهایی که همسر یا معشوقهی خود را از دست میدهند بیشتر در معرض نامنظم بودن ضربان قلب هستند، مخصوصا اگر کمتر از 60 سال سن داشته باشند یا فرد مقابلشان بصورت غیر منتظرهای فوت کرده باشد. ریسک فیبلیراسیون دهلیزی در میان آنهایی که غم از دست دادن همسر خود را داشتند، 41 درصد بیشتر بوده است. این تاثیر، 8 تا 14 روز بعد از فوت همسر، بیشترین بوده و تنها بعد از گذشت یک سال، تخفیف یافته بود.
کاهش عملکرد سیستم ایمنی
پژوهش جدید دیگری نیز روی افراد سالمند انجام شد و نشان داد آنهایی که به تازگی همسر خود را از دست داده بودند، بیشتر مستعد بیماریهای عفونی بودند. نوتروفیلها سلولهای سفیدی هستند که با عفونت مبارزه میکنند، این سلولها در افراد تحت آزمایش دچار کاهش عملکرد شده بودند. به گفتهی محققان میتوان برای افرادی که زیاد در معرض استرس هستند از مکملهای هورمونی یا محصولات مشابه استفاده کرد و البته حمایت دوستان و خانواده برای کنترل احساسات ناخوشایند این افراد ضروری است.
اضطراب
ناخوشی جسمی، علامتی از غم و اندوه است که میتواند خودش را به صورت علائمی شبیه اضطراب نشان بدهد. در موارد مرگ ناگهانی یکی از عزیزان، تاثرات جسمی میتوانند با استرس و شوک عاطفی مرتبط باشند، مانند دل آشوبه، ضربان تند قلب، لرزش و حساسیت شدید نسبت به صدا.
بیشتر بخوانید:۶ عادت روزمره که امید به زندگی را درشما افزایش میدهد!
مشکلات پوستی
همانطور که بروز درد جسمی غیر عادی نیست، تظاهر مشکلات پوستی یا تنفسی نیز غیر معمول نیست. پوست، بزرگترین اندام بدن است. وقتی رنج و اندوه شدید داریم و دچار استرس ناشی از آنیم، مشکل پوستی نیز ممکن است بروز کند. مشکل پوستی خصوصا در افرادی که احساسات خود را سرکوب میکنند بیشتر مشاهده میشود.
چگونه بر احساس غم و اندوه خود غلبه کنیم؟
شما باید به بدن خود توجه کنید و احساسات خود را سرکوب نکنید. وقتی اشکهایتان میخواهند جاری شوند اجازه بدهید این اتفاق بیفتد. اگر احساس خشم میکنید جای مناسبی را پیدا کنید و فریاد بزنید. خودتان را از بقیه کنار نکشید و احساسات خود را پنهان نکنید، خویشتندار بودن در چنین مواقعی امتیازی برایتان ندارد. اگر نیاز دارید با کسی حرف بزنید یک دوست واقعی را انتخاب کنید و با او درد دل کنید، او نیز زمانی به حمایت شما نیاز خواهد داشت، این بار نوبت شماست.
در مورد کسی که او را از دست دادهاید حرف بزنید، در مورد ماجرایی که آزردهتان کرده حرف بزنید و اگر کسی را پیدا نکردید که با او راحت باشید به مشاور مراجعه کنید. عبادت کردن و توکل به خداوند نیز راه مناسبی برای پیدا کردن آرامش و رها شدن از اندوه است.
و اما اگر میخواهید در مورد درد جسمی که دارید اقدامی بکنید:
به روانپزشک مراجعه کنید، مخصوصا اگر احساس میکنید برای خواب یا اضطرابتان به دارو نیاز دارید. شما با کمک یک درمانگر هم میتوانید به طور تدریجی پروسهی بازیابی خودتان را طی کنید. ماساژ درمانی، بو درمانی، رفلکسولوژی و ... نیز کمکتان میکنند از اندوه رها شوید.
منبع:برترین ها
انتهای پیام/