وی در ادامه با بیان اینکه هیچ انسانی به خودی از محل و زمان مرگ خود آگاه نیست، اضافه کرد: برخی مانند ائمه (ع) که از مرگ خویش خبر دادهاند از روی علم غیب بوده است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: مرگ وقتی برسد حتی به سلیمان هم مهلت نمیدهد؛ ایشان دست به عصا ایستاده بود و در همان حال، ملک الموت او را قبض روح کرد و چه خوب که انسان در هنگام مرگ مانند علی (ع) با ندای «فزت و رب الکعبه» و در حالی که در خون میغلتد به پیش خدا برود.
وی اضافه کرد: خداوند در آیه ۱۱ سوره سجده، ملک الموت را مأمور قبض روح معرفی کرده که از امام پرسیدند چگونه همزمان در غرب و شرق عالم میتواند باعث مرگ شود و امام پاسخ دادند که شرق و غرب دنیا در یک لحظه در نزد ملک الموت حاضر است.
حجت الاسلام حاج ابوالقاسم اضافه کرد: در روایت است که ملک الموت میگوید هیچ خانهای نیست که من ۵ مرتبه به او سر میزنم یکی در اوقات نماز که وارد خانهای میشوم و اگر ببینم نماز برای آنان جدی است هنگام مرگ، قبض روح بر آنان آسان است.
وی با اشاره به اهمیت نماز شب اضافه کرد: در آیه ۱۷ سوره سجده فرموده که هیچ کسی نمیداند که چه چشم روشنی برای شب زنده داران در نظر گرفته شده است.
این محقق قرآنی اظهار داشت: در روایت است که برای این افراد چیزی آماده شده که به قلب هیچ کسی خطور نکرده و هیچ کسی ندیده و نشنیده است.
وی تأکید کرد: برای نماز شب ۷۵ فائده ذکر شده که از جمله چهره را نورانی میکند، اخلاق نیکو به انسان میدهد؛ عامل خوشبویی انسان و افزایش روزی و مایه ادای دین و بدهکاری و رفع غم و غصه از انسان است.
انتهای پیام/ز