نسخه پروکسی تلگرام بدون هیچ محدودیت و ممانعتی از سوی نهادهای اجرایی، به راحتی در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفته که میتواند بسیار خطرناک باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هفدهم خرداد ماه ۹۶ بود که تروریستها حوالی ساعت ۱۰:۳۰ صبح وارد مجلس شدند و عدهای از هموطنانمان را به گلوله بستند. هنوز ۱۰ دقیقه از این حادثه نگذشته بود که خبر حمله به حرم امام خمینی (ره) نیز در رسانهها منتشر شد. در پی این حادثه تروریستی که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت ۱۷ نفر به شهادت رسیدند و دست کم ۵۲ نفر زخمی شدند؛ حادثه تلخی که تعدادی از خانوادهها را داغدار و کام ملت شریف ایران را تلخ کرد.
پس از وقوع این اتفاق غیرمنتظره، چندین تیم تحقیقاتی ویژه، مأمور بررسی جوانب این حمله ناگهانی شدند که در پی بررسیهای صورت گرفته و مدارک به جا مانده از جمله سیمکارت یکی از عوامل انتحاری داعش، مشخص شد مقدمات انجام این اقدام جنایتکارانه بر بستر تلگرام صورت گرفته است. پیام رسانی که به دلیل عدم نظارت و محدودیت تبدیل به جولانگاه تروریستها و مجرمان جانی شد. چه بسا کانالهای غیراخلاقی و ضد دینی که باعث انحراف جوانان شد و جرائم و جنایات بسیاری را در اقصی نقاط جهان به بار آورد. تا جایی که برخی از کشورها از جمله انگلیس و روسیه تصمیم به فیلترینگ این پیام رسان گرفتند. ترزا می نخست وزیر انگلیس در این باره با صراحت اعلام کرد تلگرام بستر تروریست است.
سید علیرضا آل داود کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی در خصوص این موضوع در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تلگرام در ابتدا نسخه بدون فیلتر دسکتاپ را با عنوان نسخه آلفا تست کرد که موفقیت آمیز نبود و این پروژه با شکست مواجه شد. پس از اجرایی شدن طرح فیلترینگ برخی به استفاده از نسخههای فارسی این پیام رسان روی آوردند و تلاش کردند تا به این طریق فیلترینگ را دور بزنند. همین سبب شد تا علیرغم تاکید قوه قضائیه باز هم عدهای سودجو از این فرصت بهره بردند و تلاش کردند تا رسیدن نسخه بدون فیلتر آن یا همان پروکسی، فضا را حفظ کنند و حالا با ارائه این نسخه خطرناک، سهلانگاری و بیتوجهی برخی هر چه بیشتر آشکار شد.
آل داود تصریح کرد: حمایت از تلگرام یعنی نادیده گرفته شدن تمام صدمات و آسیبهای تلخی که برخی از خانوادهها در جریان ترور مجلس و اغتشاشات متحمل شدند، یعنی چشم بستن بر فعالیت کانالهای مروج شیطان پرستی، کودک آزاری، پورن، قاچاق انسان و غیره که بسیار خطرناک بوده و با این نسخه جدید بدون فیلتر به راحتی در اختیار کاربران به ویژه جوانان قرار میگیرد. آن دسته از حامیان تلگرام که مدعی شدند که مسدودسازی تلگرام سبب رواج استفاده از فیلترشکن شده است، چرا در مقابل نسخه بدون فیلتر آن سکوت کردهاند؟
آل داود ادامه داد باید مشخص شود ارتباط میان تلگرام و حمله تروریستی مجلس و 17 شهیدی که جان خود را از دست دادند چه بوده است. تلگرام با قابلیت Instant new به یک فیلترشکن حرفهای تبدیل شده است که با استفاده از آن میتوان بهراحتی هر سایت غیراخلاقی و ضدانقلابی را مشاهده کرد. آیا مسئولان از جمله دولت و وزارت ارتباطات نباید پاسخگو باشند؟
این پژوهشگر فضای مجازی قاطعانه تاکید کرد: ضدفیلتر بودن تلگرام با نسخه پروکسی آن یک فریب و دروغ بزرگ است، تلگرام و همچنین نسخه پروکسی آن به راحتی قابل مسدودسازی است اما سوال اینجاست چرا این اقدام صورت نگرفته یا دست کم در خصوص آن سهل انگاری شده است؟ متأسفانه بسیاری از افراد و جناحهای سیاسی، با دید کاملاً سیاسی به این موضوع نگاه میکنند؛ باید توجه داشت که در حال حاضر در این موضوع منافع ملی مطرح است. از سوی دیگر نسخههای فارسی تلگرام که قرار بود از نسخه اصلی آن جدا شده و به پیام رسانهای داخلی بپیوندند به تعهدات خود در این رابطه عمل نکردند و دولت نیز با اختصاص سرور به این نسخهها به جای پیام رسانهای داخلی و عدم حمایت از آنها، سبب شدند تا تلگرام بازی را به وقت اضافه کشانده و بتواند نسخه بدون فیلتر را ارائه دهد.
آل داود هشدار داد این نسخه بدون فیلتر تلگرام بسیار ناامن است و در همین راستا از خانوادهها خواست تا از دسترسی کودکان و نوجوانان بهویژه به این نسخه جلوگیری شود تا دوباره شاهد اتفاقات تکاندهندهای مانند حادثه مدرسه غرب تهران نباشیم چرا که این فیلمهای مستهجن و غیراخلاقی که توسط ناظم مدرسه به دست دانش آموزان رسید همه در بستر تلگرام انجام شده بود این یک هشدار جدی است برای آنکه خانوادهها هر چه بیشتر این مساله را جدی بگیرند.
آل داود در ادامه افزود با توجه به فرارسیدن سالگرد حادثه تلخ ترور مجلس و یادآوری واقعه 17 خرداد که منجر به شهادت 17 نفر مردم بیگناه شد، و نیز اغتشاشات اخیر دیماه و کشته شدن 4 تن دیگر و همچنین حادثه تاسف بار مدرسه غرب تهران و حوادث بسیار دیگر، چرا برخی مخالفان فیلترینگ و حامیان تلگرام که هنوز در مجلس نفس میکشند، همچنان از این پیام رسان مخرب دفاع میکنند؟ آیا دلیلی برای موضع خود در برابر اتفاقات اخیر دارند؟! قطعا جوابی قانع کنندهای برای این سوال ندارند چرا که تمام این بیتفاوتیها جهت دار بوده و اهداف سیاسی را دنبال میکند.
گزارش از مهدیا جوهرپور
انتهای پیام/
بيكاري جوانان ، اقتصاد داغون ، اختلاسگران موجود در بين خودشون ، رشوه بگيران و رانت خواران ، پارتي بازي ها و حاكميت روابط بر ضوابط و همه وهمه
بسيار بسيار خطرناك تر و بدتر از حادثه مجلس هست
كاااااااش
این چه حرفیه یعنی اگه تلگرام نبود این ناظم نمیتونست کاری از پیش ببره یعنی واقعا همه چیزو به تلگرام ربط میدید بی مسؤلیتی هاتون رو گردن تلگرام نندازید آقا
این چه حرفیه یعنی اگه تلگرام نبود این ناظم نمیتونست کاری از پیش ببره یعنی واقعا همه چیزو به تلگرام ربط میدید بی مسؤلیتی هاتون رو گردن تلگرام نندازید آقا
ول کنید خسته شدیم از بس خوب بد برامون تعیین کردید. ما داریم بزرگترین ارکان کشور در انتخابات تعیین میکنیم آیا صلاحیت اینو نداریم تصمیم تلگرام رو خودمون بگیریم ...
این دلیل قانع کننده ایی نیست/دلیل قانع کننده اینه که ما مردم فقط باید پشت هم باشیم و از کشورمون دفاع کنیم/تلگرام همش بهانست/تمام
هر وقت دولت انتظارات مردم رو برآورده کرد ما هم انتظارات دولت رو برآورده می کنیم.
در نهایت مرگ بر داعش و مرگ بر تفکر داعشی