سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت گرایش زنان به مواد دخانی چیست؟/ تعداد زنان سیگاری ایران

آمارها نشان می دهد که گرایش زنان به مصرف مواد دخانی به ویژه قلیان، رو به افزایش است و این زنگ خطری برای سلامت جامعه تلقی می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از حدود صد سال پیش یعنی زمانی که شرکت های دخانیات زنان را با تبلیغات فریبنده هدف خود قرار دادند تعداد زنان سیگاری رو به افزایش است. متاسفانه، زنان ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ما شاهدیم که آمار گرایش زنان و دختران کشورمان به مصرف مواد دخانی، رو به افزایش است.

شرکت های دخانی تلاش کردند تا از طریق تبلیغاتی که مدل های جذاب و مورد پسند زنان را نشان می داد پیام های تبلیغاتی خود را با تمایلات زنان و دختران جوان متناسب کنند. آنها با این پیام که «انتخاب خود را پیدا کنید» و با نشان دادن زنانی از زمینه های قومی و نژادی مختلف زنان و دختران را هدف گرفتند. این پیام نشان می داد که سیگار کشیدن با آزادی و قدرت زنان ارتباط دارد. ترفندهای دیگر این شرکت ها شامل پیشنهاد تخفیف غذا یا اجناس خانگی معمولی، هدیه دادن تقویم، دفترچه تلفن یا لباس با خرید سیگار بود.


بیشتر بخوانید: کدام سرطان در کمین زنان سیگاری است؟


مضرات مصرف سیگار

سیگار کشیدن موجب مشکلات تنفسی، برونشیت، بیماری قلبی، بیماری انسداد عروق، مشکلات عصبی و افسردگی می شود.

احتمال ابتلای افراد سیگاری به سرطان دهان، ۴ برابر افراد غیرسیگاری است. این سرطان در گونه، لثه، زبان، لب، کف و دور دهان ایجاد می شود. همچنین زنانی که سیگار می کشند، مشکلاتی در رابطه با دوره قاعدگی خود (مانند درد بیشتر و بی قاعدگی) دارند.

احتمال پوکی استخوان در زنانی که سیگار می کشند بیشتر است و در نتیجه تراکم استخوان کمتر و احتمال شکستگی استخوان ها بیشتر می شود. همچنین سیگار کشیدن موجب چین و چروک صورت می شود. احتمال ابتلا به سرطان ریه پیشرفته در زنانی که سیگار می کشند، ۱۰ برابر زنان غیرسیگاری است. زنانی که سیگار می کشند به طور متوسط ۱۴.۵ سال زودتر می میرند.

مضرات مصرف قلیان

مصرف قلیان به طور قابل ملاحظه ای با سرطان های ریه، مثانه، حلق و مری ارتباط دارد. همچنین مصرف قلیان با بیماری های تنفسی، کاهش وزن هنگام تولد، بیماری های ددنان، ناهنجاری های دهانی و ناباروری همراه است. مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف قلیان تاثیر منفی بر کارکرد ریه دارد و به اندازه سیگار کشیدن می تواند مضر باشد. علاوه بر اینها، استفاده از دهانه مشترک موجب گسترش بیماری های واگیر می شود.

استنشاق دود غیر مستقیم دخانیات

با توجه به اینکه سیگار کشیدن در مردان بیشتر است، زنان و کودکان به میزان بیشتری در معرض دود غیرمستقیم قرار می گیرند و توسط آن آسیب می بینند. از تمام مرگ هایی که به دود غیر مستقیم نسبت داده می شود حدود ۴۷ درصد از آن در زنان غیرسیگاری اتفاق می افتد.

احتمال ابتلا به سرطان ریه در زنان غیرسیگاری که در معرض دود غیرمستقیم دخانیات همسران شان هستند، تقریبا ۲۸ درصد افزایش می یابد. استنشاق دود غیر مستقیم دخانیات، تاثیر منفی فوری بر سیستم قلبی و عروقی، لخته شدن خون و افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی و سکته دارد. همچنین دود غیرمستقیم دخانیات موجب بروز علائم بیماری های مزمن تنفسی مانند سرفه، بیحالی، خس خس سینه و تنگی نفس در غیرسیگاری ها می گردد. استنشاق دود غیر مستقیم دخانیات با ابتلا به عفونت سل نیز ارتباط دارد.

تعداد زنان سیگاری در جهان و ایران

در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰۰ میلیون زن در سراسر جهان سیگار مصرف می کردند. نیمی از این زنان سیگاری در کشورهای با درآمد بالا و نیمی دیگر در کشورهای با درآمد پایین و متوسط بودند. آمارها نشان می دهد در سال ۲۰۱۰، در ایران ۰.۹ درصد دختران ۱۳ تا ۱۵ ساله و کمتر از یک درصد زنان ۱۵ تا ۶۴ ساله به صورت روزانه سیگار مصرف می کردند. البته این آمارها در سال های اخیر، به شکل عجیبی رو به افزایش بوده و شاهد گرایش بیشتر دختران و زنان به سمت سیگار و قلیان هستیم.

بارداری و دخانیات

مطالعات متعدد نشان داده است که سیگار کشیدن و استنشاق دود غیرمستقیم سیگار توسط زنان باردار یکی از علل مهم سقط جنین ناخواسته، تولد زودرس، مرده زایی، پارگی ناگهانی جفت از جنین، افزایش خطر مرگ ناگهانی نوزاد و دوره بارداری کوتاه تر است. همچنین سیگار کشیدن و استنشاق دود غیر مستقیم سیگار در طول دوران بارداری خطر کندی رشد و کاهش وزن نوزاد، اختلالات تنفسی و مشکلات بینایی در دوران کودکی، سرطان خون، عقب ماندگی ذهنی، اختلال حواس و بزهکاری و خشونت در دوران جوانی و بزرگسالی را افزایش می دهد. یک چهارم همه مرگ های ناگهانی نوزادان به سیگار کشیدن مردان در دوران بارداری نسبت داده می شود. همچنین میزان مرگ و میر جنین در زنان بارداری که سیگار می کشند ۳۵ درصد بالاتر است.

علل مصرف سیگار زنان

افراد معمولا دلایلی مانند توصیه دوستان و آشنایان به مصرف سیگار، بیکاری، ناراحتی روانی، تنهایی و خستگی و دیدن نمایش سیگار کشیدن بازیگران در فیلم را برای سیگار کشید خود ذکر می کنند.

دختران جوان برای جلوگیری از افزایش وزن و نشان دادن خود به عنوان افرادی مستقل و جذاب، سیگار می کشند. همچنین بسیاری از زنان استرس را به عنوان یکی از دلایل سیگار کشیدن خود بیان می کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

دلایل گرایش زنان به مصرف مواد دخانی

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.