سوال اینجاست که چه غذاهایی میتوانند بر روی قدرت مغز تاثیر منفی داشته باشند و منجر به بیماریهایی همچون آلزایمر شوند؟ در ادامه قصد داریم غذاهایی که باید از خوردن آن اجتناب شود را بیان نماییم.
شیرین کنندههای مصنوعی
هر کسی در دنیای امروزی در مورد گلوتن، کربوهیدرات و شکر صحبت میکند اما باید توجه بیشتری به شیرین کنندههای مصنوعی نیز داشته باشیم. سال گذشته گروهی از محققان، مطالعهای را انجام دادند. این مطالعه نشان میدهد زمانی که افراد شیرین کنندههای بدون کالری را مصرف میکنند، باکتریهای درون روده بهگونهای تغییر پیدا میکند که راه را برای ایجاد دیابت نوع ۲ هموار میسازد. اگر به بیماری دیابت مبتلا شوید، ۴ برابر بیشتر از سایر زمانها خطر ابتلا به بیماریهای شناختی همچون آلزایمر در شما وجود خواهد داشت.
دلیل این موضوع بسیار ساده است. دیابت باعث میشود کمتر از قبل به انسولین حساس شوید، بنابراین سطح قند خون افزایش پیدا میکند و همین امر خطر ابتلا به بیماریهای انحطاط مغز را افزایش میدهد. با کمال تعجب، افرادی که شیرینکننده مصنوعی مصرف میکنند بیشتر از سایر افراد در معرض توسعه دیابت قرار دارند.
ماهیهای سرشار از جیوه
هر چیزی اگر بهصورت متعادل مصرف شود بیضرر خواهد بود اما یک استثنا در این باره وجود دارد و آن هم جیوه است. جیوه بیشتر در ماهی یافت میشود. اگر ماهی بزرگ باشد نشان میدهد که بیشتر در آب زندگی کرده است و جیوه بیشتری در بدن خود دارد.بیشتر افراد فکر میکنند که جیوه تنها بر روی سیستم شناختی انسان تاثیر میگذارد اما این ماده بر روی مخچه نیز اثر گذار است (مخچه بخشی از مغز انسان است که تعادل، هماهنگی و بینایی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد).
اگرچه از تن ماهی استفاده میکنید ولی بیشتر از یکبار در هفته از آن مصرف نکنید. اگر میخواهید کمتر در معرض جیوه موجود در ماهی قرار بگیرید، توصیههای زیر را دنبال کنید: از مصرف ماهیهایی همچون کوسه، شمشیر ماهی، کاشی ماهی خودداری کنید. این ماهیها حاوی سطح بالایی از جیوه هستند. ۳۴۰ گرم در هفته از انواع ماهیهایی استفاده کنید که سطح جیوه بسیار پایینی دارند.
بیشتر بخوانید:عوامل زوال عقل که از آنها بی خبر هستید!
بیسکویت آماده
از مصرف بیسکویتهای آماده یا خمیر پیتزای آماده خودداری کنید. اغلب اوقات، اسیدهای چرب ترانس برای تولید این ترکیبات مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه بیشتر اسیدهای چرب ترانس ممنوع بوده یا حذف میشود، اما هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. این اسیدها موجب کوچک شدن مغز، التهاب و ایجاد اختلال در سیستم انتقال عصبی میشود. مطالعات انجامشده نشان میدهد که این اسیدها میتواند آسیب بسیار جدی به مغز وارد کند.
نوشیدنیهای شیرین
از خوردن نوشیدنیهای شیرین اجتناب کنید زیرا سیستم تنظیمکننده مغز نمیتواند از عهده کالریهای موجود در آن برآید. سلولهای عصبی در هیپوتالاموس بهطور معمول نمیتواند کالری مصرف شده را با انرژی سوزانده شده از طریق ورزش مطابقت دهد.شواهد نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین گرسنگی را همانند غذاهای جامد کاهش نمیدهد. به همین خاطر مقدار بیشتری از این نوشیدنیها مصرف میشود.
منبع:روزنامه آرمان امروز
انتهای پیام/
چرا در متن اشاره به حرام بودنش نشده ؟