وی افزود: این استانداردهای دوگانه و رفتارهای سودجویانه بر همه روابط در سطوح مختلف و موضوعات گوناگون سایه سنگینی انداخته است، گفتمان نفرت را بیش از گذشته تقویت کرده و تبدیل به عاملی تهدید کننده برای صلح و امنیت بینالمللی شده است.
نایب رئیس دوم مجلس در ادامه گفت: تا زمانی که بیعدالتی در روابط بینالملل و در ساختارهای جهانی وجود دارد و گروهی در مقام دفاع و گروهی دیگر مهاجم همیشگی برای گسترش قدرت و سلطه خود هستند، هرگز منافع دولتها و ملتها با هم تطابق پیدا نخواهد کرد.
مطهری تصریح کرد: ناهنجارها و به تبع آن، ناامنیها از بین نخواهد رفت و حتی ممکن است منجر به شکلگیری دشمنیهای جدید و افزایش ناامنی شود.
*وظیفه پارلمانهای جهان نسبت به نقض پیمان آمریکا
مطهری با بیان اینکه خروج یک جانبه آمریکا از توافق هستهای (برجام) یکی از نمونههای بی عدالتی در جهان است، تصریح کرد: این درحالی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها پایبندی ایران به تعهدات خود را اعلام کرده است.
نایب رئیس دوم مجلس در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: در اینجا پارلمانهای دنیا وظیفه دارند نسبت به این نقض پیمان و بیعدالتی اعتراض کنند؛ اگر توسعه و پیشرفت همهجانبه را به عنوان اساس صلح و آرامش در جهان بدانیم، عدالت و تلاش برای تحقق آن، بنیان اساسی توسعه، پیشرفت، صلح و آرامش و در نهایت امنیت در عرصه بینالمللی خواهد بود.
*توجه به عدالت در سطح جهانی مبنای مشترک همه پارلمانهاست
وی با بیان اینکه اگر با نگاهی عمیق به مهمترین اهداف انبیای الهی بنگریم، در مییابیم که مهمترین اهداف انبیا، برقراری عدالت و صلح جهانی بوده است، ادامه داد: برای اینکه پارلمانها در تقویت امنیت بینالمللی نقش مهمی ایفا کنند، قدم اول ضرورت توجه پارلمانها به عدالت در سطح جهانی است که میتواند مبنای مشترک همه پارلمانها در تعاملات و روابط آنها قرار گیرد.
*پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک بین پارلمانهای جهان
مطهری در ادامه پیشنهاد داد تا برای تحقق این امر، کارگروهی متشکل از مراکز پژوهشی پارلمانی، روی این مسئله کار کرده و پیشنیازهای آن را شناسایی کنند تا در نشستهای بعدی، ماحصل کار آنها به عنوان یک قطعنامه صادر شود.
*چالش کنونی جهان وجود بیعدالتی در روابط و در درون نظام جهانی است
وی خاطرنشان کرد: نمونه دیگر بیعدالتی در دنیا برخورد معکوس با اشغالگر و کسانی است که با اشغال سرزمینشان مبارزه میکنند، پارلمانهای دنیا نباید اشغال را به رسمیت بشناسند؛ معتقدم چالش کنونی جهان و عامل اصلی ناامنی در عرصه بینالمللی، وجود بیعدالتی در روابط و در درون نظام جهانی است به نحوی که این بیعدالتی به عنوان مانع عمدهای در رشد، آزادی ملتها، استقلال سیاسی، توسعه و پیشرفت اقتصادی و برخورداری از رفاه و تأمین نیازهای بشری عمل میکند.
*نقیصه بیعدالتی سازمان ملل متحد
مطهری تصریح کرد: سازمان ملل متحد هم که باید زمینه مشارکت تمام کشورهای جهان را در تصمیمگیریهای بینالمللی فراهم کند، دارای نقیصه بیعدالتی است؛ چنین ساختار ناعادلانهای به نهادهای دیگر بینالمللی که میتوانند نقش مهمی در برقراری صلح و امنیت در جهان ایفا کنند، تسری پیدا کرده است و به زیادهخواهی و سلطهطلبی برخی کشورها مشروعیتی غیرواقعی داده است.
نایب رئیس دوم مجلس در پایان خاطرنشان کرد: امروز همگان دریافتند که برخوردهای ابزاری و اعمال استانداردهای دوگانه و تبعیضآمیز در مواجهه با تروریسم بینالمللی، حقوق بشر، انتشار سلاحهای کشتارجمعی و انرژی هستهای از عوامل مهم ایجاد ناامنی در عرصه بینالمللی است و عدم پایبندی به حقوق بینالمللی و نقض تعهدات برخی قدرتها را به همراه دارد.
انتهای پیام/