سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

الاخبار: فرمان‌های جدید در عربستان ثابت کرد بن سلمان در تسخیر قدرت سیری‌ناپذیر است

روزنامه الاخبار در مطلبی نوشت تغییرات جدید در دولت سعودی که در واقع با دستور بن سلمان و مهر پدرش صادر شده، نشانی از سیری‌ناپذیری ولیعهد در تسخیر قدرت است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی روزنامه «الاخبار» با اشاره به عزل و نصب‌های جدید در دولت سعودی نوشت: سریال صدور شبانه فرمان‌های حکومتی در عربستان، بار دیگر موجب گمانه‌زنی‌هایی درباره ثبات سیستم حکومتی این کشور شد و اشتیاق ولیعهد عربستان را برای گسترش دایره قدرت خود و در دست گرفتن مراکز حساس مدیریتی به نمایش گذاشت تا مهره‌های خود را در این مراکز مستقر کند.

در این مطلب آمده است: به محض اینکه علاقه‌مندان به امور عربستان گمان می‌کنند شاهزاده جوان سعودی به فشرده‌سازی سمت‌ها و به چنگ آوردن آن اکتفا کرده است، او با فرمانی که مهر پدر پادشاهش بر آن نقش بسته است، ظاهر می‌شود تا ثابت کند اشتهای ولیعهد و کسی که در عمل پادشاه کشور است با وجود همه سمت‌هایی که برای خود جمع‌آوری کرده، باز هم سیری‌ناپذیر است. با فرمان‌های اخیر هر ظالمی که جانشین محمد بن سلمان شود نخواهد توانست رکورد او را در تسخیر قدرت و کسب نفوذ بشکند.

اما دستور‌های پادشاهی که اخیرا صادر شده و به امضای ملک سلمان رسیده است و رد پای ولیعهد در آن دیده می‌شود، بی‌ثباتی دربار آل سعود را نشان می‌دهد. از این تصمیم‌ها بوی دسیسه و توطئه‌چینی بقایای جناحی به مشام می‌رسد که به خاندان سلمان حسد می‌ورزد و کینه خود را از شاهزادگان آن پنهان می‌کند. پس از آنکه بیشتر بزرگان خاندان حاکم و نوادگان عبدالعزیز و فرزندان آنان از حکومت و مراکز قدرت برکنار شدند، بازماندگان این جناح اکنون بر سر میراث پادشاه با یکدیگر جدال می‌کنند.

پس از غیبتی شبهه‌انگیز، ولیعهد با بسته‌ای از فرمان‌های جدید سلطنتی ظاهر شد که ثابت می‌کرد، پس از کودتا‌هایی که مخالفان وی را نابود و رقبایش را به حصر کشاند، حکومتی که او برای خود ساخته، هنوز به ساحل امن نرسیده است. یکسال پس از برکناری محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان، به دست بن سلمان و پس از مزایایی که در این یک سال عاید او شد و مهمترین آن امضای قرارداد‌های جدید با آمریکایی‌ها بود، بن سلمان هفته‌ها از انظار عمومی پنهان شد. او قصر پادشاهی را در ریاض ترک کرد و به بندر جده رفت و مدتی طولانی آنجا ماند. سپس ناگهان روزه سکوت خود را شکست و با پیگیری دوباره مسئله جنگ علیه یمن و ایجاد تغییرات جدید در سیستم داخلی حکومت بار دیگر در عرصه رسانه‌ای ظاهر شد.

بن سلمان ثابت کرد تصمیمات اخیر وی ناشی از احساس وحشت شدید و بی‌اعتمادی به مسئولان و مقاماتی بود که دور او را گرفته بودند و روش سنتی که او برای گیج کردن افکار عمومی به کار بست نیز نشان از همین امر داشت. وی عامدانه، به موازات صدور فرمان پادشاهی، تصاویری از دیدار خود با عمویش مقرن بن عبد العزیز، ولیعهد سابق، در کاخ وی منتشر کرد. او می‌خواست با این کار بگوید اختلافات داخلی خاندان حاکم پایان یافته است و هماهنگی دوباره موجب تقویت روابط خاندان آل سعود خواهد شد. بن سلمان با بوسیدن دست عمویش مقرن بن عبدالعزیز، ماجرای بوسیدن دست محمد بن نایف پسر عمویش در سال قبل را تکرار کرد. او خم شد تا دستان عمویی را ببوسد که دو سال پیش وی را برکنار کرده بود. پخش این تصاویر بار دیگر پرسش‌هایی درباره ثبات در خاندان حاکم مطرح می‌کند، آنهم پس از آنکه علاقه‌مندان به امور عربستان گمان می‌کردند کار دیگر تمام شده و در کاخ شاهزادگان سعودی ثبات برقرار شده است و به این ترتیب همگان کار‌ها را به دست سلمان و پسرش سپرده‌اند.

در انتهای این مطلب آمده است: فرمان‌های اخیر حاکی از آن است که سرنوشت عربستان به شخص بن سلمان بستگی دارد و همه چیز به نفع حمایت از برنامه‌های ویژه وی برای آینده عربستان است. با وجود آنکه لقب خادم حرمین شریفین هنوز هم به پادشاه تعلق دارد، حتی اماکن مقدس تحت سلطه ولیعهد است. وی شخصا ریاست «نهاد سلطنتی» برای اداره مکه مکرمه و اماکن مقدسه را عهده‌دار شده و یک سمت معنوی دیگر به سمت‌های فراوان خود اضافه کرده است که به موجب آن اجازه نظارت مستقیم بر این اماکن را پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: 
عزل و نصب‌های جدید در کابینه سعودی/ محمد بن سلمان رئیس شورای مناطق حفاظت شده عربستان شد

انتهای پیام/

گزارش الاخبار از قدرت‌طلبی محمد بن سلمان

برچسب ها: عربستان ، آسیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.