وی ادامه داد: مهاجرت تعداد محدودی از پرستاران به خارج از کشور در برابر جمعیت فعال 200 هزار نفری پرستاران معضل خاصی را در خدمترسانی به مردم ایجاد نمیکند.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه امروزه به سمت راهاندازی دانشگاههای آزاد پرستاری به وسیله اشخاص حقیقی هستیم، افزود: هنگامی که متوسط حقوق پرستاران در دنیا مبلغی بین 2000 تا 3000 دلار است در چنین شرایطی وسوسه مهاجرت برخی از همکاران به کشورهای کانادا، استرالیا و حتی حاشیه حوزه خلیج فارس بیشتر میشود.
دالوندی عنوان کرد: اکنون کمبود پرستار در مراکز درمانی نه تنها مشکل ایران بلکه یک معضل جهانی است و به دلیل شرایط کاری، پرستاران مجبور می شوند از کشوری به کشور دیگر برای کار مهاجرت کنند.
وی تأکید کرد: در دورهای میخواستند که تربیت پرستاران را به شکل بیمارستانی تغییر دهند اما امروزه تربیت این نیرو با همکاری بیمارستانها و دانشکدههای پرستاری انجام میشود.
دالوندی ادامه داد: ICM با همکاری سازمان بهداشت جهانی در نظر دارد مبتنی بر درآمد سرانه هر کشور حداقل حقوق دریافتی را برای پرستاران مشخص و به طور رسمی به دنیا اعلام کند که بر اساس آن هر کشوری باید از این قاعده به طور کامل تبعیت داشته باشد.
وی اظهار کرد: وقتی کشوری حداقل امکانات را به پرستاران ارائه میدهد این افراد روی به مهاجرت به منطقهای دیگر میآورند البته هم پرستاران نباید انتظارات بیش از حد داشته باشند و درآمد خود را با رشته پزشکی مقایسه کنند.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه بازار کار پرستاری بسیار خاص است، اظهار کرد: بر اساس تبصره 10 ماده 48، 50 درصد افزایش دستمزد برای افرادی که زمینه کار بینالمللی دارند باید اجرا شود که این قانون در خصوص پرستاران کاملا صدق می کند ولی متأسفانه مشکلات بودجهای وزارتخانه محدودیتی برای اجرای قانون درباره پرستاران شده است.
وی یاد آور شد: تعداد زیادی از کارکنان در بخش های مختلف حوزه سلامت از رشته های غیربهداشتی بوده و همین مسئله باعث ایجاد مشکلات مختلفی میشود.
انتهای پیام/