سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۵ ترفند طلایی برای حفظ سلامتی هنگام وقوع طوفان

بسیاری از آسیب دیدگی‌ها و بروز تلفات جانی هنگام وقوع طوفان با رعایت راهکار‌هایی ساده قابل پیشگیری هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اگر در منطقه‌ای که زندگی می‌کنید هواشناسی درباره وقوع طوفان، وزش باد شدید و رعد و برق هشدار داده است توجه به نکاتی ویژه مانع از بروز آسیب دیدگی و خطر‌های جانی می‌شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند با توجه به در دسترس بودن انواع رسانه‌ها از جمله رادیو و تلویزیون، سایت‌های اینترنتی، خبرگزاری‌ها و نرم افزار‌های پیش بینی وضعیت آب و هوا، افراد از آن‌ها برای آگاهی درباره وضعیت آب و هوای  محل زندگی یا حتی منطقه‌ای که قصد سفربه آنجا را دارند، استفاده کنند.


سعی کنید در زمان طوفان تا حد امکان در خانه یا محل کار بمانید البته اگر از مستحکم بودن آن محل اطمینان ندارید، اگر هم نیروی‌های امدادی خراب شدن ساختمان‌ها  را احتمال می‌دهند با برداشتن وسایل ضروری منزل یا محل کار را ترک و به مناطق ایمن بروید.

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد همیشه جعبه کمک‌های اولیه و برخی وسایل برای ترک فوری منزل را آماده داشته باشند که برخی از مهم ترین این وسایل می توان به چراغ قوه به همراه باتری و شارژر، رادیو باتری دار، تلفن همراه دارای شارژ و شارژر‌های یدکی، جعبه کمک‌های اولیه شامل دارو‌های ضروری، کنسرو، کمپوت میوه و سایر خوراکی‌های قابل نگهداری به مدت زمان استاندارد، درب باز کن غیربرقی، کارت‌های اعتباری و پول نقد، اوراق هویت، دفترچه‌های بیمه، پتو، شکلات و بیسکوئیت، وسایل بهداشتی مورد نیازبانوان و نوزادان و  بطری آب نوشیدنی اشاره کرد.

در زمان بروز طوفان به ویژه وقوع رعد و برق، حضور در فضا‌های باز می‌تواند سبب رعد وبرق گرفتگی، افتادن وسایل یا شاخ و برگ درختان بر روی فرد و بروز تروما یا حمله آسم و آلرژی در افراد مستعد این بیماری شود.

ایستادن در زیر درختان یکی از بزرگترین اشتباه‌ها در این زمان است، زیرا درخت به آسانی در معرض رعد و برق قرار و آتش می‌گیرد.


اگر در نزدیکی پناهگاه قرار ندارید، به داخل خودروی رفته و شیشه‌های ماشین را بالا نگه دارید.

در زمان بروز طوفان از قرار گرفتن در کرانه رودخانه و دریا‌ها و نیز قایق سواری اجتناب کنید، زیرا طوفان و بارش باران سبب بالا آمدن آب رودخانه و بروز خطر سیل می‌شود؛ دراین حالت امکان غرق و گرفتار شدن درسیل وجود دارد.

دستگاه هایی چون تلفن همراه هوشمند، خطوط تلفن و لوله‌های فلزی به دلیل خاصیت رسانایی می‌توانند جریان برق را انتقال دهند و درزمان طوفان و رعد و برق استفاده از آن‌ها جز درمواقع ضروری توصیه نمی‌شود.


کارشناسان توصیه می‌کنند در این زمان دستگاه‌های تهویه هوا خاموش شود، زیرا اصابت رعد و برق به آن‌ها می‌تواند سبب افزایش جریان بار الکتریکی به آن‌ها و بروز آتش سوزی شود.

رانندگی در این زمان یکی از کار‌های اشتباه است و بیشتر قربانیان سیل وطوفان  را رانندگان تشکیل می‌دهند، درمنطقه‌ای امن پناه بگیرید تا طوفان فروکش کند.


اگر در جنگل یا مناطق پوشیده از درخت قراردارید، زیر درختان کوتاه پناه بگیرید، زیرا درختان بلند بیشتر درمعرض آتش سوزی قرار می‌گیرند.

یکی از خطر‌های جدی در زمان طوفان، قرار گرفتن در نزدیکی سیم‌ها و تجهیزات الکتریکی و کابل‌های فشار قوی برق است، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از قرار گرفتن درمناطقی که این گونه وسایل قراردارند خودداری کنند.

اگر تنه درختان یا شاخ و برگ درختان بر روی ماشین یا وسایل خانه افتاده بود از برداشتن آن‌ها بدون یاری گرفتن از نیرو‌های امدادی خودداری کنید، زیرا امکان سقوط و بروز تروما وجود دارد.


در زمان بروز طوفان از رفتن به مناطق مرتفع یا پشت بام خانه و اداره‌ها خودداری کنید، زیرا وزش باد هرچه از سطح زمین دور باشد شدت گرفته   و موارد بسیاری از سقوط افراد هنگام  طوفان از پشت بام و مناطق مرتفع بوده است.

استفاده از دستگاه‌های گازسوز، مانند اجاق گاز در زمان بروز طوفان می‌تواند سبب منتشرشدن گاز و بروز آتش سوزی یا مسمومیت شود.

بهترین مکان برای پناه گرفتن درساختمان زیر زمین یا طبقه‌های همکف و میانی است، درصورتی که در فضای باز قراردارید از پتو، پارچه  یا لباس برای محافظت از سر و چشمان خود در مقابل طوفان و اجسام معلق در هوا مانند خرده‌های شیشه  استفاده کنید.


در زمان بروز طوفان از پناه گرفتن در نزدیک شیشه ساختمان‌ها خودداری کنید، زیرا احتمال شکستن آن‌ها وجود دارد.

حضور در آشیانه نگهداری هواپیما‌های سبک یا سالن‌های ورزشی در این زمان خطرناک است، زیرا آن‌ها دارای پوشش سقف نازک و پشتیبانی به وسیله میله‌هایی کم عرض هستند که  در زمان بروز طوفان، بارش سنگین باران یا برف امکان سقوط سقف آن‌ها وجود دارد.


درصورت آسیب دیدگی هرچه سریع‌تر به مراکز امدادی اطلاع رسانی کنید  و بیمار را در صورت امکان و آسیب ندیدن ستون فقرات به مراکز درمانی انتقال دهید و با پانسمان مانع از ادامه خونریزی شوید.

منبع: rpi

انتهای پیام/

موارد ایمنی برای جلوگیری از آسیب  هنگام طوفان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.