سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه کسانی بازار مسکن را ملتهب می‌کنند؟

استفاده‌ حداکثری برخی دفاتر مشاور املاک از شرایط فعلی که بازار مسکن تا حدودی به رونق رسیده، فریاد اعتراض خریداران و فروشندگان را درآورده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بازار مسکن شهر تهران با التهاب ۳۰ تا ۷۰ درصد قیمت‌ها که از طریق انتقال سرمایه از بازارهای موازی ایجاد شده، این روزها به میدان تاخت و تاز برخی دفاتر مشاور املاک تبدیل شده است. با این‌که نایب رییس اتحادیه املاک می‌گوید غالب متخلفین، فاقد پروانه کسب هستند، گزارش‌های دریافتی از متعاملین حاکی از آن است که عمده شگردهای زیرپوستی مشاوران در دفاتر دارای پروانه کسب انجام می‌شود. در ادامه با برخی از این ترفندها آشنا شوید.

تظاهر به چانه‌زنی

بسیاری از فروشندگان گزارش داده‌اند که مشاور املاک به ما می‌گوید قیمت را بالا بگیر و در ادامه با یک تیر دو نشان می‌زنند؛ از طرف فروشنده، سهمی از مبلغ اضافی را طلب می‌کنند. بعد به خریدار می‌گویند با توجه به این‌که مبلغ مورد نظر فروشنده بالاتر از مبلغ مدنظر شماست، یک شیرینی به ما بدهید تا برایتان تخفیف بگیریم.

جوش دادن معامله به شرط کمیسیون بالاتر

یکی دیگر از ترفندهای این روزهای برخی دفاتر املاک این است که دریافت کمیسیون بعضا دو تا سه برابر را شرط دلالت بر روی فایل مورد نظر قرار می‌دهند.

یکی به نعل، یکی به میخ

در این وضعیت، مشاور املاک در نشست‌ها بینابین را می‌گیرد؛ به خریدار می‌گوید برایت با قیمت خوب می‌خرم و به فروشنده می‌گوید خوب می‌فروشم و نهایتا از هر دو طرف پول اضافه دریافت می‌کند.

مقاومت در برابر قیمت‌های پایین

جمله‌ی "شما قیمت منطقه ما را خراب می کنید" این روزها زیاد از بعضی مشاوران املاک شنیده می‌شود. به فروشندگانی که قیمت‌های پایین‌تر از مظنه منطقه ارایه می‌دهند می‌گویند قیمت محله ما بالاتر از رقمی است که شما پیشنهاد داده‌اید و ما با این قیمت روی فایل شما کار نمی‌کنیم؛ چون "برای دفتر ما افت دارد! " حتی شنیده می‌شود که می‌گویند "با این قیمت آبروی منطقه می‌رود! " اما واقعیت آن است که با توجه به ارتباط نرخ کمیسیون با قیمت ملک، هرچه قیمت بالاتر باشد نرخ کمیسیون نیز بیشتر می‌شود. طبق اعلام اتحادیه املاک، مبلغ کمیسیون خرید و فروش املاک در شهر تهران تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان نیم درصد و از ۵۰۰ میلیون تومان به بالا ۲۵ صدم درصد از هر طرف معامله به اضافه ۹ درصد ارزش افزوده مبلغ کمیسیون است.

فروش با مبایعه‌نامه و دردسرهای بعدی برای خریدار

این روزها تلاش برای فروش خانه‌های کلیدنخورده‌ی بعضا تا ۸ سال ساخت شدت گرفته است. طی سال‌های اخیر که مسکن در رکود قرار داشت بسیاری از واحدها فروش نرفتند. در شهر تهران ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد. بعضی دفاتر مشاور املاک، صرفا با هدف دریافت کمیسیون در روزهای اخیر واحدهای نوساز یا ۵ تا ۸ سال ساخت را که با هزینه‌های سال‌های قبل ساخته شده به اسم نوساز و با قیمت‌های فعلی می‌فروشند. تا این‌جای کار که یک کارغیراخلاقی انجام شده است. اما اتفاق بدتر آن است که اغلب قراردادها را با مبایعه‌نامه می‌بندند و اگر فروشنده سند نداشته باشد یا روی خانه بدهکار باشد، خریدار فعلی برای رسیدن به سند، وارد بازی پردردسری شده است.

ودیعه‌ای که هرگز بازنمی‌گردد

این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که خریدار اظهار می‌کند خانه را پسندیده است. در این حالت، بنگاه‌دار، مبلغی را به عنوان ودیعه از خریدار دریافت می‌کند. اما اگر در ادامه، خریدار یا حتی فروشنده از معامله منصرف شدند، در برخی موارد گزارش شده، مبلغ ودیعه هرگز باز نمی‌گردد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
بازار مسکن گران شده چون پول ایران ارزشش کم شده
حمیدرضا میرکیانی
۱۸:۳۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
ما بدبخت ها چیکار کنیم
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
خیلی سخت شده واقعا آدم با کدام کار کردن میتواند جواب اجاره یا رهن و اجاره را بدهیم آیا دولت تورم وحشتناک و سخت برای قشر بیشتر مردم مستاجر و یا جوانان برای ازدواج .... چه جوابی دارند بدهند الان ساختمان نوساز کمتر از متری 2.1 میلیون رهن نمی دهند