سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صالحی در افتتاحیه باشگاه خبرنگاران خارجی مطرح کرد؛

پیوند دیپلماسی رسمی و رسانه ای از اولویت های وزارت ارشاد است

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی گفت:دیپلماسی رسمی بدون دیپلماسی رسانه ای فاقد کارکردهای لازم است.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست صمیمانه با خبرنگاران خارجی مستقر در ایران همزمان با آیین گشایش باشگاه خبرنگاران خارجی در محل معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی بر ضرورت توجه بیشتر به دیپلماسی رسانه ای برای پیشبرد اهداف کشور تاکید کرد و گفت: دیپلماسی رسمی بدون دیپلماسی رسانه ای فاقد کارکردهای لازم است.

وی افزود: انعکاس واقعیات امروز ایران در رسانه‌های بین المللی در واقع مکمل دیپلماسی رسمی کشور و نوعی فرصت سازی فرهنگی محسوب می شود اگر این جزء دیپلماسی را جدی نگیریم قطعا شاهد اثرات منفی در دیپلماسی رسمی کشور خواهیم بود.

صالحی ایجاد پیوند مستحکم میان دیپلماسی رسمی و دیپلماسی رسانه ای را یکی از کارکردهای اساسی معاونت مطبوعاتی عنوان و با اشاره به اهمیت توسعه ارتباطات فرهنگی بین ایران و دیگر کشورها، خاطرنشان کرد: بخش وسیعی از تاریخ و وضعیت معاصر ایران در حوزه های فرهنگ، هنر و ادبیات متجلی است که نیازمند انعکاس گسترده در فضای جهانی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دیپلماسی رسانه ای اگر زمانی نقش مکمل داشت امروز یقینا ضلع دوم دیپلماسی رسمی است، تصریح کرد: رسانه های خارجی مستقر در ایران می توانند با ارائه تصویری درست از پیشینه عمیق فرهنگی و فعالیت‌های فرهنگی - هنری گسترده و متنوع امروز کشور، برای وجه باطنی و تمدنی ایران، فرصت سازی کنند.

وی با اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی اظهار داشت: جامعه ایران طی ٤ دهه بعد از انقلاب بارها در عرصه‌های جهانی مظلوم واقع شده که رسانه های خارجی می توانند این مظلومیت ها را به گوش جهانیان برسانند.

صالحی در همین زمینه به ١٧ هزار شهید ترور، ٤٠٠ حمله شیمیایی با ٥٠هزار کشته و زخمی، استفاده های متعدد از سلاح های مخرب نظیر ١٨٩ حمله به مناطق کشور و ١٣٥ حمله موشکی به تهران در سال ٦٦ اشاره کرد و یادآور شد: انتظار می رود رسانه های مستقر، مردم کشورهای خود را در جریان این مظلومیت های ٤٠ ساله قرار دهند.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ضعف ارتباط وزارتخانه ها و دیگر نهادها با خبرنگاران رسانه های خارجی مستقر در ایران افزود: مسئولیتی که رسانه های خارجی به اعتبار اهمیت کاری بر عهده دارند، کمتر از رسانه های داخلی نیست و این باید به یک فهم مشترک میان همه سازمان ها و نهادهای کشور تبدیل شود که بخشی از آن بر عهده شورای اطلاع رسانی دولت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد نظام تعاملی نهاد دولت با رسانه های خارجی تدوین و ارتباطات مابین آنها، سهل تر و روان تر می شود.

صالحی در همین زمینه معاونت مطبوعاتی را مامور تدوین دستورالعملی برای حل مشکل ارتباطی میان خبرنگاران رسانه‌های خارجی با وزرا و دیگر مسئولان دولتی کرد.

هدف از راه اندازی باشگاه خبرنگاران خارجی ، تعامل  مستقیم و بی واسطه است

 محمد سلطانی فر، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه رسانه های خارجی ٤٠ سال پیش توانستند پیام انقلاب اسلامی ایران را به خوبی به دنیا برسانند، اظهار امیدواری کرد: خبرنگاران رسانه‌های خارجی، انعکاس واقعیت های کشور را به ویژه بعد از برجام همچنان رسالت و وظیفه اصلی خود بدانند.

سلطانی فر هدف از راه اندازی باشگاه خبرنگاران خارجی را تعامل مستقیم و بی واسطه خبرنگاران رسانه‌های خارجی مستقر در ایران با مسئولان و نهادهای اصلی کشور عنوان و تصریح کرد: تلاش می‌کنیم جلسات پرسش و پاسخ میان خبرنگاران رسانه‌های خارجی و مسئولان عالی کشور در بخشهای مختلف اجرایی، تقنینی و قضایی، به صورت دوره‌ای و منظم برگزار شود.

وی افزود:افتتاح این باشگاه می‌تواند مقدمه‌ای برای حل برخی مشکلات صنفی شما در ایران نیز باشد که نیازمند رایزنی و تعامل بیشتر با دستگاه‌های مرتبط است.

سلطانی فر در این نشست همچنین از هماهنگی‌های صورت گرفته برای حل مشکل بیمه خبرنگاران خارجی خبر داد و راهکار استفاده از خدمات بیمه پایه و تکمیلی را ارائه کرد.

مسئولیت اجتماعی مهمترین وظیفه خبرنگاران است

پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور نیز در سخنان کوتاهی و در پاسخ به سوالات برخی خبرنگاران، مسئولیت اجتماعی را مهم ترین وظیفه خبرنگاران دانست و با اشاره به اینکه رسانه های داخلی و خارجی در راستای مسئولیت اجتماعی، همسو و هم جهت هستند از امکان حضور خبرنگاران خارجی در حیاط دولت خبر داد و گفت: با توجه به درخواست‌های متعدد رسانه‌های خارجی تلاش می کنیم فرصت مصاحبه با رئیس جمهور و و زرا را در اختیار رسانه‌های بیشتری قرار دهیم. وی ابراز امیدواری کرد در خصوص ارتباط با وزارتخانه‌ها نیز با همکاری شورای اطلاع رسانی دولت و معاونت مطبوعاتی به تفاهم نامه ای برای ارتباط مستمر و بهتر رسانه‌ها برسیم.

حسن قشقاوی، مشاور وزیر امور خارجه نیز با اشاره به وجود تعامل بسیار مثبت و وجود مکانیزم روشن در ارتباط بین نمایندگان رسانه های خارجی با دستگاه های دولتی کشور گفت: هم اکنون رضایت بیشتری از کیفیت حضور رسانه های خارجی در ایران وجود دارد که به علت توجه ویژه به دیپلماسی رسانه‌ای در دولت است.

وی ارائه تصویر واقعی و انعکاس واقعیت های کشور را به عنوان مطالبه خود از خبرنگاران خارجی مطرح کرد و گفت: وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امروز ایران در موقعیت بسیار خوبی در منطقه و جهان قرار دارد و خبرنگاران رسانه‌های خارجی می توانند بسیاری از زیبایی ها و اتفاقات خوبی را که در کشور رخ داده و می‌دهد، برای مردم دنیا تبیین کنند.

مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی ضمن تقدیر از ابتکار خوب معاونت مطبوعاتی در برپایی این مراسم و راه اندازی باشگاهی ویژه خبرنگاران خارجی مستقر در تهران، بر هماهنگی بیشتر نهادهای حاکمیتی با فعالیت خبرنگاران خارجی در جهت بهبود فعالیت‌های این رسانه‌ها در کشور تاکید کرد.

در این نشست دو ساعته، خبرنگاران ١٦ رسانه خارجی به طرح سوال و بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. «تسهیل درباره تعامل میان خبرنگاران خارجی با مسئولان نهادها و سازمان های حاکمیتی، انتقاد از شهرداری تهران به دلیل برخورد غیرحرفه‌ای در اعطای طرح ترافیک ویژه خبرنگاران خارجی، نبود هماهنگی برای حضور در نشست‌های خبری هیات دولت و قوه قضائیه، درخواست برگزاری نشست خبری خبرنگاران رسانه‌های خارجی با رئیس جمهور، مشکل بیمه خبرنگاران رسانه های خارجی، طولانی شدن زمان پاسخگویی به درخواست مصاحبه با برخی وزرا و مسئولان عالی رتبه، انتقاد از برخی شرکت‌های خدمات رسان مرتبط با رسانه‌های خارجی مستقر در تهران، مشکل فیلترینگ برخی سایت‌های خبری علیرغم حضور خبرنگار این رسانه‌ها در ایران، درخواست اینترنت بدون محدودیت برای دفاتر نمایندگی، کاهش مشکلات اقامتی، مشکل هماهنگی برای فعالیت در سایر شهرهای کشور، دخالت بدون ضابطه برخی نهادهای غیر فرهنگی و...» از جمله نکات مورد اشاره خبرنگاران حاضر در این نشست دو ساعته بود.

٧٠ خبرنگار، فیلمبردار و عکاس خارجی از کشورهای اتریش، آذربایجان، اسپانیا، افغانستان، آلمان، امارات، آمریکا، هلند، انگلستان، ترکیه، روسیه، سنگاپور، چین، ژاپن، سوریه، عراق، فرانسه، کلمبیا، کویت، لبنان، لوکزامبورگ، یمن و ایتالیا حضور داشتند.

لازم به ذکر است؛مصطفی کواکبیان، رئیس خانه مطبوعات و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، فریدون وردی‌نژاد مشاور رسانه‌ای رئیس دفتر رئیس جمهور، حسن قشقاوی، مشاور وزیر امور خارجه، پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور، و جمعی از مدیران و سیاست گذاران مطبوعاتی کشور از جمله میهمانان ویژه این مراسم بودند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.