منبع باکتریهای پروبیوتیک، لبنیات و میوهها هستند.
ماست
ماست یکی از معروفترین منابع حاوی پروبیوتیک است. تحقیقات نشان داده است که پروبیوتیک ها میتوانند تحمل لاکتوز را آسان کنند. آنها همچنین نفخ، اسهال و دیگر مشکلات گوارشی را کنترل میکنند. البته میتوانید هنگام خرید ماست، از آن نوع ماستهایی تهیه کنید که روی پروبیوتیک بودن آن تأکید شده است.
سوپ میزو
این سوپ، صبحانهای عالی برای مردم ژاپن محسوب میشود و با استفاده از خمیر سویای تخمیر شده درست میشود.این غذا سرشار از پروبیوتیک است و میتواند گوارشتان را بهبود بخشد. این سوپ کالری کمی دارد و مملو از ویتامینهای B و آنتیاکسیدان است.
برای تهیه میزو میتوان از هر آمیزهای از سویا، جو، برنج، سلت (جو گندم، خندروس)، ارزن، چاودار، گندم، تخم شاهدانه و سیکاد (گیاهی ژاپنی با برگهای شبیه درخت خرما) استفاده کرد.
کلم ترش
با استفاده از کلم ترش و پرنمک – که شبیه کیمچی، نوعی غذای کرهای است- میتوانید باکتریهای مفید به بدن خود برسانید. کلم ترش علاوه بر پروبیوتیک ها، حاوی ویتامینهای مناسب سیستم ایمنی بدن است.
طرز تهیه کلم ترش
درون ظرفی بزرگ، یک عدد کلم شسته و خرد شده به همراه 2 قاشق غذاخوری نمک دریا و 1 قاشق غذاخوری دانههای زیره سیاه یا سبز را با هم ترکیب کنید و بگذارید 10 دقیقه باقی بماند.
سپس این مخلوط را درون ظرف شیشهای دردار بریزید و روی آن را با پیازی که به چند قسمت مساوی خرد کردهاید، بپوشانید.
ظرف را تا جایی که میتوانید پر کنید و فشار دهید، به طوری که ته ظرف آب کلم را ببینید.
اکنون اندکی آب جوشیده و خنک شده به روی آن ریخته و روی ظرف را ابتدا با حوله کاغذی بپوشانید و سپس درش را محکم ببندید.
ظرف را باید به مدت 2 هفته در مکانی خنک بگذارید و یک روز در میان آن را بررسی کنید و تفالههای ایجاد شده روی سطح را بردارید.
پس از 4 هفته کلم ترشتان آمده است. سپس آن را درون ظرفی که هوا به آن راه نفوذ ندارد و داخل یخچال میتوانید به مدت 1 ماه، آن را نگه داشته و مصرف کنید.
میتوانید از چاشنیهای دیگر مانند تخم کرفس و تخم گشنیز استفاده کنید.
پنیر نرم
معمولاً پروبیوتیک ها در مسیر معده و روده از بین میروند. اما تحقیقات نشان داده است که برخی از گونههایی که در پنیرهای تخمیرشده نرم، وجود دارند، مانند گودا- پنیری تقریباً سفت و زردرنگ است که از شیر گاو درست میشود- آنقدر مقاوم هستند که در بدن باقی میمانند و از بین نمیروند.
این پنیر علاوه بر اینکه حاوی پروبیوتیک است، میتواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد.
نوشیدنی کفیر
بنابر افسانهها، سرمنشاء کفیر، کوههای قفقاز در روسیه است. کفیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانههای کفیر است و عطر و طعم خوبی دارد.
این نوشیدنی با عسل و سایر میوهها مصرف میشود.
کفیر سرشار از باکتریهای پروبیوتیک است و برای حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت اسهال، اختلال خواب و افسردگی مؤثر میباشد.
کفیر سرشار از باکتریهای پروبیوتیک است و برای حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت اسهال، اختلال خواب و افسردگی مؤثر میباشد.
نان خمیرترش
نان خمیرترش، نانی است که به وسیله تخمیر طولانی مدت خمیر، با استفاده از لاکتوباسیلوس و مخمرهایی که به طور طبیعی رخ میدهند، تولید میشود. این نان در مقایسه با نانهای درست شده با استفاده از مخمرهای کشت داده شده، معمولاً طعم ترش ملایمی دارد که ناشی از اسیدلاکتیک تولید شده توسط لاکتوباسیلوس است. این نان سرشار از پروبیوتیک است و به هضم غذا کمک میکند.
شیر حاوی پروبیوتیک
آسانترین روش افزودن پروبیوتیک به رژیم غذایی، مصرف شیر اسیدوفیلوس حاوی پروبیوتیک، است.البته مصرف آب دوغ - که پس از گرفتن کره، از شیر یا خامه به دست میآید- هم گزینه مناسبی است. آب دوغ، پر از باکتریهای اسیدلاکتیک و همچنین سرشار از پروبیوتیک است.
تمپه
تمپه یکی از فرآوردههای سنتی سویاست که بیشتر در اندونزی تولید میشود. این محصول با کشت طبیعی و فرآیند تخمیر کنترل شده سویا به شکل کیک و یا برگرهای تولید شده برای گیاهخواری آماده میشود.این خوراکی اندونزیایی سرشار از پروبیوتیک های طبیعی است و همچنین با برخی از باکتریهای مضر میجنگد. تمپه، غنی از پروتئین است.طعم آن تقریباً شبیه قارچ است. میتوان از این خوراکی به جای گوشت استفاده کرد.
مکملهای پروبیوتیک
به غیر از خوراکیهای حاوی پروبیوتیک، امروزه مکملهایی در داروخانهها وجود دارد که نیاز فرد به پروبیوتیک را تأمین میکند. البته اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید و یا بیمار هستید، قبل از مصرف پروبیوتیک، با پزشکتان حتماً مشورت کنید.
منبع:تبیان
انتهای پیام/