نفریه تاکید کرد: عمده دلایل باز پس فرستادن کودکان از طرف پدر خواندهها و مادر خواندهها ابتلای کودکان فوق به بیماریهایی چون ایدز، هپاتیت و غیره است.
وی در ادامه تصریح کرد: از مجموع کودکانی که به فرزندخواندگی فرستاده میشوند، حدود 7 درصد به دلایل مختلفی چون پیدا شدن رد و نشانهای از پدر و مادر واقعی کودک و احراز صلاحیت مجدد و استحقاق پدر و مادر از فرزندخواندگی بازگردانده میشوند.
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در قوانین قبلی بیمه پدرخوانده و مادرخوانده به فرزند خوانده تعلق نمیگرفت، اما با اصلاح دوباره قانون فرزندخواندگی در سال 92 ، این مشکل نیز مرتفع شده است و فرزند خواندهها از مزایای مستمری آنها بهرهمند میشوند.
نفریه در ادامه تاکید کرد: در ابتدای تحویل فرزندخوانده به همه خانوادهها و والدین متقاضی فرزند گفته میشود که امکان بازپس گیری و یا پس دادن کودک به بهزیستی به دلایل موجه وجود دارد.
وی یادآور شد: با تغییرات اصلاحی قوانین فرزندخواندگی و تسهیل ایجاد شده، روند فرزندخواندگی رفتن فرزندان بی سرپرست و یا بد سرپرست در سالهای اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
مدیر کل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در شیرخوارگاهها و مراکز نگهداری از کودکان بهزیستی در برخی از استانها مانند شیرخوارگاههای کرمان که همیشه 140 نوزاد و کودک در آن نگهداری میشدند، تعداد آنها به زیر 40 نوزاد رسیده است و این امر ناشی از تسهیل در فرآیند فرزندخواندگی است.
نفریه تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل تسهیل در روند فرزندخواندگی، در شیرخوارگاههای استان گیلان و مازندران نیز تعداد 3 یا 4 کودک و نوزاد نگهداری میشوند و مابقی به فرزندخواندگی رفتهاند.
وی اضافه کرد: در برخی از شیرخوارگاههای کشور در استانهای بزرگ مانند استان خراسان رضوی ورودی نوزادان بدسرپرست و بیسرپرست زیاد است و در نهایت تعداد نوزادان در شیرخوارگاه زیاد است.
انتهای پیام/