سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جایگاه ورزش در ماه مبارک رمضان

بهترین زمان برای ورزش در ماه رمضان یک ساعت پس از افطار است، زیرا با فعالیت فیزیکی و ورزش، فرد دچار کاهش قند خون می‌شود.

 فاطمه ویزشفر عضو هیات علمی پرستاری سلامت جامعه در دانشکده پرستاری و مامایی شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ گفت: ورزش در ماه مبارک رمضان جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌تواند نقش و تاثیر خود را بهتر و بیشتر ایفا کند، هر چند افراد در ماه مبارک رمضان با محدودیت‌هایی در فعالیت‌های فیزیکی مواجه هستند، اما هیچ‌گاه توصیه نمی‌شود که در هنگام روزه‌داری ورزش نکنند.

ویزشفر با بیان اینکه روزه‌داری باعث حفظ طراوت ذهنی، شادابی و سلامت جسمی می‌شود، اضافه کرد: ورزش نه تنها با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود، فرد روزه‌دار را در مقابل خستگی‌ها و دشواری‌های روزه، به ویژه در هوای گرم مقاوم‌تر می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به ارتباط تحرک فیزیکی در روزه‌داری و پیشگیری از ضعف عمومی و کسالت بدن، ادامه داد: ورزش باعث سوختن چربی‌های بدن شده و ذخایر چربی بدن را کاهش می‌دهد، به طوری که تعادلی میان سوختن کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها ایجاد می‌شود، پس در زمان روزه‌داری، به علت اینکه کربوهیدرات کمتری وارد بدن می‌شود، بدن چربی‌ها را بیشتر می‌سوزاند.

وی با توضیح این مطلب که فرد روزه‌دار قند خون پایینی دارد، ادامه داد: اگر فرد قبل از افطار فعالیت کند، با افت قند بیشتری مواجه می‌شود.

توصیه به پرهیز از خوردن غذا‌های چرب و شیرین پس از افطار

ویزشفر با توصیه به پرهیز از خوردن غذا‌های چرب و شیرین پس از افطار، گفت: همچنین نوشیدن دو لیوان آب قبل از ورزش لازم است و فرد با مصرف آب هنگام ورزش نیز، می‌تواند تعادل آب بدن خود را حفظ کند.

صرف نوشیدنی، میوه و سبزی از زمان افطار تا سحر برای حفظ آب بدن، دیگر توصیه این عضو هیات علمی دانشگاه بود و تاکید کرد: لازم است افراد در ماه مبارک رمضان، سطح ورزش را از نظر شدت و مدت کاهش دهند، به طوری که اگر فردی با شدت زیادی ورزش انجام می‌داده و آمادگی خوبی دارد، در این ایام سطح ورزش را به صورت متوسط انجام دهد تا از خستگی بیش از اندازه بدن جلوگیری شود.

او با اشاره به این موضوع که افراد در زمان عادی می‌توانند دست کم ۳۴۰ تا ۳۷۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشند، یادآور شد: در ماه مبارک رمضان به علت محدودیت‌هایی که در زمان، شدت فعالیت، سطح آمادگی بدن و ضعف ناشی از گرسنگی ایجاد می‌شود، افراد باید کمترین‌ها را رعایت کنند.

بهترین ورزش‌ها در این ماه مبارک کدامند؟

دکتر ویزشفر ادامه داد: ورزش افراد به شدت فعالیت و سطح آمادگی بدنی آن‌ها بستگی دارد؛ انجام ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی و شنا، بهترین نوع ورزش در این ماه مبارک هستند، همچنین روزه‌داران می‌توانند دو مرتبه در هفته ورزش‌های قدرتی را انجام دهند تا قدرت عضله‌های بدن آن‌ها حفظ شود؛ همچنین در ماه مبارک رمضان توصیه می‌شود فعالیت‌های هوازی را به یک نوبت پس از افطار کاهش داده و تمرین‌های قدرتی را نیز دو مرتبه در هفته انجام دهند.

عضو هیات علمی پرستاری سلامت جامعه در دانشکده پرستاری و مامایی شیراز درباره استفاده از مکمل‌های غذایی در ماه رمضان نیز گفت: اگر سطح فعالیت بدنی فرد در این ماه کمتر شده است، به مراتب از مکمل‌ها هم باید کمتر استفاده شود، البته بسته به شدت تمرین و میزان فعالیت، مصرف مکمل‌ها نیز باید تغییر کند.
انتهای پیام/ر

برچسب ها: رمضان 97 ، علوم پزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.