آمارهایی که در اختیار روزنامه گاردین قرار گرفت، حاکی از آن است که بین سالهای 2014 تا 2016، 3546 مورد گزارش درباره ازدواجهای اجباری در اختیار پلیس این کشور قرار گرفته است. همچنین بررسی های یک مؤسسه غیردولتی نشان می دهد که در همین بازه زمانی بیش از 22000 تماس تلفنی از افراد و سازمانهایی دریافت کرده است که درباره ازدواج اجباری در انگلیس ابراز نگرانی کرده اند. در سال 2017، کارما نیروانا، عضو سازمان محافظت از زنان و دخترانی که قربانی ازدواج اجباری شدهاند، اعلام کرد که 8870 تماس تفنی دیگر هم درباره ازدواج اجباری دریافت کرده است که بیش از 200 مورد آنها درباره ازدواج اجباری کودکان زیر 15 سال و 8 مورد درباره کودکان زیر 10 سال بوده است.
به نوشته گاردین، این اعداد و ارقام، آمارهای شوکه کننده ازدواج های اجباری در انگلیس را نشان می دهد؛ جرمی که کارشناسان معتقدند باید به عنوان «بردگی مدرن» مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد.
کارشناسان حقوقی و کمپین های مبارزه با این جرائم معتقدند یافتن موارد مرتبط با «بردگی مدرن» دشوار است؛ زیرا اغلب قربانیان میلی به شهادت دادن علیه اعضای خانواده خود ندارند. به عنوان مثال، هفته گذشته دادگاهی در بیرمنگام یک زن را به جرم فریب فرزند 17 ساله اش برای ازدواج با مردی 35 ساله در پاکستان متهم کرد. این دختر جوان پس از تلاش زیاد توانست به انگلیس بازگردد و شکایتی علیه مادر خود تنظیم کند. این نخستین پرونده ازدواج اجباری در دادگاه انگلیس است؛ با وجود اینکه بارها گزارشهایی در این خصوص منتشر شده است. دادگاه این مادر را به 4 سال و نیم حبس محکوم کرد.
کارما نیروانا اعلام کرد که این فقط یک نمونه از گزارشهایی است که هر هفته درباره آنهایی که رنج و عذاب جنسی و خانگی را در طول ازدواج های اجباری متحمل می شوند، به گوش می رسد.
جاسویندر سانگرا، یکی دیگر از حامیان حقوق زنان اعلام کرد: ما می دانیم که هزاران زن و دختر در انگلیس - و همچنین مردان- پشت دربهای بسته به ازدواج های اجباری تن داده اند. با این افراد همانند برده ها رفتار می شود و آنها قربانی تهدید و خشونت قرار می گیرند. این افراد فشار خانواده های خود را تحمل می کنند تا مایه شرمساری آنها نشوند.
به نوشته گاردین، بیشتر این گزارشهای تلفنی درباره ازدواج های اجباری مربوط به شهروندان انگلیسی است. اما گزارشهای دیگری هم درباره افرادی که به اجبار همسر انگلیسی خود به انگلیس آورده شده اند، وجود دارد. این افراد به دلیل اینکه بارها تهدید به اخراج از کشور شده اند و نمی توانند به درستی به زبان انگلیسی صحبت کنند، گرفتار ازدواج اجباری شده اند.
سانگرا در ادامه افزود: برده داری در عصر امروز به این معنا نیست که شما کسی را در اختیار گرفته اید؛ بلکه به این معناست که شما با یک نفر به گونه ای رفتار می کنید که گویا آن شخص به شما تعلق دارد. قربانیان اینگونه ازدواج های اجباری به طور معمول فکر نمی کنند که نحوه رفتاری که با آنها صورت می گیرد، غیرقانونی است؛ زیرا از سن خیلی کم تن به این ازدواج ها داده اند.
وزارت کشور انگلیس پیشتر اعلام کرد «واحد ازدواج های اجباری دولت» که از سال 2008 راه اندازی شده است، فقط در سال گذشته میلادی از حدود 1200 قربانی ازدواج اجباری محافظت کرده است.
انتهای پیام/