منطقه هزار پیچ گرگان که سالها مکانی تفرجگاهی برای گردشگران بوده متاسفانه مکانی هم برای ریختن زباله، نخاله و فاضلاب شهری بوده است، اما امسال حرکت جمعی شروع شد تا شاید برای همیشه به این معظل پایان دهند.
وجود زبالهها خطری جدی برای محیط زیست و منابع طبیعی بوده و بی شک منطقه هزار پیچ گرگان از همان مکان هاییست که به کمک اساسی نیاز دارد.
و اما احداث پارک پسماند خبری خوش برای این منطقه بود.
ما هم برای بررسی این موضوع به منطقه هزار پیچ شهرستان گرگان، مرکز استان گلستان سری زدیم.
تاثیرات منفی وجود زباله
عبدوس مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان
در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: این محل به کوه عظیمی از نخاله و مکانی برای تجمع فاضلابهای ناشی از تخلیه چاههای خانگی تبدیل شده که اثر تجمعی این پسماندها علاوه بر تخریب چشم انداز باعث آلودگی آبهای زیرزمینی و بوی بسیار نامطبوع در محوطه در کنار شهر گرگان شده است.
یکی از شهروندان در این خصوص گفت: هم در محل کارم که واقع در مسکن مهر بوده و هم محل زندگیم که منطقه افسران است همیشه بو نامطبوعی که ناشی از آلودگی زباله ها است حس میشود که بسیار آزار دهنده است.
یکی دیگر از شهروندان گفت: به دلیل این بوی نامطبوع به خصوص در تابستانها همیشه باید در و پنجره را ببندیم و حتی لحظهای نمیتوانیم برای هوا عوض کردن بیرون بیاییم.
عبدوس مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یک دستگاه نظارتی، شکایتی را بر علیه آب و فاضلاب شهری و شهرداری گرگان به دستگاه قضایی تقدیم کرد که با توجه به اینکه رفع این مشکل به شرط همکاری همه دستگاههای اجرایی بود و از عهده این دو دستگاه به تنهایی ساخته نبود و همچنین به تامین اعتبارات نیاز داشت این شکایات و پیگیریهای قضایی تابه حال به نتیجه نرسیده است.
تعیین مکانی دیگر برای تخلیه زباله
صفری معاون خدمات شهری شهرداری گرگان
در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: تا سال ۸۱تمام زبالههای شهر گرگان در مکان فعلی که به تپه زباله معروف بود تخلیه و دفع میشد، اما بعد از سال ۸۱طی سیاست جدیدی که شهرداری اتخاذ کرد با همکاری ادارات استانی و دستگاههای مربوطه زمینی را در کیلومتر ۴۰ جاده آق قلا پیش بینی کردند که هماهنگی و مجوزهای لازم اخذ شد.
وی افزود: شهرداری گرگان با ایجاد سکوهای بارگیری موقت و به کارگیری تریلی زبالهها را به محل سکو موقت انتقال و به محل دفع که در حال حاضر در اختیار سازمان مدیریت پسماند شهرداری استان است انتقال پیدا کرد و از آن تاریخ تا کنون هیچ زبالهای در مکان فعلی تخلیه نشده است و تمام زبالههای شهر گرگان به مکان سازمان پسماند غربی منتقل میشود.
صفری اضافه کرد: در حال حاضر به صورت شبانه روز ۳۰۰تن زباله بارگیری و انتقال میدهیم.
وی در در خصوص خاک و نخاله گفت: از مشکلات اساسی تمام شهرداریهای کشور موضوع خاک و نخاله ساختمانی بوده است و ما از سال ۹۵ با استفاده از ظرفیت معادن برداشت شده گراویل در محور توسکستان از این ظرفیت استفاده کردیم و مجوزهای لازم را از دفتر فنی استان گرفتیم و به نوعی خاک و نخالههای شهر گرگان را به سمت معادن توسکستان سوق دادیم و از آن سال تمام خودروهای سنگین شهر گرگان به آن محور مراجعه و خاک و نخاله را در آن جا تخلیه میکنند.
صفری افزود: در خصوص فاضلاب خانگی مدت زمان زیادی است که فاضلاب خانگی شهر گرگان در ضلع جنوب تپه خاک و نخاله تخلیه میشود و مسئولیت اصلی این موضوع با شرکت آب و فاضلاب استان است.
وی اضافه کرد: از جمله اقدامات خوبی که در این راستا صورت گرفته بحث راه اندازی اگو شهری در بخش اعظم شهر بوده که امیدواریم با راه اندازی آن در تمام شهر به طور قابل توجهی بخش فاضلاب خانگی شهر گرگان به طور تانکری کاهش پیدا کند.
احداث پارک پسماند
صفری معاون خدمات شهری شهرداری گرگان گفت: قبل از پایان سال ۹۶به دستور استاندار بحث فاضلاب خانگی مطرح شد و پس از آن فراخوان همکاری به تمام دستگاههای استانی داده شد و برای این طرح وظایف تقسیم و استارت فاز اول آن زده شد.
ربیعی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان
در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: فاز اول این طرح تغییر وضعیت و اولین کاری که صورت گرفت جلوگیری از دفع و حمل زباله، مرحله دوم تبدیل شرایط قدیم به جدید که در که با پایان فاز اول از وضعیت اولیه خارج خواهد شد.
عبدوس مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: تمام دستگاههای اجرایی مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، راهداری، دفتر فنی استانداری و همه دستگاههای اجرایی که ماشین آلات سنگین دارند در این طرح بزرگ شرکت دارند.
میقانی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان
در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: کارکنان راهداری و حمل و نقل جادهای در حوزه ماشین آلات قبل از شروع سال جدید در شهرستان آق قلا اقداماتی را در سایت پسماند و این تپه انجام دادند که امیدواریم مورد قبول قرار گیرد.
صفری معاون خدمات شهری شهرداری گرگان گفت: فاز اول این طرح شامل تراس بندی، خاک ریزی و کاشت نهال بود و از سال قبل تا کنون ۳ دستگاه بولدوزر، ۵دستگاه کامیون و یک دستگاه گریدر، غلتک و تانکر مشغول فعالیت هستند و تا فاز ۲و ۳که در نهاین فضا برای استفاده و تفرج عموم مردم آماده شود.
نتیجه این طرح برای استان چه خواهد بود؟
صفری معاون خدمات شهری شهرداری گرگان گفت:این فضا از چشم انداز بسیار خوبی برخوردار است و یقین دارم این مکان یکی از نقاط پرطرفدار شهروندان گرگان خواهد شد.
یکی از شهروندان در این خصوص گفت: احداث این پارک بر روی درآمد و اقتصاد مردم منطقه بسیار تاثیر گذار خواهد بود و موجب ترقی زمینها میشود.
میقانی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان
در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: این حرکت برای شهر ما بسیار اثرگذار خواهد بود و میتواند به مکانی تفرجگاهی برای همشهریان تبدیل شود.
عبدوس مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: پیش بینی من این است که این پارک به عنوان یک مکان جذاب و جاذبه گردشگری برای شهر گرگان تبدیل خواهد شد و نمونهای بسیار خوب از مدیریت جهادی در کشورمان مطرح خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه نامگذاری این پارک هم به عنوان پارک پسماند پیشنهاد شده کلمه پسماند برای این روی این پارک نهاده شده است.
عبدوس اضافه کرد: این پارک بر بستر پسماند بنا میشود و میتواند یادآوری کند که همه معضلات پسماندها در کشور به خصوص در استانهای شمالی با مدیریت جهادی قابل رفع و پیگیری هستند.
ربیعی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان گفت: این طرح موجب از بین رفتن بو نامطبوع شده و به مکانی گردشگری که موجب اشتغال میشود تبدیل خواهد شد.
وی افزود: در این مکان فروشگاهها و مراکز ارائه خدمات به گردشگران مستقر خواهند شد.
ربیعی اضافه کرد: همچنین این مکان نیم بامی خواهد بود برای دیدن مناظری که در اطراف است.
استان ما گلستان پتانسیل بالایی در تمام زمینهها و به خصوص گردشگری دارد و استفاده کاربردی و درست از تمام منابع میتواند موجب پیشرفت روز افزون منطقه شود.
گزارش از سحر قزاق
انتهای پیام/ق