وی در ادامه تصریح کرد: از آمار یک میلیون و 300 هزار تولد در کشور، 20 هزار نفر در طیف اختلال اوتیسم قرار دارند، البته این آمار به مفهوم مشکلات حاد این افراد به دلیل اختلال اوتیسم نیست.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که در طیف اوتیسم قرار میگیرند، مانند سایر افراد جامعه زندگی عادی دارند و فقط در برخی از موارد درخودماندگیهایی دارند که قابل کنترل بوده و با درمان به هنگام تا حد زیادی مرتفع میشود.
نحوی نژاد در ادامه یادآور شد: از آمار 20 هزار نفری طیف اوتیسم، تعداد کسانی که به آموزش دقیق و تخصصی ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم شدید نیازمند هستند و کارشان به آموزش و پرورش استثنایی و همچنین حمایتهای سازمان بهزیستی کشور کشیده میشود، آماری در حدود 6 هزار نفر است.
وی اضافه کرد: جامعه مبتلا به اختلال اوتیسم با شدت بالا نیازمند دریافت خدماتی چون کار درمانی، گفتار درمانی و خدماتی از این دست هستند و در مراکز ارائه خدمات سازمان بهزیستی کشور این خدمات را دریافت می کنند و تحت پوشش قرار دارند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: هزینه درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار زیاد است و متاسفانه تاکنون این بیماری تحت پوشش هیچ یک از بیمه ها نبوده است.
نحوی نژاد تاکید کرد: در حال حاضر نامه ای به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نوشته ایم که بودجه مورد نیاز برای تحت پوشش بیمه قرار دادن مبتلایان به اوتیسم را تعیین و به هیئت وزیران تقدیم کند تا در بودجه سال آینده این مبلغ را نیز در نظر بگیرند.
انتهای پیام/