محمد جواد ظریف در بدو ورود به فرودگاه «ایندرا گاندی» دهلی نو در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت، گفتگو با مقامات هندی برای افزایش همکاریها و تامین منافع اقتصادی دو کشور از برنامههای او در سفر یکروزه به هند است.
وی افزود، هند از شرکای مهم اقتصادی و سیاسی ایران در منطقه به شمار میرود و در این سفر ملاقات کاری مفصلی با خانم سوشما سوواراج وزیر امور خارجه هند برگزار خواهد کرد و در آن دیدار درباره برجام و اقدامات خلاف قانون آمریکا در خروج از برجام و گسترش روابط تجاری در شرایط کنونی مذاکره خواهند کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی درباره روند همکاریهای هند و ایران بعد از خروج آمریکا از برجام گفت: «روابط هند و ایران در دوران تحریمها و قبل از برجام وجود داشته و در دوران برجام گسترش یافته است.»
ظریف گفت: «اطمینان داریم روابط هند و ایران رو به رشد و رو به گسترش خواهد بود و در زمینههای مختلف به ویژه انرژی، تجارت و حمل و نقل همکاریها قابل افزایش است.»
وی افزود، بعد از خروج آمریکا از برجام مشورتهای گستردهای درباره اقدامات ایالات متحده در نقض برجام انجام شده است و رایزنیها با مقامات کشورهای مختلف ادامه دارد.
در این سفر همچنین نمایندگانی از وزارتخانههای اقتصاد و دارایی، نفت و صنعت معدن تجارت و همچنین بانک مرکزی روند افزایش همکاریهای اقتصادی و بانکی بین دو کشور را بررسی خواهند کرد.
دکتر محمد جواد ظریف همچنین امشب در ضیافت شام همتای هندی خود شرکت خواهد کرد.
هند از شرکای تجاری و اقتصادی ایران است. توسعه بندر چابهار و سرمایهگذاری هندیها در این بندر از قراردادهایی است که پیش از این بین مقامات هند و ایران به امضا رسیده است.
حجم مبادلات تجاری غیرنفتی هند و ایران هم حدود هفت میلیارد دلار در سال است. از این میزان چهار میلیارد دلار سهم صادرات هند به ایران است و سه میلیارد دلار سهم صادرات ایران به هند است. هند دومین خریدار نفت ایران بعد از چین به شمار میرود.
محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای، ادویه و میوه و صادرات صنعتی شامل قطعات انواع موتور خطوط تولید و محصولات شیمیایی از مهمترین اقلام صادرات هند به ایران است.
انتهای پیام/