سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورود وزیر خارجه کشورمان به دهلی‌نو / ظریف: نقض برجام محور گفتگو‌ها در هند است

محمد جواد ظریف که در صدر یک هیات عالی‌رتبه دولتی برای سفری یکروزه وارد دهلی نو شد، اعلام کرد، نقض برجام توسط آمریکا محور گفتگو با همتای هندی خود در سفر به این کشور است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در صدر یک هیات سیاسی و اقتصادی وارد فرودگاه «ایندرا گاندی» در دهلی‌نو شد.

محمد جواد ظریف در بدو ورود به فرودگاه «ایندرا گاندی» دهلی نو در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت، گفتگو با مقامات هندی برای افزایش همکاری‌ها و تامین منافع اقتصادی دو کشور از برنامه‌های او در سفر یک‌روزه به هند است.

وی افزود، هند از شرکای مهم اقتصادی و سیاسی ایران در منطقه به شمار می‌رود و در این سفر ملاقات کاری مفصلی با خانم سوشما سوواراج وزیر امور خارجه هند برگزار خواهد کرد و در آن دیدار درباره برجام و اقدامات خلاف قانون آمریکا در خروج از برجام و گسترش روابط تجاری در شرایط کنونی مذاکره خواهند کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی درباره روند همکاری‌های هند و ایران بعد از خروج آمریکا از برجام گفت: «روابط هند و ایران در دوران تحریم‌ها و قبل از برجام وجود داشته و در دوران برجام گسترش یافته است.»

ظریف گفت: «اطمینان داریم روابط هند و ایران رو به رشد و رو به گسترش خواهد بود و در زمینه‌های مختلف به ویژه انرژی، تجارت و حمل و نقل همکاری‌ها قابل افزایش است.»

وی افزود، بعد از خروج آمریکا از برجام مشورت‌های گسترده‌ای درباره اقدامات ایالات متحده در نقض برجام انجام شده است و رایزنی‌ها با مقامات کشور‌های مختلف ادامه دارد.

در این سفر همچنین نمایندگانی از وزارت‌خانه‌های اقتصاد و دارایی، نفت و صنعت معدن تجارت و همچنین بانک مرکزی روند افزایش همکاری‌های اقتصادی و بانکی بین دو کشور را بررسی خواهند کرد.

دکتر محمد جواد ظریف همچنین امشب در ضیافت شام همتای هندی خود شرکت خواهد کرد.

هند از شرکای تجاری و اقتصادی ایران است. توسعه بندر چابهار و سرمایه‌گذاری هندی‌ها در این بندر از قرارداد‌هایی است که پیش از این بین مقامات هند و ایران به امضا رسیده است.

حجم مبادلات تجاری غیرنفتی هند و ایران هم حدود هفت میلیارد دلار در سال است. از این میزان چهار میلیارد دلار سهم صادرات هند به ایران است و سه میلیارد دلار سهم صادرات ایران به هند است. هند دومین خریدار نفت ایران بعد از چین به شمار می‌رود.

محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای، ادویه و میوه و صادرات صنعتی شامل قطعات انواع موتور خطوط تولید و محصولات شیمیایی از مهمترین اقلام صادرات هند به ایران است.

انتهای پیام/ 

سفر وزیر خارجه ایران به هند

برچسب ها: آسیا ، ظریف ، وزارت خارجه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۸ ۰۷ خرداد ۱۳۹۷
درود بر دکتر ظریف
آقای مهدی
۰۲:۵۰ ۰۷ خرداد ۱۳۹۷
خیلی عالی بود درود بر دکتر ظریف