وی افزود: در حال حاضر یک و نیم میلیون تن کنسانتره و دو میلیون تن زعال خام در کشور تولید میشود که ۴۰۰ هزار تن کنسانتره سهم استان کرمان است.
عضو هیئت مدیره انجمن زغالسنگ ایران بیان کرد: با فعالیت کارخانه کک سازی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی در زرند، باید ۲ میلیون تن کنسانتره در استان کرمان مصرف شود اما تولید کنسانتره کشور جواب کک سازی زرند را هم نمیدهد که علاوه بر آن در اصفهان هم کک سازی داریم و از شهریور در شهرستان طبس نیز مجتمع کک سازی فعال میشود.
وی با بیان اینکه وضعیت خوبی در صنعت زغالسنگ کشور وجود ندارد، گفت: انجمن زغالسنگ ایران برای ساماندهی و برنامه ریزی و پیگیری مشکلات این صنعت در سال گذشته شکل گرفت، از سویی تنها خریدار زغال، ذوب آهن اصفهان است که رفتار خوبی ندارد و تنها منافع خود را در نظر دارد .
وی با اشاره به افزایش قیمت زغال در سال گذشته به 610تومان به ازای هر کیلو اظهارکرد:قیمت جهانی زغال با فاصله ۳۸ درصدی از شمش فولاد است و ما در ایران تلاش میکنیم این فاصله به ۳۳ درصد برسد.
منصوری تصریح کرد: اگر صنعت زغال بخواهد از این وضعیت خارج شود، باید صادرات صورت بگیرد که بخش اول تولید کنسانتره صادر شد و اگر خریدار داخلی کمک نکند، فرصت صادرات وجود دارد.
وی بیان کرد: طرح جامع زعالسنگ کشور در حال تدوین است و نوسازی و تجهیز معادن زغال از سوی وزیر دنبال میشود و ایمنی معادن در دستور کار است وبرنامه ریزی شده که تولید ۲ و نیم تا ۳ میلیون تن کنسانتره طی ۴ سال در کشور صورت بگیرد.
وی افزود: متاسفانه کک سازی زرند با ۴۰ درصد ظرفیت کار میکند که شایسته نیست این واحد با این ظرفیت کم کار کند.
انتهای پیام/ح