به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ شاهرخ قیصری دبیر شورایعالی دندانپزشکی و کارشناس مسئول دفتر دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اظهار کرد: اغلب افراد در طول زندگی خود، کم و بیش، با مشکلاتی، چون دندان درد، پوسیدگیهای دندانی، آبسههای دهان و دندان و بیماریهای لثه مواجه میشوند که زندگی افراد را تحت تأثیر قرار داده و در موارد شدید، روال عادی زندگی فرد را مختل میکند.
وی اضافه کرد: کودکان سنین ۶ تا ۱۴ سال در صدر اولویت برنامههای بهداشت دهان و دندان در کشور ما قرار دارند؛ چرا که در این دوره سنی، پوسیدگیهای دندانی شیوع زیادی دارد و دندانهای دایمی کودکان در حال تکامل است.
دبیر شورایعالی دندانپزشکی و کارشناس مسئول دفتر دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آمارهای کشوری در این زمینه، افزود: به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی دارای دو دندان دائمی پوسیده در دهان خود است که این میزان در استان فارس، کمتر از میانگین کشوری است.
شاهرخ قیصری با معرفی بخشی از تلاشهای وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان، به ویژه برای کودکان ۶ تا ۱۴ ساله، به طرح دانشآموزی پایه ششم عاری از پوسیدگی در طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: هدف این است که هر دانشآموز با پایان دوره ابتدایی، هیچ دندان پوسیدهای در دهان نداشته باشد، تمام دندانهای پوسیده در دهان او ترمیم شده باشد و با دندانهای سالم وارد مقطع بعدی شود.
دبیر شورایعالی دندانپزشکی و کارشناس مسئول دفتر دهان و دندان دانشگاه، ادامه داد: بسیاری از حاشیهنشینان به علت مشکلات فراوان، امکان رسیدگی به مشکلات دهان و دندان کودکان خود را ندارند، به همین دلیل، دفتر دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشآموزان حاشیهنشین را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
وی افزود: با همکاری مشترک دفتر دهان و دندان معاونت بهداشتی، معاونت اجتماعی دانشگاه و کانون خیریه دانشجویی دستان مهر علی (ع)، کلینیک سیار دندانپزشکی با هدف رفع پوسیدگیهای دندانی دانشآموزان پایه ششم ابتدایی، به مدارس مناطق محروم حاشیه شهر شیراز اعزام شد.
قیصری، استقرار کلینیک سیار و انجام معاینه و درمان در مدرسه را موجب شناسایی پوسیدگیهای دندانهای کودکان دانست و گفت: در پی این اقدام، پیش از نیاز دندان به درمانهای پیچیده، امکان ترمیم وجود دارد، به این ترتیب هزینههای مربوط به سلامت دندانهای کودکان تا حدودی از دوش خانوادههای ساکن در حاشیه شهر برداشته میشود.
کارشناس مسئول دفتر دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: در این طرح حمایتی، تاکنون یونیتهای سیار دندانپزشکی برای ارائه خدمات رایگان دهان و دندان به دانشآموزان پایه ششم ابتدایی مدارس ابتدایی منطقه شهرک بهار و منطقه کوشک میدان، اعزام شده است.
انتهای پیام/ن