ناصر ملک مطیعی و محمد علی فردین پس از انقلاب در فیلم «برزخی ها» ایفای نقش کرده بودند اما پس از توقیف این فیلم این دو بازیگر نتوانستند به سینمای ایران بازگردند. در آن زمان عبدالمجید معادیخواه، وزیر وقت ارشاد ناچار به استعفا شد و پس از آن سیدمحمد خاتمی با رأی نمایندگان مجلس سکان وزارت ارشاد را به دست گرفت.
عبدالمجید معادیخواه، وزیر وقت ارشاد، از چهره های اصلاح طلب کنونی
معادیخواه، ماجرای ممنوع التصویری ملک مطیعی را اینطور روایت میکند: «مطبوعاتی مانند کیهان که توسط خاتمی اداره می شد به ما میتاختند و کسانی مانند محسن مخملباف فریاد وااسلاما سر می دادند. در آن هیاهو هیچ کس نپرسید اصلا داستان فیلم «برزخی ها» چیست؟»
ایرج تقی پور، یکی از تهیه کنندگان سینما نیز در این خصوص میگوید: «برای اینکه محمدعلی فردین بتواند در سینمای پس از انقلاب بازی کند از نهادهای مذهبی و چهره های برجسته ارزشی در قم برای او نامه گرفته شده بود، ولی محسن مخملباف آن مجوز را پاره کرد و گفت اجازه نمیدهد یکی مانند فردین روی پرده سینما برود.»
پس از گذشت حدود چهار دهه از آن زمان، حال افراد و همفکران کسانی که خود زمینه ساز ممنوع شدن فعالیت دو بازیگر مطرح سینما و تلویزیون کشور بودند در جایگاه مدعی قرار گرفته اند و اشک تمساح می ریزند. بیشتر کسانی که اقدام به وارونهنمایی میکنند از هواداران حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی هستند. کسی که خود سابقه تندرویهای متعدد در روزنامه کیهان را در دهه 60 دارد و بعدها رویکردی کاملا متناقض و متضاد با گذشته خود برگزید. محسن مخملباف هم چهره تندرو دهه 60 است که زمانی فریاد وااسلاما سر می داد اما اکنون با چرخش 180 درجه ای با رژیم صهیونیستی همکاری میکند و با ساخت فیلمهای سفارشی، مشغول سیاهنمایی چهره ایران و ایرانی در نگاه مردمان دنیاست، غافل از آنکه حافظه تاریخ هیچگاه پاک شدنی نیست و اعمال و رفتار گذشته این افراد همیشه در تاریخ باقی خواهد ماند.
محسن مخملباف، نویسنده و کارگردان ضد انقلاب
در حقیقت ملک مطیعی ـ همان طور که در گفت و گوهای متعدد اشاره کرده ـ هیچگاه ممنوع التصویر نبوده است اما فشارهای برخی مدیران فرهنگی دهه شصت که اکنون چهره عوض کرده اند مانع از ادامه فعالیت این بازیگر سینما شد. فشاری که هیچ ابلاغیه رسمی پشت آن نبود.
بیشتر بخوانید:
ناصر ملک مطیعی: هیچ وقت ممنوع الکار نبودم + فیلم
انتهای پیام/