عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به افزایش بی سابقه تقاضا برای مس، تصریح کرد: افزایش تقاضا برای خرید مس از ۲ هزار تن به ۲۰ هزار تن در هفته، نشان از تلاش افرادی برای حفظ سرمایه و حفاظت از ارزش منابع مالی دارد.
وی ادامه داد: تا قبل از تحولات هفتههای اخیر تولیدکنندگان هفتهای اقدام به تأمین مواد اولیه میکردند که به علت عدم اطمینان در حال حاضر تهیه مواد اولیه به صورت ماهانه صورت میگیرد.
کلاهی با بیان اینکه نرخ ارز برای مواد اولیه ثبات ندارد، بیان کرد: با وجود قیمتگذاری بانک مرکزی بر نرخ ارز در بازار، قیمت ارز برای خرید مواد اولیه، پتروشیمی فولاد متفاوت است و با این شرایط تولید رقابت امکان پذیر نیست.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تصمیم دولت برای بازار ارز، تصریح کرد: تصمیمگیری دولت برای قیمت ارز در سال گذشته با توجه به شرایط کشور قابل توجیه بوده است، اما در ادامه باید مشکلات و نواقص آن مورد بازبینی قرار گیرد.
وی با اشاره به مشکلات سامانه نیما، گفت: متوسط نرخ ارز وارداتی برای مواد اولیه حدود ۵ هزار تومان است، که به طور کامل نیاز متقاضیان و واردکنندگان مواد اولیه را تأمین نمیکند و در صورت ادامه این روند شاهد کاهش صادرات خواهیم بود به دلیل اینکه تناسبی میان نرخ ارز بازار و سامانه نیما وجود ندارد.
وی ادامه داد: بنده به عنوان یک تولید کننده از ۳۶ تقاضا برای دریافت ارز دولتی، بانک تنها با ۸ مورد آن موافقت کرده است که این میتواند جریان تولید را با اختلال مواجه کند.
به گفته وی؛ مشکلات پیش رو برای تامین مواد اولیه، موجب کاهش بهره وری و عدم اطمینان برای ادامه فعالیت اقتصادی را به همراه دارد.
کلاهی با انتقاد از بهره وری پایین شرکتهای خصولتی بیان کرد: توجه بیش از حد و اعطای تسهیلات به شرکتهای خصولتی با وجود بهره وری پایین این شرکت ها، باعث بی توجهی به صنایع کوچک و متوسط شده است.
وی با اشاره به سیاست دولت برای کاهش مصنوعی قیمت دلار تصریح کرد:پایین نگه داشتن نرخ ارز در سالهای اخیر باعث در رفتن فنر نرخ ارز شود و شوک سنگینی به اقتصاد کشور وارد شود در صورتی که قیمت ارز به صورت طبیعی روال خود را طی میکرد مشکلات ارزی به وجود نمیآمد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نیاز همکاری بخش خصوصی و دولتی برای توسعه بیان کرد:حمایت از شرکتهای واقعی خصوصی و تامین مواد اولیه راهکار اصلی برای افزایش توسعه و کاهش اثرات تحریم برکشور است.
کلاهی در پایان با اشاره به اینکه سوداگری سرمایه اثرات منفی براب اقتصاد خواهد داشت، گفت: فعالیتهای اقتصادی کشور در ۱۲ سال گذشته نشان از سوداگری سرمایه در اموری مانند مسکن و ارز را دارد، که باعث کاهش سرمایه گذاری در طرحها بلند مدت تولیدی با ارزش افزوده و اشتغال بالا شده است باید شرایطی را فراهم کرد که سرمایه گذاری به سمت تولید روانه شود.
انتهای پیام/