وی با اشاره به خطبه 27 نهج البلاغه تشریح کرد: حضرت علی (ع) در این خطبه جنگیدن در خانه با دشمن را موجب ذلت و شکست برشمرده و برخی تاکتیک های نظامی را در این خطبه یادآور شده است.
امام جمعه بردسیر ادامه اداد : این همان تئوری بود که بنی صدر در آغاز جنگ تحمیلی قصد اجرای آن را داشت که موجب سقوط خرمشهر شد.
وی نظیر این سهل انگاری را در آغاز نفوذ داعش در عراق و سوریه یادآور شد و تاکید کرد: هوشیاری جمهوری اسلامی و فداکاری رزمندگان مدافع حرم در مقابله با داعش در بیرون از مرزها موجب پیروزی و دفع دشمن شد.
امام جماعت اردوگاه افاغنه (مهمانشهر بردسیر) نیز در این مراسم گفت: سرنوشت ایران و افغانستان به هم گره خورده است و مردم این دو کشور در واقع یک ملت واحد هستند.
حجت الاسلام والمسلمین هادی احمدی جوزجانی گفت: ما افغانها هم ملیت ایرانی داریم و این توطئه فرانسوی ها در 150 سال قبل بود که کشور ایران را تجزیه و افغانستان را از آن جدا کرد.
وی ادامه داد : اصالت افغانی های ساکن اردوگاه بردسیر به منطقه زابل در سیستان و بلوچستان برمی گردد و نیاکان ما در این منطقه زندگی می کردند که بعدها به مناطق شرقی تر کوچ کردند.
حجت الاسلام احمدی افزود: آنها پس از جداشدن افغانستان از ایران، جزو کشور افغانستان شدند وگرنه به لحاظ فرهنگ و گویش شبیه به مردم زابل بوده و ما همگی شیعه هستیم.
وی با اشاره به وجود برخی ناهنجاری های اجتماعی در منطقه مهمانشهر گفت: متاسفانه برای جوانان اهالی اردوگاه در حوزه فرهنگی کار زیادی انجام نداده ایم، به همین دلیل شاهد بروز برخی ناهنجاریهای اجتماعی هستیم.
وی افزود: واضح است که این مشکلات در هر جامعه ای کم و بیش وجود دارد، ولی در نسله ای قبل تر این مسائل کمتر وجود داشته که نتیجه کم کاری های فرهنگی است و باید بیشتر تلاش کنیم.
امام جماعت مهمانشهر بردسیر در ادامه گفت: مردم افغانستان در سال 57 حمایت خود را از انقلاب اسلامی و رهبر ایران اعلام کردند ولی این امر برایشان گران تمام شد.
وی افزود: این همراهی برای رییس جمهوری وقت افغانستان ناخوشایند بود، لذا برای مقابله با آن قریب 5 هزار نفر از نخبگان و مراجع دینی افغانستان را به این جرم به زندان انداخت و سپس تیر باران کرد.
حجت الاسلام احمدی سرکوب تاریخی یاد شده را دلیل شکست افغانستان و بروز مشکلات جدی در دوران معاصر این کشور دانست.
انتهای پیام/س