سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

واکنش وزیر ورزش و جوانان به شکست سیاست مدرک گرایی در دستگاه‌های اجرایی کشور

وزیر ورزش و جوانان گفت: به دلیل مدرک‌گرایی در سال‌های اخیر، ساختار‌های اقتصادی و تولیدی کشور با خلأ نیروهای ماهر مواجه است.

مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پاسخ به این سوال که سیاست مدرک گرایی طی سال‌های گذشته جواب نداده، آیا بهتر نیست به سمت مهارت گرایی برویم؟، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته کشورمان از لحاظ آموزش عالی دچار عقب ماندگی شده بود، چراکه در این سال‌ها تنها به مدرک گرایی اهمیت داده شد و حال برای خروج از این وضعیت، باید از تمام ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم.

وی افزود: با افزایش شمار دانشگاه‌های کشور، توانستیم تعداد دانشجویان را از 240 هزار نفر در زمان قبل از انقلاب به سقف 4 میلیون نفر در حال حاضر برسانیم و ظرفیت‌های ایجاد شده در مقاطع زمانی مشخص و با توجه به شرایط موجود زمانه بوده است.

وزیر ورزش و جوانان گفت: در مقطعی از دهه 60، تعداد دانش آموزان به 18 میلیون نفر رسید که این موج جمعیت آماده ورود به دوره آموزش عالی بودند و اگر ظرفیت‌های لازم در این زمینه ایجاد نمی‌شد، یا سر این دانش آموزان بی‌کلاه می‌ماند یا جذب دانشگاه‌های خارجی می‌شدند.

وی با اشاره به اینکه دیگر آن مقطع زمانی به سر رسیده است، افزود: با توجه به تجربیات کسب شده طی چندین سال گذشته، باید گفت که مدرک به صورت ماهیتی نمی‌تواند مهارت ایجاد کند، چراکه بسیاری از افرادی که مدرک اخذ کرده‌اند، مهارتی ندارند.

وزیر ورزش و حوانان گفت: در حال حاضر باید واقع نگر باشیم، یعنی باید در کنار مدرک، مهارت آموزی را هم مد نظر قرار دهیم، تا افرادی که مدرک کارشناسی اخذ می‌کنند، بتوانند در روز اول پس از فارغ التحصیلی خود، وارد بازار کار شوند.

وی با تاکید بر اینکه 4 سال وقت صرف کردن برای اخذ مدرک، باید بازدهی مناسبی را نیز داشته باشد، تصریح کرد: اصلاح سیاست‌های موجود در این زمینه باید سرعت بیشتری گیرد. در میان مقاطع دیپلم و کارشناسی در کشورمان، فاصله‌ای به نام مقطع فوق دیپلم یا همان تکنسین درجه وجود دارد که همین موضوع موجب تفاوت ایران با سایر کشورها شده است، چراکه در بسیاری از کشورهای صنعتی دنیا درصد ناچیزی به دنبال اخذ مدرک هستند.

سلطانی فر گفت: سایر کشور‌ها بیشتر در دوره کاردانی یا همان دوره مهارت آموزی توقف می‌کنند. این مهارت آموزی موجب می‌شود تا هر شخصی که توان ایفای نقش در حوزه‌های مختلف مدیریتی را دارا است، وارد بازار کار شود.

وی با بیان اینکه کشور ایران هم باید این روش را برای جوانان عملی کند، تصریح کرد: در حال حاضر به این نتیجه رسیده‌ایم که در نظام اجتماعی، اقتصادی و صنعتی، ساختار‌های اقتصادی و تولیدی کشور با خلأ مواجه هستند.

وزیر ورزش و جوانان در پایان با اشاره به اینکه باید تمرکز بیشتری بر نیرو‌های با مهارت شود، گفت: در مقطع کنونی باید با استفاده از ابزار‌های مختلف، آموزش‌های بیشتر در زمینه مهارت آموزی جوانان را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم زمینه ورود آن‌ها را به بازار کار فراهم کنیم.

انتهای پیام/

خلأ وجود نیروهای ماهر در کشور به دلیل مدرک گرایی در سال‌های اخیر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۷
بهتره نیروهای جوان جایگزین نیروهای بازنشسته بشوند اینطوری تعداد بیکاران تحصیل کرده کمتر میشه
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
خدا ازش نگذره هر کس را که مدرک فروشی را راه انداخت
بنده خدا
۲۱:۴۱ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
منم دنبال یه شغل آبرومندم
ناشناس
۲۱:۱۵ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
قطعا مدرک آکادمیک با تحصیلات عالی و گرید یک دانشگاهی رشته های عالی در مقابل ژن خوب ها اصلا به حساب نمی آید آنها آقازاده به دنیا آمده اند و از بدو تولد در محیط اداره نمودن و پارتی و سابقه حضور هیچ کس به پای آنها نخواهد رسید.
JAK
۱۵:۱۰ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
با سلام
قابل توجه دولت محترم : نیروهای با مدرک غیر مرتبط سرکار گذاشتید اون وقت توقع دارید خلا تو مملکت نباشه ....
JAK
۱۵:۱۰ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
با سلام
قابل توجه دولت محترم : نیروهای با مدرک غیر مرتبط سرکار گذاشتید اون وقت توقع دارید خلا تو مملکت نباشه ....
حمیدرضا میرکیانی
۱۲:۴۵ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
جالب است ک این آقایان امروز طوری صحبت میکنند که انگار دیگران کشور را به این جا رسانده اند؟؟ مگر خودشان نبودند که طی سالیان گذشته جامعه را به سمت مدرک گرایی بردند؟؟
علی
۱۱:۵۸ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
سلام علیکم
به نظر شما وزیر محترم
همین که عمرشون رو گذاشتن و مهارت کسب نکردن و هزینه هایی را هم متحمل شدن
هنوز باید هزینه کنن و مهارت بیاموزن
میتونم بپرسم مرکزآموزش مهارت برای دهه 60 در سال های 80تا 87 کجابود که الان سال 97 لازم میبینین؟؟
ناصر
۱۱:۳۲ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
عجب
Mj
۱۰:۰۸ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
چی میگی ما که از وقتی فوق دیپلم گرفتیم کارش که نیس هیچ نتونستیم با دیپلم جای استخدام بشیم خدا رو شکر که آزموناتونم فقط لیسانس میخواید