سندروم سیندرلا، عارضهای اجتماعی که این روزها در قالب ماشینهای گران قیمت، خانههای ویلایی، لوازم لاکچری و هر آنچه که اراده کنند در اختیارشان باشد، خلاصه میشود.
برای بررسی علل ایجاد کننده سندروم سیندرلا گفتوگوهایی را با محمد هادی جاذبیزاده کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و امانالله قرایی مقدم جامعهشناس کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
محمد هادی جاذبیزاده کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره سندروم سیندرلا اظهار کرد: برخی از دختران جوان به ویژه آنهایی که در خانواده فقیر و مستمند زندگی میکنند دچار خیالبافیهای افراطی میشوند و چنین تصور میکنند که به طور ناگهانی و یکدفعه باید شاهزادهای سوار بر اسب سفید بیاید و آنها را از درد، رنج و مصیبت نجات دهد.
وی بیان کرد: دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند با این تصور که میتوانند به شوهر، زندگی و خواستههای ایدهآلشان دست پیدا کنند وارد جامعه میشوند و ممکن است که فریب مردان ناباب را بخورند؛ این دختران در واقع مردهای بزهکار را با شاهزاده داستان سیندرلا اشتباه میگیرند و به چنین مردانی اعتماد میکنند و از این طریق وارد بزههای اجتماعی میشوند.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی افزود: باید سندرم سیندرلا را از نظر جامعهشناسی و روانشناسی در رسانهها به طور عمیق و مفصل مطرح کنیم تا دختران جوان به دام این سندروم نیفتند؛ این افراد باید بدانند که سندروم سیندرلا خیالبافی بیش نیست و با واقعیت بسیار فاصله دارد.
جاذبیزاده یادآور شد: دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند باید به روانشناسان یا روانپزشکان مراجعه کنند تا شناختدرمانی در مورد آنها انجام شود.
در ادامه امانالله قراییمقدم جامعهشناس در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره تخیل و رویاپردازی اظهار کرد: رویاپردازی و تخیل نیاز ذاتی انسان بوده و از ابتدای خلقت در افراد وجود داشته است؛ هر چه جامعه توسعهیافتهتر باشد تخیلات، بینش و نگرش مردم بهتر، دقیقتر و منظمتر است.
وی بیان کرد: جامعه عقبمانده و سنتی با تخیل مخالف است؛ تخیل به خودی خود بد نیست به شرط آنکه مبتنی بر مقتضیات، واقعیتها، ارزشها و هنجارهای فرهنگی جامعه باشد.
این جامعهشناس درباره دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند، گفت: این دختران در تخیلات و رویاپردازیهایشان غوطهور و از واقعیتهای اجتماعی دور میشوند بنابراین زندگی و ازدواجشان به خطر میافتد؛ ما باید دختران را طوری پرورش بدهیم که از این تخیلات افراطی پرهیز کنند.
قراییمقدم درباره علل ایجاد کننده سندرم سیندرلا در دختران جوان تاکید کرد: ضعف باورها و اعتقادات دینی در بین دختران جوان و الگوپذیری از رسانههای بیگانه از علل ایجاد کننده سندروم سیندرلا هستند.
وی یادآور شد: دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند اغلب در خانوادههای بدسرپرست تربیت شدند بنابراین آنها افرادی خودباخته هستند و از نظر شخصیتی فروریختگی دارند؛ این دختران قصد دارند عقدههای دوران کودکی خود را رفع کنند.
انتهای پیام/
گزارش از پگاه آقایی
گذشته از صحبت این عزیزان در رابطه با ازدواج باید نگاهی به سلسله مراتب نیازها در جامعه بی اندازیم.
متاسفانه در جامعه ما نیازهای فیزیولوژیک و امنیت روانی به خوبی تامین نشده و همین باعث شده جوانان ب خصوص دختران به ازدواج به عنوان راهی برای تامین نیلزهای برطرف نشده نگاه کنند.
حال درخواست من از دولت محترم این است که وسیله ازدواج جوانان مثل شغل مناسب مسکن مناسب اجتماع سالم را تامین کند تا ازدواج راهی اسان و نه یک وسیله برای رهایی از فقر باشد
اونها که رنگ و لعاب زدن دم چشم هستند .
پس اگر نامادری رو سرتون بوده... و بعدشم یه فرشته برا کمک بهتون اومد اونوقت انتظار سیندرلا شدن رو داشته باشید:| والا
پس اگر نامادری رو سرتون بوده... و بعدشم یه فرشته برا کمک بهتون اومد اونوقت انتظار سیندرلا شدن رو داشته باشید:| والا
الطیّبون للطیّبات و الخبیثون للخبیثات....
مردان پاک برای زنان پاک و مردان ناپاک برای زنان ناپاک...
مرد بد انتظار نداشته باشه زن خوب گیرش بیاد.
مرد خوب هم بگرده دنبال زن خوب ، پیدا میشه.
توقع پسرها هم کم نیست!
دختر پاکدامن و کم توقع هم زیاد هست ولی ممکنه خیلی زیبایی ظاهر نداشته باشه.