سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهزیستی در هفته‌ای که گذشت؛

85 درصد کودکان مراکز بهزیستی بدسرپرست‎ هستند/ چه سرنوشتی در انتظار سربازان معتاد است؟

مهم‌ترین اخبار و رویدادهای سازمان بهزیستی کشور را از 27 اردیبهشت تا 3 خرداد ماه را با یک کلیک در این گزارش مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازمان بهزیستی کشور در هفته‌ای که گذشت شاهد رویدادهایی بود که در این بسته خبری به آن می پردازیم.

وقوع ۳ هزار کودک آزاری در سال گذشته به تایید اورژانس اجتماعی رسید

حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در حال حاضر یکی از 19 کارگروه تقسیم کار ملی، کارگروه مختص آسیب‌های کودکان و نوجوانان است.

مسعودی فرید افزود: در سال گذشته 3 هزار مورد کودک آزاری به تایید اورژانس اجتماعی کشور رسیده است و در مجموع 8 درصد تماس‌های مردمی با این مجموعه مربوط به موارد وقوع کودک آزاری در نقاط مختلف است.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: به هیچ عنوان نمی توان گفت که این آمار قطعی است و احتمال بیشتر بودن تعداد کودک آزاری ها وجود دارد؛ زیرا مصادیق مختلف کودک آزاری در نقاط مختلف و فرهنگ های محلی در سایر نقاط کشور متفاوت است.

وی در ادامه تصریح کرد: متن کارگروه ویژه آسیب‌های کودکان و نوجوانان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و در این کارگروه معضل کودک آزاری نیز به طور ویژه مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

شدیدترین نوع کودک آزاری ها ناشی از اعتیاد است

حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: با توجه به رشد اعتیاد در کشور، این معضل رابطه مستقیمی با وقوع انواع کودک آزاری در نقاط مختلف کشور دارد و این مطلب در پرونده‌های مختلف کودک آزاری قابل اثبات است.

وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمارها و همچنین آخرین گزارش‌های اورژانس اجتماعی کشور، امروزه شدیدترین نوع کودک آزاری‌ها ناشی از اعتیاد کسانی است که کودکان را به طرق مختلف مورد اذیت و آزار قرار می‌دهند و این افراد یا شامل والدین کودک و یا دیگر افرادی می‌شود که به نوعی کودک را می‌شناسند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر کودک آزاری در همه نقاط دنیا، یکی از آسیب‌هایی است که باید در اولویت بررسی قرار گیرد. این امر ناشی از ناتوان بودن کودک در مقوله دفاع از خود بوده و در کشور ما نیز از اهمیت و اولویت خاصی برخوردار است.

مهر تایید بهزیستی بر آمار 10 هزار نفری دانش‌آموزان معتاد در کشور

فاطمه عباسی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، اظهار کرد: طرح نماد یک طرح ائتلافی است و با مشارکت نهادهایی چون آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، سازمان بهزیستی کشور، قوه قضائیه و سایر دستگاه‌ها در مدارس کشور برای پیشگیری از اعتیاد و درمان دانش‌آموزان معتاد پس از شناسایی به اجرا درآمد.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: آمار 10 هزار نفری دانش‌آموزان معتاد در کشور که از سوی آموزش و پرورش اعلام شده است، صحت دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور در اجرای طرح «نماد» در بخش تدوین و تهیه بسته‌های روانشناسی و مددکاری پیشگیری از اعتیاد دانش‌آموزان و درمان مواردی که بضاعت مالی ندارند و یا بی‌سرپرست هستند، مشارکت دارد.

85 درصد کودکان مراکز بهزیستی بدسرپرست‎ هستند

محمد نفریه مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، در حال حاضر 85 درصد کودکانی که در مراکز سازمان بهزیستی کشور نگهداری می‌شوند را کودکان بدسرپرست تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه قانون قبلی رسیدگی به فرزندان بی‌سرپرست، مربوط به سال 1353 بود، افزود: این قانون با گذشت زمان و گسترش برخی از آسیب‌های اجتماعی، ضرورت انجام برخی از اصلاحات و ایجاد تغییرات، به ویژه در بحث رسیدگی به امور کودکان بدسرپرست را نمودار کرد.

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: سازمان بهزیستی کشور و قوه قضائیه در سال 1383، از طریق دولت لایحه‌ای را تحت عنوان «حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست» به مجلس شورای اسلامی فرستادند.

چه سرنوشتی در انتظار سربازان معتاد است؟

فاطمه عباسی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: یکی از طرح‌هایی که در قالب رویکرد اجتماع‌ محور از طرف سازمان بهزیستی کشور در سربازخانه‌ها و اماکن نظامی اجرا می‌شود، طرح پیشگیری از اعتیاد و راه‌اندازی کارزار رسانه‌ای در این خصوص است.

وی در ادامه تصریح کرد: بسته‌های آموزشی و ارائه سی‌دی‌هایی با محتوای پیشگیری از اعتیاد به سرباز‌ها که جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور در محیط پادگان را تشکیل می‌دهد و توزیع آن در میان سربازان از جمله اقداماتی است که سازمان بهزیستی کشور برای پیشگیری از اعتیاد در سربازخانه‌ها اجرا می‌کند.

عباسی یادآور شد: اگر در جریان اجرای طرح‌های پیشگیری از اعتیاد در سربازخانه‌ها سربازی مبتلا به اعتیاد شناسایی شود، برای طی کردن سیر درمانی با صلاحدید مدیران پادگان‌ به مرخصی می‌رود و خدمات درمانی مورد نیاز را دریافت می‌کنند. در واقع بسته به نوع درمان و شدت اعتیاد سربازانی که مبتلا به اعتیاد شناسایی می‌شوند، مرخصی مورد نیاز برای آنها تعیین شده و سربازان فوق تحت درمان قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

برچسب ها: بهزیستی ، اعتیاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.