سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی وضعیت معاملات بورس کالا

معاملات بورس کالا شب گذشته مورد نقد و بررسی کارشناسان و مسئولان امر قرار گرفت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  حامد سلطانی‌نژاد در گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: در حالی که ایران تولید کننده 90 درصد زعفران مصرفی جهان است اما سهم کمی از تجارت جهانی این محصول دارد، در دنیا، هر کشوری که سهم بیشتری از تولید یک محصول استراتژیک داشته باشد سعی می‌کند بازار قابل توجهی از آن محصول را در کشور شکل دهد، بازاری که منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان را به حداکثر نزدیک کند، این شرایطی است که ایران درمورد زعفران دارد.

او ادامه داد: راه‌اندازی معاملات نقدی و آتی زعفران در بورس کالا به شفافیت قیمت و تعیین نرخ در بلندمدت و ایجاد مرجعیت قیمتی کمک می‌کند.

غلامرضا کریمی مدیرعامل اولین شرکت زنجیره‌ای زعفران در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: امروز 1027 معامله به‌وزن 102 کیلوگرم زعفران با کشف قیمت مناسب و مورد پسند کشاورزان صورت گرفت.

حسین یزدجردی رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران در سوی دیگر گفت: کالایی که در بورس عرضه می‌شود باید قیمت شفاف، عرضه کنندگانی متعدد و تضمین فروش داشته باشد اما در مورد آرد چنین مراتبی وجود ندارد، در حال حاضر بورس کالا فقط واسطی است که ایجاد مشکل می‌کند.

او ادامه داد: گاهی اوقات خرید محصول اولیه در بورس کالا، با تحویل یک‌ماهه مواجه می‌شود و بورس فقط می‌گوید "نگران نباشید ما جریمه می‌دهیم".

سلطانی‌نژاد در پاسخ گفت: بورس کالا سازوکار خاص خودش را دارد و طی مراحل اداری نباید به تأخیر تعبیر شود.

یزدجردی در مقابل گفت: پیش از ایجاد معاملات آرد در بورس کالا، کارخانجات و سیلوها به‌راحتی کالای مورد معامله را تأمین می‌کردند و با پیدایش بورس در بازار آرد فقط مجبور شدیم که محصول را گرانتر تهیه کنیم. در ضمن میزان مورد عرضه در بورس کالا همیشه کمتر از تقاضاست پس بازار سیاه راه می‌افتد.

سلطانی‌نژاد خطاب به یزدجردی گفت: شما اطلاعات کافی و کامل ندارید. نظارت بر عرضه‌ها توسط بورس کالا و وزارت صمت انجام می‌شود و به‌محض رؤیت تخلف، برخوردهای لازم صورت می‌پذیرد.

حسین یزدجردی با تکذیب گفته‌های مدیرعامل بورس کالا گفت: شهرهایی داریم که 25 روز از توزیع گندم امتناع کرده‌اند و هنوز هم عرضه‌ای ندارند. آخرین ثبت سفارش گندم در استان خراسان حدود 11 هزار تن بود و هنوز یک گرم از این میزان تحویل نشده است. بورس نباید در بازار ورود کند چون سبب گران شدن محصول می‌شود.

بیوک آقا صحاف امین رئیس انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران گفت: بورس کالا پاسخگوی نیاز و تقاضای متقاضیان نیست و متقاضیان مجبورند سراغ بازار آزاد بروند زیرا ثبت سفارش سامانه بهین‌یاب به‌درستی پاسخ داده نمی‌شود.

یزدان سیف معاون وزیر مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در ارتباط تلفنی گفت: اگر بخش خصوصی به‌گونه‌ای رفتار کند که متقاضیان نسبت به معامله با دولت متوقع شوند، همچنان تصدی برخی امور در دست دولت باقی خواهند ماند.

بیوک آقا صحاف امین گفت: معمولاً کسانی مشتری بورس هستند که خارج از بورس اقدام به راه‌اندازی بازار آزاد و سیاه می‌کنند.

حامد سلطانی‌نژاد خاطرنشان کرد: هویدا شدن مشکلات و معضلات بازار عرضه و تقاضا مدیون فراهم آمدن بستری است که بورس کالا به‌وجود آورده است، اگر مشکلاتی در بورس خودنمایی می‌کند حاکی از سیگنالهایی هست که از محل تولید محصولات دریافت می‌شود، بورس در همه دنیا مظهر شفافیت و شفاف‌سازی معاملات است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

بورس کالا، خوب یا بد؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.