سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰۶ هزار نوزاد زیر پوشش غربالگری تیروئید

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه غربالگری تیروئید از سال ۸۵ در واحد‌های زیر پوشش آغاز شده است و در سال گذشته ۱۰۶ هزار نوزاد زیر پوشش این برنامه قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ؛ محمدجعفر صادقی به مناسبت هفته جهانی تیروئید افزود: برنامه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان یکی از برنامه‌های موفق وزارت بهداشت است که از سال ۸۵ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است.

وی گفت: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان یکی از علل مهم قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی در نوزادان است که در صورت شناسایی به هنگام این نوزادان و درمان آن می‌توان از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کرد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در این برنامه تمامی متولدین در مناطق شهری و روستایی در هفته اول تولد و در سن (۵-۳ روزگی) تحت غربالگری قرار می‌گیرند و نحوه آزمایش بدین شرح است که نمونه گیری (۴قطره خون) از کف پای نوزاد در سن (۵ -۳ روزگی) در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت انجام می‌گردد و در صورت مشکوک بودن، نوزاد جهت آنجام آزمایشات سرمی ارجاع می‌گردد که در صورت تائید بیماری این نوزادان زیر نظر متخصصین غدد اطفال و متخصصین اطفال تحت درمان قرار می‌گیرند.

صادقی گفت: این آزمایش جهت پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی و حفظ ضریب هوشی نرمال برای نوزادان می‌باشد و سالیانه حدود۱۰۰ تا ۱۱۴ هزار نوزاد در سطح دانشگاه غربالگری می‌شوند.

وی افزود: غربالگری نوزادان در کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی در هفته اول تولد انجام می‌گیرد و از ابتدای این طرح تاکنون یک میلیون و ۱۷۳ هزار و ۲۶۳ نوزاد غربالگری شده اند که تعداد دو هزار و ۴۱۵ مورد بیمار مبتلا به کم کاری تیروئید دائم و گذرا شناسایی شده اند و زیر نظر متخصصین غدد اطفال تحت درمان قرار گرفته اند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال ۱۳۹۶ تعداد ۱۰۶ هزار نفر نوزاد غربالگری شده اند و از این میان تعداد ۳۱۷ مورد بیمار شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند که بروز بیماری در سال ۹۶ (۲.۷۹) در هزار تولد زنده بوده است.

صادقی افزود: از دستاورد‌های این طرح می‌توان به پوشش بیش از ۹۸.۵درصد نوزادان شهر و روستا جهت غربالگری، ارائه خدمات درمانی به ۱۰۰درصد بیماران شناسایی شده، حفظ ضریب هوشی طبیعی در همه بیماران تحت درمان و دارا بودن هزینه به سود ۱ به ۲۲ وبستر سازی مناسب برای غربالگری دیگر بیماری‌های مهم نوزادان اشاره کرد.

انتهای پیام//م. ن
 

طرح غربالگری تیروئید نوزادان

برچسب ها: علوم پزشکی ، نوزادان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.