۱- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا کنون هیچ گونه سروری در اختیار تلگرام و یا نسخههای غیررسمی آن قرار نداده است و آنچه از امکانات وجود داشته با ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی، در اختیار پیام رسانهای بومی مجاز قرار گرفته است.
۲- مرکز ماهر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی در بهمن ماه ۹۶، هشدارهای لازم در خصوص عدم استفاده از نسخههای غیر رسمی تلگرام را منتشر نموده است.
در متن هشدار مرکز ماهر آمده است: " از آنجا که تلگرام برنامهای متن باز است و هر روز چندین نسخه غیر رسمی از آن ایجاد میشود، و از طرفی شناسایی و بررسی همه این نسخهها کار مشکلی است، لذا توصیه میشود کاربران از نصب هرگونه نسخه غیر رسمی و تایید نشده تلگرام خودداری کنند. "
۳- همچنین در پاسخ به این سوال که چرا محدودیت برای اینگونه نسخهها ایجاد نمیشود، همانگونه که قبلا اعلام شده بود مجددا تاکید میگردد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم گیر پالایش و فیلتر سایتها و نرمافزارها نمیباشد.
انتهای پیام/
مگه ما چه چیزی از کره شمالی کمتر داریم،.؟!!
یعنی منور کردن یا روشن کردن یا واضح ساختن .
در واقع وقتی مسئله ای نامشخص یا دارای ابهامات است به منظور حل مسئله آن را تنویر میکنند
بعد از فیلترینگ تلگرام در ایران سناریوهای مختلفی برای دور زدن آن مطرح شده است که بیشتر این سناریوها برای جلوگیری از عدم ورود مردم به پیام رسان های داخلی است. البته در ماه گذشته مشخص شد که تلگرام راهی برای دور زدن فیلترینگ ندارد و صرفاً با پرداختن به مواردی از این دست که آگاهی افکار عمومی از آن بالا نیست و به دور زدن فیلترینگ مربوط نمی شود، در صدد بالا نگه داشتن آمار مخاطبان خود است
بدون فیلتر شکن میاد بالا .