این شبکهها که عمدتا در فضای مجازی و کانالهای تلگرامی یا اینستاگرام فعالیت میکنند، صبح روز امتحان سوالات را به دست مشتریان خود میرسانند و برای خرداد 97 فعالیت آنها برای تبلیغات و بازارگرمی چند هفته مانده به زمان برگزاری امتحانات نهایی آغاز شد و اولین امتحان دانشآموزان که روز گذشته با درس دین و زندگی آغاز شد، با لو رفتن سوالات همراه بود و طبق اعلام دانشآموزان سوالات قبل از شروع امتحان در دست برخی افراد بود.
تعداد کانالهای فروش سوالات کم هم نیست، قیمتها نیز متفاوت است از 30 هزار تومان برای درس دینی تا 70 هزار تومان برای دروس عمومی و 90 هزار تومان برای دروس تخصصی.
البته ماجرای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی داستان همین امسال نیست بلکه دو سال گذشته نیز دانشآموزان لو رفتن سوالات را تجربه کردند حتی سال گذشته این قضیه با اعتراضات بسیاری همراه شد و تجمع دانشآموزان مقابل وزارت آموزشوپرورش را رقم زد.
با توجه به سهم 30 درصدی سوالات امتحانات نهایی در کنکور، تامین امنیت برگزاری آن اهمیت بسزایی دارد؛ در همین رابطه هامون سبطی کارشناس آموزشی معتقد است: جوانانی به عنوان مشاور در حوزه آموزش کشور وارد سیستم شدهاند و توانستهاند در کانالهای تلگرامی برای خود تعدادی مخاطب دست و پا و ادعا کنند با افراد معدودی در حوزههای امتحانی مرتبط هستند؛ ماجرا نیز بدین قرار است هنگام ارسال سوالات به حوزههای امتحانی، آنها را قبل از برگزاری امتحان باز میکنند البته این رویه غیرقانونی است اما تعداد حوزههای امتحانی آنقدر زیاد است که نظارت بر آنها دشوار است، پس از بازگشایی سوالات از آنها عکس گرفته و برای ادمین کانالها ارسال میشود که پس از آن به دست چند هزار نفر خواهد رسید.
وی افزود: ضایع شدن حق دانشآموزان با لو رفتن سوالات امتحانات نهایی واقعه غمانگیزی است اما بدتر از آن نهادینه شدن شیوه زشت تقلب در بین دانشآموزان است. هماکنون امتحانات نهایی به یک رقابت تبدیل شده و دانشآموز تمام تلاش خود را برای کسب نمره 20 انجام میدهد تا از تاثیر مثبت آن در کنکور بهرهمند شود. البته نظارت بر امتحانات نهایی که به مدت یک ماه آن هم در تعداد زیادی از حوزهها برگزار میشود امکانپذیر نیست و علت لو رفتن سوالات نیز تاثیر نمرات امتحانات نهایی در کنکور است و فضای مجازی نیز ابزاری شده که وقوع این جرم را تسهیل میکند.
بیشتر بخوانید:لو رفتن سوالات امتحانی دانش آموزان در کانال های تلگرامی اثبات شد + فیلم
اگرچه آموزشوپرورش از تلاش برای برگزاری امتحانات در نهایت امنیت و برخورد با خریدو فروش سوالات امتحانی خبر میدهد اما تجارب سالهای گذشته نشان داده است که در این هدف موفق نبوده به عنوان مثال سال گذشته مسئولان اعلام کردند، پلیس فتا با همراهی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش به موضوع خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی وارد شد و بسیاری از گردانندگان این سایتها دستگیر شدند اما امسال یکبار دیگر شاهد فعالیت مجدد کانالهای تلگرامی برای فروش سوالات هستیم.
به نظر میرسد در شرایطی که قرار است سهم سوابق تحصیلی در پذیرش داوطلبان کنکور افزایش یابد و به صورت قطعی اعمال شود با وضعیت فعلی لو رفتن سوالات امتحانات نهایی و خدشه بر امنیت برگزاری امتحانات، تحقق این هدف دور از دسترس است و کنکور همچنان روش مطمئنی برای جذب دانشجویان خواهد بود.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
سولات قران 97 رو کسی نداره مال خرداد ماه
البته ببخشیدا قصد فضولی ندارم فقط سوال پیش اومد واسم
حالا مي خوايد كنكور رو حذف كنيد
کاش یه کم انصاف حداقل نسبت به ما نوجوونای ۱۸ ساله که کلی امید و آرزد داشتیم داشتن. چه تو امتحانات نهایی و چه کنکور.
مثلا به جای کشوری استانی کنن امتحان رو
خیلی سخته کلی درس بخونی 19بشی
فرد دیگه هیچی نخونده 20بشه
مسولین لطف کنن پیگیری بفرمایند تا حداقل عدالت اموزشی برقرار بشه
دمش گرم
زیست امروزم لو رفته که
والا برا خیلیا ضرره ....برعکس به نفع خیلیاس
آخرین نفری که سوالا رو میدیده مراقب ها بودن احتمالا
البته واقعا درک نمیکنم مگه سوال دینی اونام نهایی که خیلی اسون میشه رو هم میخرن؟؟؟
ولی خو اگه منم میدیم شاید این نیم نمره غلطی رو که دارم رو هم نداشتم....لدفن پیگیری بشه...چون یه سری برا درسای دیگه هم میخوان بخرن
درضمن من ادبیات سوم نهایی ۲۰ شدم ولی نهایی پیش ۱۷ و هیچ تقلبی نکردم و به کسی هم ندادم با دهن روزه امتحان می دادم
من که از حقم نمی گذرم من همیشه خدا رو در نظر گرفتن
ولی در کنکور رتبه ها بسیار بد بود .استان خودش هم اطلاع کامل داره .
اینا مسئولین ناظر کجا بودن؟!!!
اگه همین جوری پیش بریم آخرش فقط مدرک داریم ولی سواد هیچی.
اینا مسئولین ناظر کجا بودن؟!!!
اگه همین جوری پیش بریم آخرش فقط مدرک داریم ولی سواد هیچی.
بازم اونی که درسشو خونده برنده هست....