سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا روزه آب داریم؟ + مزایا و معایب روزه آب

شاید در این روزهای مبارک ماه رمضان شما هم مطالبی پیرامون روزه آب شنیده باشید که بطور مثال من روزه آب گرفتم ، من بدلیل بیماری روزه آب گرفتم و ... که ما در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم.

روزه و روزه داری در افکار عمومی بدین معنا مورد تایید قرار گرفته است که لب از خوردن و آشامیدن ببندیم البته این را باید درنظر بگیریم که با روزه گرفتن یک پاکسازی کلی و عمیق در بدن انسان صورت می گیرد بگونه ای که سموم جمع شده در سلول ها از بین می رود و بدن را سرحال تر و شاداب تر می کند.

اما شاید در این روزهای مبارک ماه رمضان شما هم مطالبی پیرامون روزه آب شنیده باشید که بطور مثال من روزه آب گرفتم ، من بدلیل بیماری روزه آب گرفتم و ... که ما در این مطلب قصد داریم به چند سوال کوتاه از جمله ؛ " آیا روزه آب داریم ؟ " ، " روزه آب یعنی چه؟ " و همچنین "نظر مراجع درباره روزه آب و آب خوردن در ماه رمضان چیست؟"، پاسخ دهیم پس پیشنهاد می کنیم تا با باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشید.

همه چیز درباره روزه آب یا آب درمانی (هيدرو تراپی)

متدهای مختلفی در جهان برای کاهش وزن، پاکسازی بدن، افزایش شادابی بدن و ... معرفی شده است که یکی از آن ها آب درمانی یا روزه آب است. بدین صورت که در این روش افراد در طول روز مجاز هستند هر چقدر که می خواهند آب بخورند یا به عبارت دیگر روزه غذا هستند .

در رژیم آب ، فرد رژیم گیرنده باید ۸ وعده آب بنوشد و در هر وعده باید حدود ۸ اونس (۲۲۶ گرم ) آب مصرف کند، بنابراین فرد رژیم گیرنده باید بدون در نظر گرفتن مقدار آبی که بطور طبیعی در هر روز مصرف می کند ، هر روز ۶۴ اونس آب اضافی مصرف کند. این میزان آب باید در طول روز و همراه غذا ویا بدون غذا مصرف شود.

در این شرایط بدن برای تامین نیازهای خود به سراغ چربیهای اضافی وانباشت شده می رود و فرد به سرعت لاغر شده و تحلیل می رود .

اما مشکل اینجاست که تامین ریز مغذی های مورد نیاز بدن که در هر وعده غذا به بدن می رسیده با مشکل روبرو می شود .

البته تا مدتی ذخایر بدن این ریز مغذی ها را تامین می کند.

همانگونه که می دانیم در طول روز بدن برای انجام اعمال متابولیکی و حیاط به مقدار مشخص کالری نیازمند است تا فرد بتواند زنده بماند .

به طور مثال یک فرد ۶۵ تا ۷۰ کیلوگرمی در صورتی که فعالیت خاصی نداشته باشد در طول روز به مقدار ۲۱۰۰ تا ۲۴۰۰ کیلو کالری نیاز دارد که این مقدار کالری به مصرف متابولیسم پایه و بخشی جهت تامین نیاز فرد برای انجام فعالیت های روزانه اختصاص می یابد.

در شرایط بی غذایی که فرد برای خود ایجاد کرده این مقدار کالری در ابتدا از منابع چربی بدن تامین می گردد .

حال باید محل های ذخیره چربی را معرفی کنم تا به حساسیت موضوع بیشتر پی ببریم . می دانیم که انباشت کالری های اضافی در بدن به صورت چربی است اما چربیها در بدن تنها این خاصیت را ندارند و اندامهای بدن از آن به عنوان یک عایق و پوشش محافظتی بهره می برند حال هیچگونه مدیریتی در اینکه بدن در دوران بحران پس از اتمام چربیهای ذخیره ای از چربیهای محافظتی استفاده نکند وجود ندارد و این بدان معنا است که برای این اندامها مشکل اساسی بوجود خواهد آمد .

مزایا و معایب روزه آب

یکی از مزایای رژیم آب این است که آب رایگان است و در نتیجه همه می توانند از این رژیم استفاده کنند.

از معایب روزه آب هم می توانیم به این اشاره کنیم که فرد رژیم گیرنده مجبور است دائما" به دستشویی برود.

  1. تغير رنگ ادرار
  2. ضربان قلب شديد
  3. احساس ضعف يا درد احتمالی
  4. خونريزی روده ای
  5. کاهش دمای بدن

برخی منتقدان معتقدند که رژیم آب در واقع یک رژیم نیست بلکه راهی برای تشویق کردن مردم برای مصرف بیشتر آب است ، البته باشگاه خبرنگاران هم هیچگاه توصیه نمی کند شما چنین رژیمی را در زندگی خود داشته باشید و این اطلاعات صرفا برای آشنایی شما با این رژیم یا روزه است.

نظر مراجع درباره روزه آب و آب خوردن در ماه رمضان چیست؟

با توجه به این مساله که در حال حاضر در ایام ماه مبارک رمضان قرار داریم و شاید برخی این روزه به گوششان رسیده باشید، بد نیست نظر برخی مراجع تقلید درباره آب خوردن روزه دار را بدانید.

  • آیت الله خامنه ای:

انسان نمی‌تواند بدلیل ضعف و تشنگى، روزه را بخورد ولی اگر ضعف و تشنگى او به اندازه‌‌ای است که معمولاً نمی‌شود آن را تحمل کرد، در این صورت هر وقت به حرج افتادند مى‌توانند افطار نمایند ولى تا در حرج واقع نشده‌اند، نباید روزه را باطل کنند.

  • آیت الله مکارم شیرازی:

اگر روزه دار به اندازه اى تشنه شود که طاقت تحمّل آن را ندارد و یا ترس بیمارى و تلف داشته باشد، مى تواند به اندازه ضرورت آب بنوشد، ولى روزه او باطل مى شود و اگر ماه رمضان باشد باید بقیّه روز را امساک کند.

  • آیت الله سیستانی:

ضعف به تنهایى مجوز روزه خوارى نیست هرچند شدید باشد ، مگر این که موجب مشقت (سختی زیاد) باشد که در این صورت خوردن یا آشامیدن به مقدار ضرورت جایز است و باید بعد از آن قضا نماید.

انتهای پیام/

*از طریق جستجوگر گوگل(https://www.google.com/) همه مطالب درباره ماه رمضان را پیدا کنید. ( اینجا کلیک کنید)

برچسب ها: روزه آب ، رژیم آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
حیدر
۲۱:۱۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام چند سوال در باره روزه آب
1.در روزه آب مناسب ترین آب ،آب تصفیه شده است یانه؟
2.آب باید در زمان خاصی مصرف شود یادر هر زمانی باشد مشکل ندارد؟
3.اگر من نیت روزه آب ۳روزه کرده باشم وقبل از اینکه روزه به اتمام برسانم میتوانم تعدادروزروزه را افزایش بدهم یانه؟
باسپاس
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۲ خرداد ۱۳۹۷
من روزه میگیرم شبها تا سحر
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۲ خرداد ۱۳۹۷
خیلی خوب بود
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۲ خرداد ۱۳۹۷
گزارش جالبی بود برای من باتشکر
بانو سايه
۰۸:۱۴ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
طبق اين گزارش ما داريم در مورد روزه اب حرف ميزنيم كه در اديان ديگه هم وجود داره نه رژيم اب يا پاكسازي ... در اديان ديگه روزه اب و روزه سكوت وجود داره كه خيلي سلامت هست و براي كساني كه بيماري خاصي دارن يا مستعد بيماري هستن توصيه ميشه ... نود درصد سوخت و ساز بدن با اب كار ميكنه و روزه به سبك اسلام خطر سكته مغزي رو تا درصد زيادي بالا ميبره و در شرايط كرونا كه دائم بايد سيستم ايمني بدن رو قوي نگه داشت گرفتن روزه كار ادماي متعصب و افراطيه