سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قدم‌های محکم تولیدکنندگان داخلی در تامین تجهیزات وزنه برداری

با توجه به فرسوده بودن تجهیزات وزنه برداری فدراسیون این رشته ورزشی هرچه سریع‌تر باید اقدام به نوسازی تجهیزات خود کند.

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان؛ سالی که پیش روست با نام حمایت از کالای داخلی نام گذاری شده است. این حمایت در بخش ورزش با کمک علاقمندان، ورزشکاران و فدراسیون‌های ورزشی امکان پذیر است و می‌تواند سکوی پروازی برای تولید کننده داخلی باشد.

  • وزنه برداری از رشته‌هایی است که چندی است از نظر تجهیزات و لوازم نه تنها دچار کمبود است بلکه تجهیزات موجود به شدت فرسوده شده است. این درحالی است که وزنه برداری یکی از رشته‌های المپیکی است که همیشه بار مدال گیری کاروان ایران را در المپیک و مسابقات آسیایی و جهانی را به دوش کشیده است.
  • در دیداری که چند روز پیش صالحی امیری از اردوی تیم ملی وزنه برداری داشت بهداد سلیمی قهرمان جهان به فرسودگی تجهیزات اشاره کرد و گفت: وزنه برداری به صورت فوری به لوازم و تجهیزات جدید نیاز دارد.
  • در این میان در بازار، هم تجهیزات خارجی و هم نمونه‌های داخلی تجهیزات وزنه برداری وجود دارد که البته تفاوت‌های کیفی با یکدیگر دارند.

مشکلات گریبان گیر تولید کننده ایرانی

  • مجید فخار تولید کننده لوازم و تجهیزات وزنه برداری در گفتگو با رادیو در پاسخ به این سوال که کیفیت کالای تولیدی شما تا چه اندازه می‌تواند با لوازم مدرن و استانداردی که از خارج وارد می‌شود، قابل رقابت باشد اظهار کرد: حدود چند ماه است که دست به کار شده ایم. میله هالتر‌های استانداردی تولید کرده ایم و با نمونه‌های "الیکو" که محبوب‌ترین برند تجهیزات وزنه برداری است به آزمایشگاه فرستاده ایم. آنالیز شیمیایی روی آن صورت گرفته و جنس و کیفیت آن مشخص شده است.
  • فخار درباره گام برداشتن به سوی خودکفایی در تولید این لوازم اظهار کرد: ما خودمان قصد داریم کالای با کیفیتی تولید کنیم. به طور مثال میله شرکت "الیکو" که از سال ۱۹۹۰ وارد بازار شد، با میله‌ای که در سال ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۸ تولید می‌شود، مسلماً یکی نیست. این شرکت میله‌ها و تجهیزات اولیه را وارد بازار کرد و به مرور مشکلات آن را رفع کرد. اکنون بعد از گذشت سالیان سال، میله‌های این شرکت به عنوان یک میله استاندارد شناخته می‌شود و در تورنمنت‌های بین المللی استفاده می‌شود.
  • ما تمام تلاش خود را به کارگرفته ایم تا تجهیزات با کیفیت و استانداردی تولید و وارد بازار کنیم، زیرا شرایطی داریم که نباید ارز از کشورخارج شود. ضمن این که ظرفیت تولید هم داریم.
  • قبل از این روی تجهیزات وزنه برداری نونهالان کار کرده ایم. این نمونه در جشنواره نونهالان اصفهان اجرا شد و خوشبختانه با نمونه‌های مشابه خارجی مطابقت داشت. برای بزرگسالان هم تصمیم داریم این اقدام را انجام دهیم. در حال حاضر مراحل اولیه تست‌ها انجام شده و تنها آب کاری نهایی آن مانده است. پس از انجام تست پایانی این لوازم را حتماً به بازار عرضه کرده و حتی برای آن استاندارد هم خواهیم گرفت. این روز‌ها شرایط تولید کالا بسیار سخت شده است. ما علاقمندیم که محصولات همه در ایران تهیه شوند و نیازی به کالای خارجی که به قیمت ارز وابسته است، نداشته باشیم.
  • بخشی از پیشرفت ورزش کشور به مسئله تجهیزات مربوط است. سختی‌های کار ما به 2 بخش کلی فروش و تولید تقسیم بندی می‌شود. در بخش فروش متاسفانه هیئت‌های استانی به دلیل نداشتن بودجه با خرید جنس ایرانی یا خارجی مشکل دارند، به کالای ایرانی اعتماد نمی‌شود. به علاوه این که محبوب بودن مارک‌های خارجی در این سال‌ها مانع از دیده شدن اجناس ایرانی شده است.
  • در بخش تولید قبل از ما شرکت‌هایی بودند که به مشکلاتی برخورده اند. من با تمامی آن‌ها صحبت کردم و جزییات را جویا شدم. برای مثال آبکاری میله‌ها در دنیا به صورت صنعتی انجام می‌شود درحالی که درایران هنوز به شکل سنتی اجرا می‌شود.
  • فدراسیون درحال حاضر انتظار دارد ما هالتر‌هایی به آن‌ها ارائه کنیم که با نمونه‌های خارجی متفاوت نباشد. لازمه این کار کنترل کیفیت بعد از تولید است با این کار خیال همه از کیفیت راحت می‌شود. ما هم به دنبال محصولی هستیم که کیفیت بالا داشته باشد و تضمین شده باشد. ضمن این که قیمت محصولات ما یک چهارم نمونه خارجی خواهد بود. اگر مشکلات داخلی حل شود حتما به دنبال بازاریابی درکشور‌های همسایه خواهیم بود.

مشاوره و هم فکری فدراسیون وزنه برداری با تولیدکنندگان داخلی

  • محسن بیرانوند دبیر فدراسیون وزنه برداری و سرمربی تیم ملی وزنه برداری درباره اقدامات این فدراسیون در سال حمایت از کالای داخلی گفت: صفحه‌های وزنه برداری یکی از تولیدکنندگان داخلی به استاندارد‌های روز دنیا نزدیک است، بنابراین فدراسیون تمامی هیات‌ها و افراد متقاضی خرید را به سوی این شرکت سوق می‌دهد.
  • میله و هالتر وسیله‌ای حرفه‌ای است و نیازمند آلیاژ خاصی است. هالتر باید تا وزن ۳۲۰ کیلوگرم را تحمل کند، خم شود، اما نشکند. متاسفانه این شرکت هنوز قادر به ساخت هالتر‌هایی با این ویژگی نیست. اما هالتر‌های تولیدی این شرکت برای آموزش و استفاده در بخش نونهالان قابل استفاده است.
  • باید به تولیدکنندگان داخلی فرصت داد و به آن‌ها اعتماد کرد. ممکن است مدتی طول بکشد، اما باید صبور بود. مطمئنا برند‌های مشهور جهان از ابتدا محصولی با کیفیت و مقاوم تولید نکرده اند بلکه با آزمون و خطا پیش رفته اند و نهایتا به محصول فعلی رسیده اند.
  • فدراسیون وزنه برداری آماده است با ارائه مشاوره و هم فکری به تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت محصولات کمک کند. ضمن این که در صدور مجوز نیز می‌توانیم به این تولیدکنندگان کمک کنیم.
  • بیرانوند درباره این که آیا فدراسیون قصد خرید تجهیزات را دارد یا خیر بیان کرد: ما هنوز تجهیزاتی داریم و فعلا قصد خرید نداریم.

بیشتر بخوانید:

قدم‌های خوبی در بخش تولیدات وزنه برداری در کشور رخ داده است. این نشان می‌دهد تولیدکننده داخلی توان و ظرفیت بالایی دارد، اما موضوعی که باعث می‌شود تولیدکننده داخلی در رقابت با خارجی‌های عقب بماند نبود تکنولوژی است.همین موضوع باعث شده است میله‌های هالتر داخلی مورد تایید فدراسیون نباشد. امید است در سال حمایت از کالای داخلی تمامی جوانب در نظر گرفته شود تا نه تولیدکننده و نه مصرف کننده متضرر نشوند.

انتهای پیام/

بررسی تجهیزات وزنه برداری در سال حمایت از کالای داخلی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.