سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های علمی؛

بهترین رژیم غذایی برای ورزشکاران که معجزه می‌کند/ قاتل خاموش در کمین چه کسانی است؟/ کچلی، بیخ گوش چاق‌ها/ قارچ‌هایی که کار دستتان می‌دهد

رژیم غذایی تاثیر  مستقیمی بر کیفیت فعالیت‌های ورزشی ورزشکاران دارد.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  حوزه کلینیک در نظر دارد تازه‌ترین دانستنی‌های پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.

مواد ضروری در تغذیه ورزشکاران 

بخش جدایی ناپذیر در برنامه‌ریزی‌های ورزشکاران، تمرین‌های روزانه ورزشی است، با این وجود نوع رژیم غذایی به صورت مستقیم بر کیفیت فعالیت‌های ورزشی ورزشکاران اثر گذار است.

متخصصان تغذیه معتقدند رژیم غذایی ورزشکاران باید همیشه از اصول خاصی پیروی کند، یکی از این اصول، مصرف بیشتر مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن و منیزیم است، می‌توان کلسیم را مهم‌ترین عنصر در سلامتی استخوان‌ها دانست.

توصیه می‌شود ورزشکاران  نسبت به دیگران پروتئین بیشتری مصرف کنند، زیرا برای پرورش و ریکاوری عضلات وجود پروتئین به میزان کافی ضروری است.

فشار خون ناشی از چیست؟ 

یکی از فاکتور‌های مهم در سلامتی، اندازه فشار خون است، باید بدانید که میزان خون پمپاژ شده توسط قلب و اندازه مقاومت رگ‌ها به جریان خون عبوری دو عامل تعیین کننده فشار خون هستند.
به طور طبیعی با افزایش سن، احتمال بالا رفتن میزان فشار خون وجود دارد، با این وجود برخی عوامل دیگر سبب افزایش بیش از حد فشار خون می‌شود.
چاقی یکی از عواملی است که علاوه بر بیماری‌های قلبی، دیابت، کبد چرب غیر الکلی، خطر فشار خون بالا را هم افزایش می‌دهد. با افزایش وزن، بدن برای تامین مواد مغذی سلول‌ها و بافت‌ها به خون بیشتری نیاز دارد، افزایش میزان خون در رگ‌ها هم سبب افزایش فشار خون می‌شود.

رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از حد نمک، استرس و اضطراب، نوشیدنی‌های الکلی و استعمال دخانیات از دیگر عوامل افزایش فشار خون هستند.

ارتباط چاقی با کمبود ویتامین D

به تازگی محققان هلندی با انجام آزمایش‌های متعدد علمی دریافتند احتمال کمبود ویتامین D در افراد چاق بیشتر است.
این پژوهشگران در تحقیقات خود به دنبال جواب این سوال بودند که چه افرادی بیشتر در معرض کمبود ویتامین این قرار دارند. نتایج این تحقیقات نشان داد افراد دارای چربی شکمی و سایز زیاد دور کمر٬ نسبت به دیگران بیشتر در معرض کمبود ویتامین D قرار دارند.
کمبود ویتامین D علاوه بر اثر گذاری نامطلوب بر سلامت استخوان ها، خطر نارسایی قلبی، دیابت، سرطان، عفونت دستگاه تنفسی و ریزش مو را بیشتر می‌کند.

علائم ابتلا به مسمومیت قارچی

هر ساله با بارش‌های بهاری شاهد رشد قارچ‌های گوناگون هستیم. بهتر است بدانید حدود ۵ هزار نوع قارچ در جهان وجود دارد که بسیاری از آن‌ها علی رغم شباهت ظاهری به قارچ‌های خوراکی برای خوردن اصلا مناسب نیستند.
پزشکان معتقدند به طور کلی باید از مصرف هر گونه قارچ‌های خودرو در طبیعت خودداری کرد چرا که هیچ نشانه ظاهری مطمئنی برای تشخیص سمی بودن یا نبودن قارچ خصوصا برای افراد عادی وجود ندارد. مسمومیت با قارچ سمی در ابتدا با استفراغ، دل درد، ضعف عضلانی، سرگیجه، تشنج و زردی همراه است؛ مسمومیت قارچی در صورت عدم مراجعه به موقع به مراکز درمانی می‌تواند به کبد فرد به طور جدی آسیب بزند. در بعضی از مسمومیت‌های قارچی خطر مرگ هم وجود دارد.
متخصصان قارچ شناسی و مسئولان وزارت بهداشت قارچ‌های بسته بندی شده و کنسروی را که در بازار عرضه می‌شود برای سلامتی بی خطر می‌دانند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.