وی با اشاره به ایراد گزارش وزارت امور خارجه در رابطه با موضوع برجام، افزود: مسئولان وزارت امور خارجه در گزارش خود نسبت به نشستهایی که تاکنون با طرفهای اروپایی برگزار کردند، اعلام رضایت کردند و اذعان داشتند که همه چیز به مذاکرات دو، سه هفته آتی بستگی دارد.
نایب رئیس مجلس گفت: اروپاییها تا حدی دستشان بسته است و اتحادیه اروپا باید بتواند رضایت 28 کشور عضو خود را کسب کند، آنچه مسلم است اینکه طبق اظهارات مسئولان حاضر در نشست غیر علنی، اروپاییها به جهت اقدام آمریکاییها و تک رویهای آنها در دنیا به دنبال نشان دادن استقلال خود هستند. از این رو میخواهند ثابت کنند که تابع صرف آمریکا نیستند.
مطهری ادامه داد: در حقیقت شکافی بین اروپا و آمریکا ایجاد شده است و ممکن است همانند اقداماتی که در رابطه با کوبا در سال 1996 انجام دادند را تکرار کنند، کاری که به موجب آن دولتهای اروپایی شرکتهای خود را از اجرای تحریمهای آمریکا در رابطه با کوبا ممنوع کردند و خسارات مالی آنها هم پرداخت کردند، انجام اقداماتی در همین حد در رابطه با ایران هم برای ما ایدهآل است، اروپاییها تاکنون در همین مسیر گام برداشتند و تا حد قابل قبولی پیش رفتند.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ارزیابی وزارت خارجه از قوانین انسداد، گفت: این اقدامات را موثر دانستند و اذعان داشتند در رابطه با شرکتهای بزرگ اروپایی چون منافع بسیاری در آمریکا دارند ممکن است موثر نباشد اما درباره شرکتهای کوچک و متوسط موثر دانستند.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: آقای شمخانی نیز نظر مثبتی نسبت به لوایح مذکور در این نشست داشت، دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کردند این لوایح ایراداتی داشته اما با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و شورای عالی امنیت ملی و حتی ارتباط با دفتر رهبری نواقص رفع شده است.
مطهری طولانی شدن زمان جلسه غیرعلنی را سخنرانیهای متعدد نمایندگان و مسئولان دولتی دانست و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در جلسه در مورد تصمیم دولت برای ادامه برجام با اروپاییها و نقض قانون اظهاراتی مطرح شد، گفت: قانون اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی در رابطه با اجرای برجام بسیاری از امور را به شورای عالی امنیت ملی ارجاع داده و شورا هم هیئت نظارت بر اجرای برجام را قرار داده است، لذا همه تصمیمها در این هیئت گرفته شده و هیئت هم مرتبط با رهبری است بنابراین قانون مذکور نقض نشده است.
وی در توضیح تقابل نمایندگان موافق و مخالف ادامه برجام با اروپایها در جلسه غیرعلنی، اظهار کرد: این تقابلها در نشست غیرعلنی هم بسیار شدید بود تا جایی که داد و بیداد بسیاری در جلسه کردند اما در نهایت افرادی قانع شدند و برخی قانع نمیشوند. برخی از نمایندگان از سر دلسوزی نظر داده و می اندیشند که تصویب لوایح مرتبط با FATF منجر به خطر انداختن آینده حماس و حزب الله میشود حال آنکه این چنین نیست.
وی تصریح کرد: به نظر این جلسه غیرعلنی تا حدودی حواشی و تقابلات را تعدیل کرد، عدهای از نمایندگان اذعان دارند که قانون در گذشته تصویب شده و نیازمند اصلاح نیست، این افراد عدم پذیرش یکی از تبصره ها مربوط به گروههای مقاومت توسط FATF را یادآور شدند حال آنکه اصلاحات مجلس ارتباطی با نظر FATF ندارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: نمایندگانی اذعان دارند که این قانون مصادیق تروریست را تعیین میکند، حال آنکه این چنین نیست از این رو اصلاحات هیچ ضرری به گروههای مقاومت نمیرساند. در حقیقت در لایحه آمده که مصادیق تروریست را شورای عالی امنیت ملی تعیین کند و پیوست تفسیری هم اضافه کردند که درهای تخریب قانون را بسته است.
انتهای پیام/