باقر بهرامی رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛از مسموم شدن ۷۹ نفر و مرگ یک نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی خبر داد.
وی با اشاره به اینکه ۲۸ نفر از افراد مسموم شده در بیمارستان بستری میباشند افزود: بیشترین آمار مسمویت به ترتیب در شهرستانهای ارومیه، خوی و سلماس گزارش شده است و دیگر شهرستانها همچون شاهین دژ و نقده نیز درگیر این موضوع میباشند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی در مورد وقوع این حادثه تصریح کرد: قارچهای سمی معمولا در طبیعت وجود دارند که تنوع آنها به ۱۰ مورد نیز میرسد.
بهرامی در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچهای سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار نارسایی کبد نشوند.
وی ادامه داد:اگر افراد مسموم شده با قارچهای سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند کبد انجام شده است.
وی با بیان اینکه شناخت قارچهای سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه میکنیم که از مصرف قارچهای فله غیر بسته بندی شده و غیر پرورشی که به صورت کوهی و طبیعی به فروش میرسد، خودداری کنند.
بهرامی توصیهای رو به مردم کرد و گفت: مردم از قارچهای خودرو در طبیعت استفاده نکنند و از خرید قارچهای فلهای خودداری کنند و در صورت نیاز از قارچهای بسته بندی شده و مورد تائید استفاده کنند و لازم ذکر است تا مردم بدانند که با شست و شو و پختن قارچ سم موجود در آن از بین نمیرود و مصرف عوارض و علائم بسیاری را دارد.
همه ساله در فصل بهار با افزایش انواع قارچهای سمی در طبیعت چقدر خوبه با مصرف قارچهای بسته بندی شده و رعایت بهداشت سلامتی خود را حفظ کنیم.
قارچ های سمی در پی بارشهای اخیر نیز رشد زیادی داشتند که تشخیص آن نیز با قارچ خوراکی بسیار سخت است.
انتهای پیام/ن.م