وی با اشاره به اظهارات ظریف در این جلسه بیان کرد: آمریکا اکنون از برجام خارج شده و ما با قرار دادن زمان محدودی با اروپا وارد مذاکره شدهایم.
رضاییکوچی تصریح کرد: بحث مهم اکنون آن است که آیا اروپاییها میتوانند بستهای را که در برجام تعریف شده و تعهداتی که وجود دارد را به ما برای اجرای آن ضمانت لازم را بدهند و منافع ما را تأمین کنند.
رئیس کمیسیون عمران تأکید کرد: با توجه به اینکه شرکتهای بزرگی که میخواهند با ایران کار کنند خصوصی بوده و عمده سرمایهگذاریشان هم آمریکایی هستند اما آیا این شرکتها میتوانند در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کنند؟ یا اینکه این شرکتهای اروپایی چه میزان از دولتهای خود تبعیت دارند؟
وی گفت: ظریف در این نشست این چالشهای موجود بر سر راه برجام را تشریح کرد و گفت که قرار است اروپاییها مسیری را برای ما تعریف کنند تا توافقات در برجام مانند بیمهها، کشتیرانی، مراوادت بانکی و.. انجام شود، اما بحث بر سر آن است که اروپا چه میزان میتواند به ما ضمانت دهد که البته شخص وزیر امور خارجه هم تردیدهایی درباره این موضوع داشت.
رضاییکوچی همچنین با اشاره به بررسی موضوع لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم در نشست غیرعلنی امروز صبح هم اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران خود قربانی تروریسم است، اما موضوع آن است که اگر FATF را مصوب کنیم فردا مصادیق تروریسم را چه کسی تعریف میکند؟ اگر حزب الله و سپاه را لیست تروریسم قرار دهند یعنی خودمان را شخصا قربانی کردهایم.
رئیس کمیسیون عمران ادامه داد: این دیدگاه در بین برخی نمایندگان وجود داشت که تعریف مصادیق تروریسم در آینده مشکل ساز شود، البته اکنون این لایحه در دستور کار است اما برخی میخواهند که این لایحه از دستور کار مجلس خارج و تأیید نشود.
وی بیان کرد: برخی دیگر از نمایندگان هم اعلام کردند که اگر FATF را مصوب نکنیم بدان معناست که طرفدار تروریسم هستیم.
رضاییکوچی گفت: آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی هم در این جلسه از نمایندگان خواست تا لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم را بررسی و مصوب کند.
انتهای پیام/