سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قارچ هایی که طعم مرگ دهند/ علائم مسمومیت را جدی بگیرید

سخنگوی سازمان اورژانس کشور در خصوص برخی قارچ ها که عامل مسمومیت و مرگ شماری شده اند، توضیحاتی داد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مجتبی خالدی  در خصوص مسمومیت و فوت ناشی از مصرف قارچ های سمی اظهار کرد: افرادی که به طبیعت می روند  یا به تجربه سالهای گذشته، قارچ هایی را از کوهستان‌ها و کوهپایه ها جمع آوری می کردند، امسال به دلیل بارش های بهاری مراقب باشند که قارچ های سمی را نچینند.

وی تصریح کرد: مصرف و حتی لمس قارچ های سمی کوهپایه ای یا کوهستانی ممکن است مسمومیت ایجاد کند اما تمام افرادی که دچار مسمومیت گوارشی شدند، سابقه مصرف این گونه قارچ ها در سالهای گذشته را داشته اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: برخی افراد قارچ های کوهی و طبیعی را جمع آوری و برای فروش و امرار معاش به مغازه ها می دادند و مردم هم به ویژه در استانهای غربی کشور با این تصور که قارچ های فله در مغازه ها، سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ می کردند.

وی تاکید کرد: مردم در مصرف قارچ هایی که غیر از بسته بندی و پرورشی در بازار وجود دارند، دقت و توجه ویژه ای داشته باشند چون تا کنون 9 نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی در کشور فوت کرده اند که 7 نفر از آنها در استان کرمانشاه، یک نفر در لرستان و یک نفر نیز در کردستان جان خود را از دست داده است.

علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی

خالدی در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار نارسایی کبد نشوند.

سخنگوی اورژانس کشور عنوان کرد: اگر افراد مسموم شده با قارچ های سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند کبد انجام شده است.

وی با بیان اینکه شناخت قارچ های سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه می کنیم که از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی شده و غیر پرورشی که به صورت کوهی و طبیعی به فروش می رسد، خودداری کنند.

خالدی در پایان یادآور شد: درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می شود اما در صورتی که فرد دیر مراجعه کندخطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
امیرنون
۱۰:۲۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
چند سال اخیر با کاهش درآمد مردم و تبلیغ خوردن گیاهان ارگانیک باعث هجوم مردم به دشت ها و کوه ها برای جمع آوری هرچه قابل خوردن باشد شده است.حتی بازارچه های سبزی کوهی ایجاد شده.متاسفانه این کار باعث تخریب خاک در آن مناطق می‌شود واین یک فاجعه است.هرچند ما با فاجعه ها قرین هستیم.
ناشناس
۰۹:۱۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
در کتابی طبی از قول ابوعلی سینا عسل به عنوان درمان قارچ سمی نامبرده شده (خوردین عسل طبیعی)
خواهش می کنم اطلاع رسانی کنید تا هرچه سریعتر افرادی که مسمومیت ناشی از قارچ دارند تحت مداوا قرار گیرند
ملا
۰۷:۱۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
نوشدارو بعد از مرگ سهراب