علیرضا راشکی مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: ۵ هزار و ۴۰۱ کلاس درس باید تخریب شود که این آمار خطر آفرین بودن ۲۸ درصد مدارس استان را نشان میدهد که نیازمند تخریب و نوسازی است.
وی خاطرنشان کرد: درصد میزان مدارس تخریبی سیستان و بلوچستان با درصد میزان مدارس تخریبی کشور برابر است با این تفاوت که شدت مسئله مدارس تخریبی در استان بیشتر از کشور بوده و نیاز به توجه ویژهای دارد.
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان گفت: ۲۸ درصد از مدارس سیستان و بلوچستان خطر آفرین هستند که باید تخریب و نوسازی شوند.
علیرضا راشکی اظهار داشت: با توجه به اقدامات انجام گرفته در جهت رفع محرومیت از مدارس سیستان و بلوچستان، از مجموع ۱۹ هزار و ۱۹۲ کلاس درسی که در استان وجود دارد تنها ۸ هزار و ۴۹۶ کلاس درس مستحکم است.
وی با اشاره بر اینکه ۵۶ درصد مدارس استان غیر استاندارد است، افزود: در سیستان و بلوچستان حدود ۵ هزار و ۲۹۵ کلاس درس نیازمند مقاوم سازی است، ۵ هزار و ۴۰۱ کلاس درس باید تخریب شود که این آمار خطر آفرین بودن ۲۸ درصد مدارس استان را نشان میدهد که نیازمند تخریب و نوسازی است.
راشکی با بیان اینکه مدیریت سبز فقط مختص به ایجاد فضای سبز در مدارس نیست، گفت:: مدیریت سبز در کلیه مدارس با هدف طراحی ساختمان بر اساس اقلیم، رعایت شاخصهای محیط زیست، افزایش کارایی و انرژیهای جایگزین فسیلی، استفاده و فرهنگ تولید مواد ارگانیک و مشارکت دانش آموزان در اداره مدرسه است که امیدواریم این فرهنگ سازی و مدیریت از طریق دانش آموزان به خانهها انتقال پیدا کند و شروع این طرح در دو مدرسه زاهدان با شاخصهای مدیریت سبز احداث میشود.
وی تصریح کرد: از سال ۹۰ تاکنون هزار و ۱۵۲ مدرسه با ۴ هزار و ۶۶۶ کلاس درس ساخته و تحویل داده شده است که از این تعداد ۵۴۱ مدرسه با هزار و ۸۲۶ کلاس درس سهم خیرین مدرسه ساز بوده و نشان از حضور ۴۰ درصدی خیرین در تحویل و احداث پروژهها دارد.
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان افزود: یکی از اهداف اداره کل نوسازی مدارس استان در سال ۹۷ در جهت پیش ساختگی و سرعت بالا در احداث نوسازی مدارس و مدیریت سبز بویژه مناطق دور افتاده و روستایی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۶۰ مدرسه در سیستان و بلوچستان در حال احداث است که از این تعداد ۱/۳ مربوط به خیرین بومی است.
وی بیان کرد: با توجه به میزان محرومیتی که در استان است توجهی ویژهای برای احداث مدارس در مناطق محروم بویژه حاشیه شهر داشته ایم که بیش از ۳۰ درصد مدارس در استان و بیش از ۸۰ درصد مدارس زاهدان در حاشیه احداث شده است، همچنین ۱۵ مدرسه در حاشیه شهر زاهدان در چند سال اخیر احداث شده یا در حال احداث است.
انتهای پیام/ع