در اين آيين، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی مشاور امور روحانیت وزارت ارشاد حضور دارند.
در اين مراسم پیش از رونمایی از قرآن منسوب به امیر المومنین (ع)، علی سرابی با اشاره به چند نکته در خصوص این مصحف شریف گفت: این کتاب از کتب قرون اولیه اسلامی است که در کنار منابع روایی به شکل مستند وجود دارد. البته تحقیق در خصوص مصارف این کتاب کهن اطلاعات دقیق تری را از قرآن منسوب به امیر المؤمنین در اختیار ما قرار می دهد که در مجموعه ۲۰۰ مصحف کهن از آن داریم.
وی با اشاره به ایجاد وحدت و مطالعات دقیق تر در خصوص قرآن کریم، بیان کرد: انتخاب این مصحف شریف قرآن منسوب به امیر المومنین و ارتباط مستقیم آن با قرآن از این جهت قابل توجه است که انتخاب و تحقیقات آن با همراهی و مشورت استاد طیار آلتی قولاچ پژوهشگر قرآن منسوب به امیر المومنین(ع) شکل گرفت و تمام امور آن به نحو احسن انجام شده و از آن استفاده کرده ایم.
سپس، عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت ارشاد اسلامی ضمن خیر مقدم به حضار و مدعوین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گفت: ربع قرن از برگزاری نمایشگاه قرآن کریم می گذرد و در آستانه ربع قرن دیگری از این رویداد بزرگ علمی فرهنگی هستیم. اتفاقی مبارک و میمون که آثار و برکات بسیاری را برانگیخته و استعدادهای بسياری را شكوفا کرده است .
وی ادامه داد: من در یکنگاه کلی دو ویژگی را برای نمایشگاه در نظر می گیرم؛ اول اينكه اين آيين بدون شک یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و قرآنی در سطح جهان است. دومین ویژگی این است که این نمایشگاه تماشاخانه نیست؛ بلکه بزرگترین جشنواره فعالیت های قرآنی در سطح ملی است. اگر این دو ویژگی را در ذهن خود به خوبی ترسیم کرده باشیم، سه کارایی مهم را خواهیم داشت. اول اينكه می تواند توجه مردم را در اقشار مختلف به خود جلب کند.
فقهی زاده ادامه داد: دومین کارایی چنین نمایشگاهی جریان سازی موثر در جهت شناسایی و پرورش استعدادهای علمی و فرهنگی است. سومین كارايی نمايشگاه قرآن، هم نشان دادن نگاه خاص رهبران و قرآنیان جامعه اسلامی است. آنچه كه موجب افتخار همه ما مسلمانان است، همین تمسك به قرآن کریم است. ما هیچ نگاهی جز تقدس و تقدیس به قرآن کریم نداریم .
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار كرد: ما برای برگزاری اين نمایشگاه تعامل سازنده ای با بدنه مدیران داشته ایم؛ از برخی خرافهگری ها در سطح محتوا و شکل خارج شویم و طی جلسه های متعدد از بزرگان دعوت کردیم و از نظرات آنها بهره بردیم. امروز نمایشگاه بیست و ششم، محصول ارتباط با بدنه نخبگانی جامعه است .
فقهی زاده تصریح کرد: رویکرد اصلی ما نگرش دانش بنیان به فعالیت ها و برنامه ریزی ها بوده است. حدود ۱۵۶ برنامه را در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اجرا می کنیم و هیچ کدام از این برنامه ها را بدون کارشناسی تصویب و اجرا نکرده ایم. رویکرد ديگر ما برنامه محوری با رویکرد تحولی و نوآورانه بوده است.
وی بیان کرد: در نگاه ما نمایشگاه بین المللی قرآن کریم یک رویداد بزرگ فرا بخشی است. ظاهرا برگزار کننده این نمایشگاه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ اما معاونت قرآن و عترت به این مسئولیت بزرگ برخود می بالد و آن را یک رویداد ملی و فرابخشی می داند. چه بهتر که ارگان های فرهنگی آموزشی هنری پژوهشی و حتی اقتصادی در برگزاری این نمایشگاه مشارکت کنند. ما نباید دغدغه اعتبارات و بودجه نمایشگاه را داشته باشیم. برای تقویت محتوای این نمایشگاه نیازمندهمراهی صادقانه ارگانهای بزرگ هستیم. چه بهتر که همه دست به دست هم بدهیم و از نظر محتوا ،شکل ، بودجه و اعتبارات این نمایشگاه را که نمایشگر فعالیت های بزرگ قرآنی و عترتی درسراسر کشور محسوب می شود، تقویت كنيم.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد به برخی تفاوتهای نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: تقویت فعالیتهای محتوایی و علمی با تشکیل کمیتههای خاص، تقویت بخش عترت در بخشهای مختلف، تقویت بخش نظارت ارزیابی درجهت افزایش کارایی و اثربخشی، احیای بخش بینالملل برای انعکاس فعالیتهای قرآنی ایران به مخاطبان بینالمللی از جمله تفاوتهای نمایشگاه امسال با ادوار گذشته است.
انتهای پيام/
بيشتر بخوانيد؛
وزير ارشاد در آيين افتتاح نمايشگاه قرآن كريم:
امروز به حرکت بیشتر در زمینه نظریه پردازی در حوزه معارف قرآنی نياز داریم