وی با اشاره به آیهای از قرآن کریم افزود: یهود و نصاری هم برای خود روزهای دارند که با روزه مسلمانان متفاوت بوده و چگونگی محاسبه این روزه دارای ابعاد گستردهای است.
این مرجع تقلید گفت: یکی از مصالح روزه این است که بهمانند سپری بین انسان و آتش دوزخ عمل میکند و در قرآن کریم خداوند از کلمه معدوده برای روزهای روزهداری استفاده کرده که کلمه مذکور نشان از کوچک بودن است.
آیتالله سبحانی با تأکید بر قیود بیان شده از جانب خداوند برای روزهداران خاطرنشان کرد: در قرآن برای گروههای مختلف از قبیل انسانهای سالم، مرد و زن مریض، مسافران و پیرمردان و پیرزنانی که روزه برای آنها طاقت فرساست، وظایف و تکالیفی را در قبال روزه گرفتن بیان کرده است.
وی با بیان آیهای از قرآن کریم عنوان کرد: وظیفه اولیه افراد مریض و مسافر، روزهداری در غیر ماه مبارک رمضان بوده و اگر این دو دسته در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند، روزه آنها باطل میشود.
این مرجع تقلید با تأکید بر لزوم کفاره دادن برای گروهی که روزه گرفتن برای آنها طاقت فرساست، بیان کرد: از بین چهار گروه مذکور، مسافران که مدام در شهرها در حال تردد هستند، در ماه مبارک باید روزه بگیرند و افراد مریض میتوانند در روزهای دیگر برای روزه گرفتن اقدام کنند و افرادی که به دلیل کهولت سن امکان روزه گرفتن را ندارند، باید کفاره بدهند.
آیتالله سبحانی با بیان خطبه پیامبر اکرم (ص) پیرامون ماه مبارک رمضان تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) در جواب حضرت علی(ع)، بهترین عمل در ماه مبارک رمضان را گناه نکردن دانستند و پس از بیان این مطلب اشک از دیدگان خود جاری کردند و زمانی که اصحاب دلیل گریه و تباکی ایشان را پرسیدند، ایشان از شهادت حضرت (ع) در این ماه به دست شقیترین اشقیا خبر دادند.
انتهای پیام/ش