سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل بانک مسکن تشریح کرد؛

دلایل عدم تعیین تکلیف واحدهای احداثی از محل خط اعتباری مسکن مهر از سوی تعاونی‌ها

رحیمی‌انارکی گفت: مشکلات تعاونی مسکن با اعضا به علت افزایش سقف تسهیلات و عدم پذیرش افزایش قیمت توسط اعضا به علت تسویه بدهی در گذشته را از جمله دلایل عدم تعیین تکلیف شدن واحدهای احداثی از محل خط اعتباری مسکن مهر اعلام کرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ابوالقاسم رحیمی‌انارکی در چهل و دومین جلسه از ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در تشریح عملکرد این بانک در ارائه تسهیلات بافت فرسوده و ناکارآمد شهری بیان کرد: نقش بانک در این مسیر پیش رانی و راهبری و ایجاد رونق در بخشی از بافت فرسوده شهری بوده و تأمین مالی در احداث و تکمیل، توانمندسازی اقشار مختلف جامعه با محوریت اقشار میان درآمدی و کم درآمد و تقویت مالی خریداران از اولویت‌های آن به شمار می‌رود.

مدیرعامل بانک مسکن افزود: ارائه تسهیلات بانک مسکن در بافت فرسوده از نوع تسهیلات تکلیفی و تبصره‌ای بوده و مأموریت اصلی آن‌ها کمک به خروج از رکود و ایجاد رونق ماندگار اقتصادی و اشتغال از طریق تجهیز و تخصیص منابع و همچنین تشویق و ترغیب بخش خصوصی در کمک به توسعه اقتصادی است.

رحیمی انارکی مواردی از جمله تأمین مالی جهت بهسازی و نوسازی پروژه‌های بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، توانمندسازی اقشار مختلف جامعه با محوریت اقشار میان درآمدی و تقویت توان مالی خریداران در بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری را به عنوان محورهای اصلی تسهیلات تکلیفی و تبصره‌ای اعلام کرد و افزود: ساخت واحد مسکونی کوچک متراژ و میان متراژ در مناطق مصرفی از رویکردهای اساسی در تسهیلات تکلیفی بر اساس قطب نمای بازار مسکن به شمار رفته که بر ارتقای کیفیت ساخت، تخصصی شدن ساخت و سازها، گسترش فعالیت‌های شرکت توسعه‌گر و رعایت الگوی مصرف تأکید جدی دارد.

مدیرعامل بانک مسکن در ادامه هدف اصلی تسهیلات بافت فرسوده و ناکارآمد شهری را احیاء، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری اعلام کرد و گفت: نقش بانک در این مسیر پیش رانی و راهبری و ایجاد رونق در بخشی از بافت فرسوده شهری بوده و تأمین مالی در احداث و تکمیل، توانمندسازی اقشار مختلف جامعه با محوریت اقشار میان درآمدی و کم درآمد و تقویت مالی خریداران از اولویت‌های آن به شمار می‌رود.

وی همچنین در ادامه اولویت تأمین و پرداخت حداقل 30 درصد از تمامی انواع تسهیلات ساخت، خرید و مقاوم‌سازی طرح‌های حوزه مسکن در بافت مذکور را هدفگذاری مورد نظر در حوزه ارائه تسهیلات بافت فرسوده دانست و افزود: بازسازی و نوسازی سالانه یکصد هزار واحد در بخش بافت فرسوده و ناکارآمد شهری و سکونت‌گاه‌های غیررسمی به عنوان اهداف کمی این اقدام در نظر گرفته شده است.

رحیمی انارکی با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده از سوی شرکت بازآفرینی شهری ایران درحال حاضر بیش از 140 هزار هکتار بافت فرسوده در 544 شهر کشور واقع شده است، گفت: با توجه به آمار موجود خوزستان با رقمی 9.59 درصدی دارای بیشترین سهم و زنجان با رقم 0.57 درصدی دارای کمترین مساحت از بافت فرسوده در سطح کشور هستند.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود در مورد عملکرد کلی تسهیلات بافت فرسوده شهری از محل خط اعتباری از ابتدای اجرای طرح تا تاریخ 29 اسفندماه سال 96 بیان کرد: در حال حاضر 81 هزار و 906 طرح در این حوزه معرفی شده که اقدامات لازم برای 81 هزار و 881 واحد انجام و مراحل پرداختی 81 هزار و 843 واحد نیز به انجام رسیده است، در این راستا 61 هزار و 8 واحد به مرحله فروش اقساطی رسیده‌اند که سهمی 75 درصدی از تعیین تکلیف درخواست کل متقاضیان را نشان می‌دهد.

به گفته رحیمی انارکی تسهیلات پرداختی بافت فرسوده شهری از محل خط اعتباری مسکن مهر مدیریت‌های شعب استان آذربایجان شرقی، شرق تهران، غرب تهران، مرکز تهران، مازندران، بیشترین میزان عملکرد تعداد پرداختی از کل تسهیلات ابلاغی را داشتند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مدیریت‌های شعب استا‌های آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، سیستان و بلوچستان در عملکرد فروش اقساطی واحدها نسبت به واحدهای منعقده، بیشترین میزان عملکرد تعیین تکلیف واحدها را از تسهیلات منعقده داشته و این امار را به ثبت رسانده‌اند.

مدیرعامل بانک مسکن در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح عملکرد شرکت‌های تعاونی‌ مسکن نیز بیان کرد: شرکت‌های تعاونی مسکن بابت تسهیلات اعطایی از محل خط اعتباری مسکن مهر تا پایان سال 1396 ، مبلغی بالغ بر 141.853.652 میلیون ریال جهت احداث و تکمیل 544.437 واحد مسکونی در قالب تسهیلات دریافت کرده و در نهایت موفق به احداث و تعیین تکلیف تعداد 408.921 واحد شده‌اند.

وی همچنین در پایان مواردی از جمله مشکلات تعاونی مسکن با اعضاء به علت افزایش سقف تسهیلات و عدم پذیرش مبلغ مازاد ناشی از افزایش تسهیلات توسط اعضای شرکت‌های تعاونی، انقضای مدت فعالیت شرکت‌های تعاونی مسکن و مدیران عامل شرکت‌های موصوف، کمبود نقدینگی اعضا جهت واریز آورده نقدی و افزایش قیمت تمام شده واحدهای احداثی و عدم پذیرش افزایش قیمت توسط اعضا به علت تسویه بدهی در گذشته را از دلایل عدم تعیین تکلیف شدن واحدهای احداثی از محل خط اعتباری مسکن مهر اعلام کرد.

انتهای پیام/

تشریح عملکرد بانک مسکن در ارائه تسهیلات بافت فرسوده

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.