به گفته ایرج احدزادهمعاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با توجه به شرایط مناسب نگهداری در انبارهای آذربایجان شرقی، محصول سیر استانهای شمال و شمال غرب کشور همانند رودبار و پارس آباد و همچنین سیرهای کشت شده در آذربایجان شرقی، دپو شده و پس از بسته بندی به بازارهای هدف از جمله روسیه صادر میشود.
وی با بیان اینکه از این پس، محصول سیر دپو شده در انبارهای آذربایجان شرقی به کشورهای عراق، گرجستان و جمهوری آذربایجان هم صادر خواهد شد، افزود: با صادرات این محصول، برای ۱۲۵ نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی شده است.
نخستین محموله صادرات محصول سیر به وزن ۲۰ تن هم چندی پیش به روسیه ارسال شده بود.
امسال ۷۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی آذربایجان شرقی به کشت سیر قرمز اختصاص یافته بود.
از این میزان سطح زیر کشت هم ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن سیر تر و ۷ هزار و ۵۰۰ تن سیر خشک استحصال شده است.
شهرستانهای تبریز، آذرشهر، عجب شیر و بناب از کانونهای تولید سیر در آذربایجان شرقی محسوب می شود.
سیر محصولی کم آب بر است و در فصل پاییز کشت می شود.
سیر از جمله نوع قرمز آن به علت داشتن خواص معدد و انواع ویتامینها از جمله فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B۲، B۱ و B۳ در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها، بهبود عملکرد سیستم گوارش و جلوگیری از ریزش مو موثر است.
انتهای پیام/