جهانبخش خانجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و رئیس ستاد خبری حجت الاسلام روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به سخنان رئیس جمهور خطاب به کابینه خود مبنی بر اینکه باید پاشنهها را ورکشید و برای کار آماده شد و نارضایتی اخیر معاون اول از ناامیدی هیئت دولت اظهار کرد: اولین مسئولان بررسی به کارآمدی و ناکارآمدی وزارتخانهها آقایان جهانگیری و روحانی هستند.
کوتاهی روحانی در تغییر افراد بی انگیزه، به خودش ضربه میزند
وی ادامه داد: اگر دولت تصمیم گرفته که افراد بیانگیزه باید از بدنه دولت خارج شوند، هرچقدر کوتاهی و در عمل به آن تعلل کند، در واقع به خود ضربه میزند و از طرفی از وظیفهای که در قبال مردم دارد و عهدی که با آنان بسته دور خواهد شد.
خانجانی تصریح کرد: اگر دولتی توانایی کار را داشته باشد اما قابلیت تبدیل آن به کارآمدی را دارا نباشد، نمیتواند موفق باشد، چندین توان شامل مردم، رهبری، وزرا و رئیس جمهور در کشور وجود دارد که همه آنها باید در یک راستا قرار گیرند تا بتواند در مسیر توسعه گرایی گام برداریم.
رئیسجمهور نباید در مقابل ضعف وزرا مسامحه کند
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بیان کرد: اگر وزیری نمیتواند کارآمد باشد و مشکلات کشور را حل کند، رئیس جمهور حتما باید نسبت به تغییر آن وزیر اقدام کند، چرا که نمیتوان با ضعفهای شاخص فردی مسامحه کرد.
روحانی از شعاردادن صرف خارج شود؛ ناامیدی ها منجر به ناهنجاریهای غیر قابل جبران میشود
وی ادامه داد: رئیس جمهور بهتر است از حالت شعار دادن صرف خارج شود، چرا که وظیفه دارد وزرای ناامید را از بدنه دولت حذف کند.اگر نصف کابینه روحانی ابراز ناامیدی کنند میتوانند جامعه را به سوی ناامیدی سوق داده و در نهایت منجر به بروز ناهنجاریهای غیرقابل جبرانی شوند، لذا باید افرادی به کار گمارده شوند که انگیزه خدمت و تلاش داشته باشند و از حالت چسبش به میز خارج شوند.
برخی وزرا مانند آب راکد اطراف خود را به گندآب تبدیل میکنند
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بیان کرد: برخی از آقایان وزیر به جای آنکه گیوه خود را برای خدمت وربکشند برای ماندن تلاش میکنند و مانند آب راکدی هستند که اطراف خود را نیز به گنداب تبدیل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی ایران تحت فشار دولتهای سلطه قرار دارد و اگر در عملکرد دولت هوشیاری وجود نداشته باشد، مردم ناامید میشوند، لذا روحانی باید هرچه سریعتر نسبت به حذف افراد ضعیف از کابینه دولت اقدام کند.
خانجانی درباره این مسئله که دولت به منظور تحرک بیشتر پس از برجام درچه قسمتهایی نیاز به تقویت مضاعف دارد، افزود: ما در حوزه دیپلماسی باید تلاش خود را دوچندان کرده تا بتوانیم ارتباط خود را با دنیا قویتر کنیم، به عنوان مثال رفتار دیپلماتیک ایران میتواند آمریکا را در آوردگاهی که برای ایران پدید آورده شکست دهد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: ما باید با تلاش و کوشش چرخ تولید را به حرکت درآوریم و متأسفانه از سال 84 بخشهای کثیری از بخش تولید یا متوقف شدهاند یا از تمام ظرفیت و توان خود بهره نمیگیرند.
وی ادامه داد: روحانی باید به دنبال افرادی باشد که بتوانند درآمد کشور را افزایش دهند و چرخهای اقتصاد را به حرکت درآورند.
خانجانی با اشاره به اینکه برخی از حامیان دولت معتقدند که یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم و دوازدهم توافق هستهای برجام بوده و امروز که آمریکا به دستور ترامپ از این قرارداد خارج شده، آیا دولت کنونی دستاورد دیگری دارد که بخواهد به آن تکیه کند، اظهار کرد: برجام حادثه کوچکی نبود و اگر پیروزی تلقی نمیشد، اسرائیل و آمریکا برای خروج ایالات متحده از این قرارداد بینالمللی تا این اندازه شعف نداشتند.
روحانی باید چابکتر عمل کند
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به دستاوردهای دولت خاطرنشان کرد: دولت توانسته در دوران تصدی خود قانونگرایی و شفافیت را رواج داده و فضای ناامن را آرام کند، اما روحانی باید چابکتر از اکنون عمل کند، چرا که رویکرد فعلی دولت در نهایت به ضرر آن تمام میشود.
وی گفت: اکنون در سال دوم دولت دوازدهم قرار داریم، لذا باید چالاکی بیشتری در بدنه دولت به وجود بیاید و اگر اصلاحطلبان خطای استراتژیکی انجام ندهند و پیوند بین نظام و مردم را حفظ کنند میتوانند در انتخابات آتی اقبال مردم را به سوی خود جذب کنند.
روحانی وعدههای زیادی داده است؛ عملکرد دولت به آینده اصلاحات گره خورده است
خانجانی در پاسخ به این سوال که با توجه به نا امیدی مردم از وعده های روحانی آیا این امکان وجود دارد که رای افکار عمومی همچون سال 84 به سمت جریان رقیب چرخش داشته باشد، تصریح کرد: این امر کاملا بستگی به عملکرد روحانی دارد، چرا که وی وعدههای زیادی به مردم داده و اصلاحطلبان نیز به حمایت از او پرداختهاند، در نتیجه اگر رئیس دولت دوازدهم وعدههای خود را عملیاتی کند قطع به یقین اصلاحطلبان میتوانند در انتخابات آتی ریاست جمهوری پیروز شوند. اما اگر رئیس جمهور توانایی عملیاتی کردن وعدههای خود را نداشته باشد اصلاحطلبان به احتمال زیاد در انتخابات ریاست جمهوری 1400 به مشکل بر میخورند و ممکن است که افکار عمومی به سوی جریان مخالف گرایش پیدا کند.
کارنامه دولت جزء عملکرد جریان اصلاحات است؛ روحانی اشتباهات استراتژیک بسیاری در کارنامه دارد/انتظار داریم تا روحانی فاصلهاش را با مردم کمتر کند
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه اصلاحطلبان بزرگترین حامی روحانی بودهاند و کارنامه دولت جزء عملکرد جریان اصلاحات تلقی میشود، در پایان خاطرنشان کرد: جریان اصلاحات بیشترین همگرایی را با روحانی داشته، اما وی اشتباهات استراتژیک بسیاری در کارنامه دارد و ما انتظار داریم که مشاورین او به وی کمک کنند تا فاصلهاش با مردم کمتر شود.
گفتنی است که اخیرا اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور سحاق جهانگیری در مراسم افتتاح اولین کارخانه تولید سلول انسانی در غرب آسیا با تاکید بر اینکه مدیران بیانگیزه باید کنار بروند، گفت: اگر مدیری فکر میکند که باید با احتساب ساعت کار کند باید بدانند که شرایطی پیش آمده که خود را بدون احتساب وقت باید وقف ملت و مردم کند.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه مدیران در این دوره باید بیحالی و بیحوصلگی را کنار بگذارند، اظهار کرد: مدیران بیحوصله اگر نمیتوانند در این شرایط کار کنند کنار بروند و ما به مدیرانی که تنها در شرایط خوب نامهها را امضا میکنند نیاز نداریم.
از سوی دیگر حجت الاسلام روحانی هم دست به انتقاد از وزرای کابینه خود زده و با تاکید بر اینکه غمناک بودن نسبت به آینده هیچ سودی را عاید انسان نخواهد کرد، اظهارکرد: در ذهن من نسبت به برخی از وزرای دولت یک تقسیم بندی در خصوص آنها وجود دارد، عده ای از وزرا از اول سال نوای نا امیدی سر می دهند و صحبت های آنها نا امیدانه است. چند نفر هم داریم که امیدوارانه سخن می گویند و همواره پیشنهادات خوبی هم ارائه می دهند.
انتهای پیام/