سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی:

عوارض آزادراه ها ۲۰درصد گران شد

امینی از افزایش متوسط 20 درصدی نرخ عوارض آزادراه ها پس از ۱۸ ماه خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،امیر امینی معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه از نیمه سال ۹۵ و کل سال ۹۶ افزایش قیمت نداشته ایم گفت: پس از ۱۸ ماه میانگین ۲۰ درصد نرخ عوارض آزاد راه ها افزایش یافت.البته در برخی آزاد راهها این افزایش به 32 درصد هم می رسد که این موضوع با توجه به نرخ تردد، میزان سرمایه گذاری، زمان استهلاک سرمایه و حتی صرفه جویی در مصرف سوخت و وقت کاربر تعیین می شود.

وی تشریح کرد:‌ مثلا با احداث آزادراه قم - گرمسار 154 کیلومتر مسیر کوتاه شد که طبیعتا با این موضوع در میزان سوخت و زمان صرفه جویی می شود که اگر فقط میزان سوخت مصرفی را ملاک قرار می دادیم باید از مالک هر خودروی شخصی حدود 18 هزار تومان عوارض دریافت می کردیم اما این میزان دریافت نمی کنیم، با این حال ما شاهد استقبال بیش از برآوردهای مردم از این بزرگراه هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه افزایش عوارضی آزاد راه ها عده معدودی از هموطنانمان را در برمی گیرد گفت: تنها 5 تا 7 درصد تردد کشور از آزاد راه ها و 95 درصد بقیه از دیگر زیرساختهای کشور انجام می شود.

وی درباره چگونگی افزایش عوارض آزادراه ها گفت: قانون احداث طرح های راه و ترابری بر اساس قانون مشارکت اجرا می شود که با استفاده از مواد آن با بخش های خصوصی قرارداد منعقد می شود.

وی با بیان اینکه تا سال 92 فقط آزادراه ها در این چارچوب احداث و از محل عوارض سرمایه سرمایه گذاران تامین می شد گفت: در حال حاضر با این شیوه دیگر سامانه های حمل و نقلی از جمله احداث ریل و فرودگاه هم اجرا می شود و این راهکاری است برای سرمایه گذاری در طرحهایی که دولت امکان آن را ندارد و از توان بخش خصوصی استفاده می کند.

معاون اقتصاد و برنامه ریزی حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: البته ما در کنار زیرساختهای آزادراهی زیرساخت هایی هم داریم که مردم بدون پرداخت عوارض می توانند از آن استفاده کنند که در این باره نیز دولت به عنوان وظیفه اجتماعی اش هزینه احداث و تعمیر و نگهداری آن را تقبل می کند.

این مقام مسئول درباره نحوه نرخ گذاری بر عوارض آزادراه ها نیز گفت: قانونگذار اجازه داده به پیشنهاد سرمایه گذار و با تصویب وزیر راه و شهرسازی در قبال خدماتی که به استفاده کنندگان عرضه می شود، نرخ گذاری صورت گیرد.

وی اضافه کرد: بعد از مدتی که سرمایه گذار سرمایه گذاریش را انجام داد و اصل و نرخ سود سرمایه گذاریش را مستهلک کرد این سرمایه به عنوان سرمایه ملی به دولت و در نهایت منافع آن به آحاد جامعه تعلق می گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هر قدر افزایش نرخ عوارضها دیرتر انجام شود سرمایه سرمایه گذاران دیرتر مستهلک می شود و سرمایه در دست سرمایه گذار باقی می ماند گفت: شریانهای حمل و نقلی ما دچار افزایش تقاضای تردد هستند که این مسئله هم ایمنی مسیرهای ما را کاهش می دهد و حجم ترافیک و توقف ها را موجب می شود.

وی با بیان اینکه در کشور 19 آزادراه وجود دارد که از این تعداد 3 آزادراه دولتی است گفت: تصمیم بر این است که با واگذاری نظام تصدیگری و استفاده از سرمایه گذاری مجدد بخش خصوصی، ارتقا سطح سرویس فعلی و تعمیر و نگهداریهای دوره ای را به صورت دریافت عوارض مجدد به سرمایه گذاران واگذار کنیم.

امینی در ادامه گفت: مثلا برای یک آزاد راه 150 کیلومتری 6 خطه، سالانه به 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که دولت توان تامین آن را ندارد، که اگر با یک ترافیک متوسط سالانه حدود 25 هزار دستگاه خودرو از آن عبور کند در هر سمت آن باید از هر خودرو 3 تا 3500 تومان عوارض دریافت تا نرخ سرمایه گذاری مستهلک شود.

وی در پایان گفت: اگر قرار است شریانهای کشور را تا پایان برنامه ششم و اواسط برنامه هفتم به 10 هزار کیلومتر آزاد راه تبدیل کنیم باید از توان بخش خصوصی استفاده کنیم.

انتهای پیام/

افزایش 32 درصدی نرخ عوارض آزادراهها

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا عوارض آزاد راه با وجود اینکه هیچ کاری برای بهسازی آن نشده گرون شده
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا عوارض آزاد راه با وجود اینکه هیچ کاری برای بهسازی آن نشده گرون شده
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
کسی پیگیر تعرفه عوارضی فامنین به ساوه نیست برای 70کیلومتر (فامنین تانوبران) تا بحال 4500 تومان دریافت میکردند حالا حتما گرانتر هم میکنند
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
عوارضی امامزاده هاشم 40 درصد گرون شده
من
۱۳:۰۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
کیفیت 0 عوارض20؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
علی بررررررررررررررررررررکت الله
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
علی بررررررررررررررررررررکت الله
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
من نميدونم پول هر چيزي رو كه دارن ازمون ميگيرن. خودمون هم كه صبح تا غروب داريم كار ميكنيم. نفتمون و گازمون و هر چي منابع هست هم كه دارين ميفروشين.
پس چراااااااااا هميشه هشتمون گرو نه است؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا متاسفم فقط همین !!!!
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چقدر باید عوارض بدهیم؟ خیلی زیاده؟
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
لطفا درباره آزادراه خرم زال (خرم آباد اندیمشک) گزارشی تهیه کنید هر ماشین سواری 15 هزار تومان عوارضی می گیرند
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
خیلی گرون شده؟ چرا واقعا!!!!!!!!!!!!
علی ثاقبی زاده
۱۱:۴۵ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
فک کنم 20% رو با100% اشتباه گرفتید عوارضی تبریز زنجان از2000هزارتومان به 3000هزارتومان افزایش یافته کسی هم جواب گو نیست
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
20 درصد گرون شده؟ یعنی چی ؟ خدا رحم کنه
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
مگه میشه مگه داریم
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
ای کاش حقوق کارگرا وکارمندام ۳۰ درصد اضافه میکردید
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چه بزرگ راها هم داریم باید هم گرون بشه
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
به به به به هر دم از این باع بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چه خدماتی قرار هست اضافه تر بشود، بجزء بی کیفیت تر شدن جاده ها!؟
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا 20 درصد گرون شد؟
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
اينم اثرات تحريم ها
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
اينم اثرات تحريم ها
حق گو
۱۰:۴۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چه خبره یکدفعه 20درصد گذاشتید روش . چند ماه یکبار قراره افزایش بدهید.
حمید
۱۰:۴۵ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
علی برکت الله