سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شب های رمضان همراه با سریال «سر دلبران»

امسال بار دیگر محمدحسین لطیفی که جزء کارگردان‌های محبوب تلویزیون است و آثارش به‌خصوص در ماه مبارک رمضان به مذاق عموم مردم خوش آمده، وارد این عرصه شده است و این بار با «سر دلبران» به خانه‌ها خواهد آمد.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛محمدحسین لطیفی با بازیگران قدیمی تلویزیون، سریال ماه رمضان امسال را آماده نمایش کردغیر از برنامه‌های مناسبتی ویژه ماه مبارک رمضان که از تلویزیون پخش می‌شود، مخاطبان رسانه ملی به سریال‌های مناسبتی شب‌های ماه مبارک رمضان عادت کرده‌اند. عادتی که از ۱۷ سال پیش شکل گرفته است. هرچند تولید ویژه سریال‌های ماه رمضان در تلویزیون مسبوق به سابقه بوده و به اوایل دهه ۷۰ بر می‌گردد، ولی سریال‌های تاثیرگذاری که با نام و نشان ماه مبارک رمضان روی آنتن سیمای ملی رفت، از اوایل دهه ۸۰ پخش شد.

 

 

کافی است کمی در خاطره‌تان جست‌وجو کنید تا ردپای قصه‌های این سریال‌ها را در شب‌های رمضان مرور کنید. سریال‌های نام‌آشنا و پرخاطره‌ای مثل «گمگشته» رامبد جوان، «پشت کنکوری‌ها» پریسا بخت‌آور، «کمکم کن» قاسم جعفری، «او یک فرشته بود» علیرضا افخمی، «صاحبدلان» و «دودکش» محمدحسین لطیفی، «میوه ممنوعه» حسن فتحی، «مدینه» و «پایتخت ۴» سیروس مقدم و البته سریال‌های درخشان رضا عطاران نظیر «خانه به دوش»، «متهم گریخت» و «بزنگاه» تنها بخشی از این لیست بلندبالای سریال‌های ماه رمضان هستند.

 

امسال بار دیگر محمدحسین لطیفی که جزء کارگردان‌های محبوب تلویزیون است و آثارش به‌خصوص در ماه مبارک رمضان به مذاق عموم مردم خوش آمده، وارد این عرصه شده است و این بار با «سر دلبران» به خانه‌ها خواهد آمد.

 

سریالی که در شب‌های ماه مبارک رمضان حوالی ساعت ۲۲ از شبکه اول سیما پخش خواهد شد و از این منظر در ترتیب نمایش تلویزیونی، سومین سریال هر شب بعد از افطار است. «سر دلبران» به نویسندگی حسین حسنی، قصه‌ای اجتماعی دارد که در آن یک روحانی جوان وارد محله‌ای می‌شود و در آن محله درگیر اتفاقات ریز و درشتی است. قصه روحانی جوانی که نقش او را برزو ارجمند بازی می‌کند و محله‌ای که در شهر یزد قرار دارد.

تلاش عوامل این فیلم با توجه به اینکه اصرار داشتند این سریال در ماه رمضان پخش شود، گویای این است که باید قصه «سر دلبران» ارتباط نزدیکی با حال و هوای ماه رمضان داشته باشد. این سریال از اواخر آبان سال گذشته آماده پخش شده بود، ولی مدیران صدا و سیما حاضر به پخش آن در این مدت نشده و بر پخش «سر دلبران» در شب‌های رمضان اصرار داشتند.

یکی از مواردی که در مورد این سریال مطرح شده است طولانی شدن زمان فیلمبرداری این اثر است. این سریال که از پیش از ماه رمضان سال گذشته، فیلمبرداری‌اش را شروع کرده بود، بنا بود که در کنداکتور شبکه دوم سیما در ماه مبارک رمضان روی آنتن برود، ولی به خاطر اینکه فیلمبرداری‌اش به پایان نرسید، طبیعتا به پخش هم نرسید و دست باز عوامل برای ضبط سریال با فرصت بیشتری باعث شد تولید آن تا آبان ماه ۹۶ به طول انجامد. البته این طولانی شدن با رضایت عوامل فیلم همراه بود؛ چون گروه کارگردانی و تدوین سریال فرصت کافی برای تمرکز در این سریال به دست آوردند و اسیر عجله‌ها و دستپاچگی‌های مرسوم در بسیاری از سریال‌های مناسبتی که با حداقل زمان برای تدوین روی آنتن می‌روند، نشدند.


بیشتر بخوانید:سعید مستغاثی: بدمن‌های «تنهایی لیلا» کلیشه بودند/گاف‌‌های «تعبیروارونه یک رویا» 


یکی از موارد جالبی که در تیم بازیگران این سریال دیده می‌شود حضور چهره‌های قدیمی سینما و تلویزیون در این اثر است. بازیگران «سر دلبران» عموما جزء کسانی هستند که یکی دو دهه قبل ستاره‌های بی‌چون و چرای تلویزیون بودند و حالا در سال‌های اخیر کمتر دیده می‌شوند. در این سریال، تعداد زیادی از بازیگران نام‌آشنای قدیمی که در سال‌های اخیر کم‌کار شدند را در کنار هم خواهیم دید.

جهانبخش سلطانی، جعفر دهقان، محمد کاسبی، محمد الهی، منوچهر آذر، شهین تسلیمی و رابعه مدنی بازیگران پیشکوستی هستند که در کنار نام‌های جوانی مانند متین ستوده، افسانه کمالی، نصرت میرعظیمی، حسام خلیل‌نژاد و حسام حسنی قرار است نقش اهالی محله‌ای را بازی کنند که برزو ارجمند که «سید سلیم» سر دلبران است، امام جماعت مسجد آن محل است.

محمد‌حسین لطیفی سال گذشته در پشت صحنه این سریال  به این نکته اشاره کرد که قرار است تصویری متفاوت از یک روحانی را نشان دهد.

او همچنین گفت: «دوست داشتم روحانی‌ای را نشان دهم که بیل می‌زند، کار می‌کند و در موقعیت‌های چالش‌برانگیزی قرار می‌گیرد؛ موقعیت‌هایی که همه را شوکه می‌کند. اگرچه برخی از این شوکه شدن‌ها به خاطر ناآگاهی از فضای واقعی زندگی طلبه‌هاست. مثلا روحانی‌ای که در سریال «دودکش» بود، سوار موتور می‌شد، بعضی‌ها می‌گفتند مگر روحانی موتور‌سوار هم داریم، گفتم بیا ببرم‌تان قم، روحانی‌ای نشان‌تان بدهم که سوار موتور می‌شود و اتفاقا عمامه‌اش را همان جلوی موتور می‌گذارد. البته موقعیت‌هایی که روحانی «سردلبران» در آن قرار می‌گیرد فراتر از روحانی قصه دودکش خواهد بود.»

بیشتر صحنه‌های این سریال در شهر یزد فیلمبرداری شده است. لطیفی در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث شد برای سریال‌سازی به یزد بیایید، گفت: «برای کارگردانی مثل من که پا را از ۵۰ سال هم فراتر گذاشته، آمدن به شهر دیگری برای سریال‌سازی، آن هم برای چندماه کار ساده‌ای نبود.

ضمن اینکه این دوری فقط برای من نیست؛ دوری یک تیم تولید، از محل زندگی‌شان است. همچنین جمع کردن و هماهنگی تیمی که ممکن است به خاطر همین دوری، هر روز عصبی و عصبی‌تر شود کار را سخت‌تر می‌کند. شاید برای یک فیلم سینمایی که دو یا سه ماه طول می‌کشد، به فراخور قصه و لوکیشن آن، چنین کاری را بکنند همان‌طور که برای فیلم «روز سوم» به آبادان رفتیم، ولی در سریال‌سازی کمتر فیلمسازی است که راغب به چنین ریسکی باشد.»

کارگردان «سر دلبران» این اثر را با کار دیگرش «صاحبدلان» همسنگ می‌داند و می‌گوید اگر در قلب صاحبدلان، قرآن کریم جا داشت سر دلبران هم در کنه خود، نهج‌البلاغه را دارد. باید دید لطیفی این بار هم مانند بسیاری از آثار پیشین رمضانی‌اش با بازیگرانی که تلفیق نسل قدیم و جدید است می‌تواند به اوج بازگردد؟

منبع:روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/

سریال سَر و سِرّ دلبران در شب‌های رمضان از تلویزیون پخش می شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.