سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چطور در برابر دیگران نه بگوییم؟

برای بسیاری از افراد «نه» گفتن به دیگران کار بسیار سختی است. ما اغلب از «نه» گفتن می ترسیم، اگرچه این کار شرایط را برایمان ساده تر می کند

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که درخواستی از ما می شود، تلاش می کنیم از به وجود آوردن اختلاف پرهیز کنیم. اما این عادت اغلب باعث اذیت ما می شود و ما را به کارهایی مجبور می کند که مایل به انجام شان نیستیم. همه ی ما باید توانایی امتناع از انجام خواسته های دیگران را داشته باشیم.

این روش ها به شما یاد می دهد چگونه «نه» بگویید و کماکان رابطه ی خود را حفظ کنید.

۱- تلاش کنید متوجه شوید علت «نه» گفتن تان چه چیزی است

قبل از برقراری رابطه با دیگران لازم است که متوجه شوید چه چیزی برایتان مهم و چه چیزی بی اهمیت است. برای این کار، فهرستی از افراد، چیزها و اتفاقاتی تهیه کنید که مایل هستید وقت تان را به آن ها اختصاص دهید. چون تا زمانی که اولویت های زندگی خود را تعیین نکنید، در تشخیص چیزهایی که زمان تان را باید و نباید صرف شان کنید دچار مشکل خواهید شد. در غیر اینصورت، همیشه درمورد درستی کارتان دچار کشمکشی درونی خواهید بود.

۲- راه دیگری پیشنهاد دهید

این روش احتمالا ساده ترین راه امتناع است. وقتی خواسته ی کسی را رد می کنید، به او راه دیگری را پیشنهاد دهید. برای مثال، اگر نمی توانید امشب به دیدن دوست تان بروید و مدت زیادی است که او را ندیده اید، به او قول دهید که طی هقته ی آینده به دیدنش خواهید رفت. مهم ترین نکته در این خصوص آن است که تلاش کنید حقیقتا به آن شخص کمک کنید و به دلیل احساس گناه، کاری را انجام ندهید.

۳- همدردی خود را نشان دهید

اگر نمی توانید به کسی کمک کنید، نشان دهید که به او توجه دارید و متوجه خواسته ی او هستید. به او بگویید که درک می کنید در موقعیت دشواری قرار دارد و برایش آرزوی موفقیت می کنید. این کار کمک می کند تا آن شخص احساس بهتری داشته باشد و امتناع شما را راحت تر هضم کند.

۴- به خواسته ی دیگران «نه» بگویید، نه خودشان

به دلیل اینکه سعی دارید رابطه ی خود را با کسی حفظ کنید، نگران دلخوری او از امتناع خود نباشید. امتناع شما از کمک کردن تنها به معنی آن است که نمی توانید کمک کنید و این مسأله ای شخصی نیست. البته باید مودبانه رفتار کنید، اما لازم است که در زمان «نه» گفتن قاطعانه برخورد کنید. این رفتار باعث می شود دیگران متوجه شوند که واقعا نمی توانید به آن ها کمک کنید.

۵- دلیل خود را توضیح دهید

نمی توانید بدون هیچ توضیحی خواسته ی دیگران را رد کنید، شخص مقابل انتظار دارد دست کم چند کلمه ای درباره ی رد درخواستش توضیح دهید. لازم نیست توضیح طولانی و مفصلی بدهید، تنها درباره ی کلیت دلیل امتناع تان از کمک کردن صحبت کنید. ممکن است برای رفتن به مطب دکتر عجله داشته باشید یا خسته باشید و نیاز به استراحت داشته باشید و یا به دلایلی دیگر مایل به کمک کردن نباشید. با طرف مقابل تان صادق باشید.

۶- «نه» گفتن را تمرین کنید

تا زمانی که شروع به تمرین «نه» گفتن به افراد مختلف نکنید، تمام دانش تان در این مورد در حد تئوری باقی خواهد ماند. برای شروع می توانید موقعیت های ساده ای را انتخاب کنید که حداقل ریسک را دارند. برای مثال، به پیشخدمت رستورانی «نه» بگویید که به شما پیشنهاد یک دسر می دهد. یا زمانی که در خانه تنها هستید، کلمه ی «نه» را ده بار تکرار کنید. این کار اعتماد به نفس تان را برای موقعیت های آینده بالا می برد.

۷- یک تشکر به جواب رد خود اضافه کنید

از کمک به یک شخص امتناع کنید اما آن را تبدیل به تشکری از آن شخص کنید. برای مثال: «ممنونم که به یادم بودی» یا «متشکرم که اول از من پرسیدی.» علاوه بر این می توانید برای او آرزوی موفقیت کنید.

۸- آماده ی انتخاب باشید

در اعلب مواقع «نه» گفتن کار دشواری است، نه به خاطر آنکه از دلخوری دیگران می ترسیم، بلکه به دلیل آنکه نمی خواهیم فرصت جالبی را از دست دهیم. در چنین موقعیتی، امتناع کردن به معنای هدر دادن یک فرصت نیست بلکه یک توافق محسوب می شود. به خاطر داشته باشید زمانی که از انجام کاری امتناع می کنید، در واقع موافق انجام کار دیگری هستید. این به معنای آن است که تنها در حال انتخاب میان دو چیز ممکن هستید.

۹- در برابر اصرار دیگران مقاومت کنید

بعضی افراد آنچنان مصر هستند که تا به خواسته ی خود نرسند دست بردار نخواهند بود. این مسأله اغلب در مورد خویشاوندان صدق می کند. در این حالت، بهترین کاری که می توانید انجام دهید تکرار دوباره و دوباره ی جواب ردتان است.

۱۰- برای جواب دادن معطل نکنید

گاهی رد کردن خواسته ی دیگران کار واقعا دشواری است. اما زمانی که برای جواب دادن معطل می کنید و اول می گویید «شاید» و بعد «نه» می گویید، این روش بهتری برای رد درخواست دیگران نیست. امتناع واضح و قاطع بسیار مودبانه تر است. تلاش نکنید که همزمان کارهای زیادی را انجام دهید.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

با چند روش ساده «نه» بگویید اما خجالت نکشید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.