سرهنگ حسن محمدنژاد در تشریح این خبر اعلام کرد: در پی شکایت احدی از شهروندان استان با ارائه مرجوعه قضایی به این پلیس چنین اظهار داشت، چند روز پیش با بررسی حساب بانکیام متوجه شدم مبلغ ۲۶ میلیون ریال از حسابم به صورت اینترنتی برداشت شده است، لذا تقاضای رسیدگی پرونده را دارم.
وی افزود: در ادامه حسب دستور مقاممحترم قضایی رسیدگی به این پرونده در دستورکار ماموران پلیسفتا قرارگرفت که با بررسیهای تخصصی و اطلاعاتی صورتگرفته مشخص گردید مجرمین علاوه بر فرد مذکور، اقدام به سرقت از حساب دهها نفر دیگر نیز نمودهاند. به همین منظور با انجام تحقیقات تکمیلی و فنی بهعمل آمده مشخص گردید که آنها قسمتی از مبالغ سرقتی را با مراجعه به سایتهای مختلف، اقدام به خرید از آنها میکردند.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه گفت: با انجام تحقیقات تکمیلی و بررسیهای بهعمل آمده توسط کارشناسان پلیسفتا استان، متهم به هویت معلوم اهل و ساکن استان آذربایجان شرقی شناسایی گشت. از اینرو اکیپی از مامورین این پلیس با اخذ نیابت قضائی به استان مذکور عزیمت نموده و با انجام اقدامات فنی و طی یک عملیات غافلگیرانه، متهم را جلب و دستگیر نمودند و در بررسی از منزل وی نیز تعداد ۱۰ عدد سیمکارت، تعدادی گوشی تلفن همراه، لپتاپ و سیستم رایانهای را کشف و ضبط کردند.
سرهنگ محمدنژاد افزود: در تحقیقات فنی و پلیسی صورت گرفته متهم اعتراف کرد که از دی ماه سال گذشته اقدام به طراحی نرمافزاری جهت ارائه آموزش ساخت ربات، نصب ویندوز و... نمودم و این نرمافزار را در گروهها و کانالهای تلگرامی خود و دیگران تبلیغ و منتشر کردم و هزینه تبلیغات در کانالهای دیگر نیز از طریق خرید شارژ از حساب افرادی که از آنها کلاهبرداری میکردم، تامین میشد.
وی گفت: در ادامه متهم عنوان داشت به محض نصب نرم افزار و به منظور استفاده از ابزار داخلی آن باید درخواستی به سازنده برنامه از طریق تلگرام داده شود که با اعلام درخواست، یک برنامه جاسوسی با عنوان Setting برای کاربران به منظور دریافت کد آموزشها ارسال میشود که برای نصب میبایست کاربر مجوز دسترسی به کلیه اطلاعات گوشی را تایید کند. پس از نصب، آیکون نرم افزار در گوشی قابل مشاهده نبوده و مخفی میشود و کلیه اطلاعات رد و بدل شده کاربران اعم از پیامهای شبکههای اجتماعی، SMS و ارتباط مبادله شده با سامانههای ussd اعم از شماره کارت، رمز دوم بانکی حسابهای اشخاص و دیگر اطلاعات آنها به ایمیل بنده ارسال میشود.
این مقام انتظامی افزود: با بررسی ایمیل متعلق به متهم توسط کارشناسان پلیس فتا، تعداد ۹۰ فقره اطلاعات حسابهای بانکی اشخاص مختلف شناسائی شد و سرانجام با تکمیل تحقیقات، پرونده متشکله به همراه متهم جهت سیر مراحل قانونی روانه دادسرا گردید. از اینرو از مالباختگان این پرونده در کل کشور خواستاریم تا جهت تنظیم شکایت به دادسرای محل سکونت خویش مراجعه نمایند تا پرونده آنها جهت بررسی به پلیسفتا استان مازندران ارسال گردد.
رئیس پلیس فتا مازندران با بیان اینکه امروزه بسیاری از اپلیکیشنهای رایگان که در فضای مجازی وجود دارند، حاوی بد افزارهاییاند که میتوانند به اطلاعات مهم افراد دسترسی داشته باشند، گفت: کاربران شبکههای اجتماعی مراقب باشند تا بر روی هر لینکی که از طرف افراد ناشناس ارسال میشود کلیک نکرده و هر نرمافزاری که در این محیط تبلیغ میشود را دانلود نکنند، زیرا امکان نصب بدافزار وجود خواهد داشت، بدافزارهایی که تصاویر و اطلاعات شخصی و مالی قربانی را سرقت و اطلاعات خصوصی وی را دستمایه اخاذی، برداشت غیرمجاز و دیگر نیات سوء خود قرار میدهد.
انتهای پیام/