وی اضافه کرد: براساس گزارشهای دریافتی ۴۳ درصد جمعیت شهری و ۶۱ درصد جمعیت روستایی استان بوشهر در معرض تنش و کمبود آب قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: در این شرایط خاص اجرای برنامه سازگاری با کم آبی تنها راهکار حل این مشکل است.
رجایی ادامه داد: در همین ارتباط کمیته ملی سازگاری با کم آبی در دولت تشکیل و در استانها نیز شورای حفاظت آب این کمیته را مدیریت میکند.
وی یادآور شد: برهمین اساس برای جلوگیری از مشکلات و تعارض اجتماعی راهکارهایی پیشنهاد و بستهای با عنوان برنامه عملیاتی سازگاری با کم آبی برای مصارف مختلف تهیه و به مسئولان استان عرضه و پس از تصویب به کارگروه ملی سازگاری با کم آبی دولت ارائه میشود.
رجایی گفت: نمک زدایی و شیرین سازی آب دریا از جمله راهکارهای جبران کم آبی و تولید آب بیشتر است که تا پایان برنامه ششم توسعه حداقل ۳۰ درصد و تا افق ۱۴۰۴ حدود ۴۵ درصد تامین آب استان باید از محل آب دریا باشد.
وی، کاهش هدر رفت آب در شبکههای توزیع و جداسازی بخشی از مصارف غیرضروری و قابل جایگزین از شبکه شرب و حتی تفکیک آب شرب و بهداشتی در تعدادی از شهرها و روستاهای استان به صورت پایلوت را از جمله دیگر طرحهای این بسته عنوان کرد.
وی افزود: تلاش میشود درنیمه اول امسال طرح جداسازی آب آشامیدنی و بهداشتی در بخش مرکزی شهرستان جم اجرا شود.
رجایی، با توجه به پرداخت یارانه قابل توجه دولت برای خرید آب از بخش خصوصی یادآور شد: پارسال دولت ۵۱۰ میلیارد ریال برای خرید آب پرداخت کرد و امسال ۵۹۰ میلیارد ریال و برای سال آینده یکهزار و ۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: دولت ۹۰ درصد این مبلغ را به صورت یارانه و ۱۰ درصد را مشترکان پرداخت میکنند.
انتهای پیام/م