سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ عادت روزانه که به شنوایی‌تان آسیب می‌زند

کاهش شنوایی سبب خشم و ناامیدی در روابط، افسردگی و اضطراب خواهد شد که عواملی وجود دارند که این پدیده را تسریع می‌کنند و یا باعث ایجاد آن می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگران جوان؛ از کلاس شنا گرفته تا کلاس ورزشی ریتمیک، می‌تواند به شنوایی‌تان آسیب رسانده و زندگی‌تان را تغییر دهد. علاوه بر این، عادات روزانه دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر گوش شما اثری سوء بگذارند:

1. استفاده از سوآب کتان (گوش پاک‌کن) برای تمیز کردن گوش
متخصصین شنوایی می‌گویند: سوآب پنبه‌ای برای تمیز کردن گوش‌ها پیشنهاد نمی‌شود، زیرا به طور بالقوه موجب تخریب پرده صماخ گوش می‌گردد. همچنین موجب ایجاد سوزش در مجرای گوش و فشار دادن بیشتر موم گوش به سمت داخل آن، قبل از خارج کردنش توسط شما خواهد شد. تولید موم، راهی است که بدن برای پاکیزه کردن گوش و محافظت از آن انجام می‌دهد. اگر موم گوش بیش از حد تولید می‌شود، بهتر است به پزشکتان اجازه دهید تا خودش آن را خارج کند.


بیشتر بخوانید: سلامت شنوایی در کدام مشاغل تهدید می‌شود؟


2. گوش دادن به موسیقی در حین دویدن
گوش دادن به موسیقی در حالی که ورزش می‌کنید، لذت بخش بوده، اما می‌تواند برای شنوایی شما خطرناک باشد. اگر در حال دویدن در خارج از منزل یا بر روی یک تردمیل هستید، به احتمال زیاد صدای دستگاه پخش MP3 یا تلفن را زیاد می‌کنید تا بر سروصدای ترافیک یا صدای تردمیل غلبه کند. این افزایش حجم صدا ممکن است موجب از دست دادن دائمی شنوایی شود. هندزفری‌ها می‌توانند نسبت به هدفون خطرناک‌تر باشند زیرا آن‌ها عمیق‌تر به کانال گوش می‌روند و بنابراین می‌توانند سطح خروجی صدا را افزایش دهند. مهم است که از یک معیار مناسب استفاده کنید: اگر در هنگام گوش دادن به موسیقی با هندزفری یا هدفون نمی‌توانید یک مکالمه را بشنوید، احتمالاً در حال آسیب رساندن به حس شنوایی خود هستید.

3. وارد شدن آب در گوش‌ها، در هنگام شنا
برای اکثر مردم شنا کردن در آب آغشته به کلر، بی‌ضرر است. برای برخی دیگر، در هنگام شنا، آب در کانال گوش به دام افتاده و تبدیل به یک بستر مناسب برای پرورش باکتری‌ها می‌شود. این باکتری‌ها می‌توانند موجب بیماری "گوش شناگر" شوند. در این بیماری مجرای گوش قرمز شده و متورم می‌گردد که کاملاً دردناک است. بیماری "گوش شناگر" باید همیشه توسط یک پزشک درمان شود.

4. تمیز کردن گوش با شمع
بعضی افراد گمان می‌کنند که استفاده از شمع باعث ایجاد مکش می‌شود که موم را از گوش بیرونی حذف و پاک می‌کند، درحالی‌که برخی دیگر فکر می‌کنند می‌توانند با این روش مشکلات دیگری مانند آسیب شنوایی، مشکلات سینوسی، سرگیجه و حتی سرطان را درمان کنند. این ادعاها نادرست‌اند. تحقیقات نشان داده است که شمع گوش از هیچ مزایای پزشکی برخوردار نیست. همچنین ثابت شده است که شمع گوش گرمای قابل توجهی را در مجرای گوش ایجاد نمی‌کند. با این حال، چندین گزارش مبنی بر آسیب گوش ناشی از شمع، از جمله سوختگی‌های ناشی از چکه کردن شمع، و از هم گسیختن پرده صماخ گوش، منتشر شده است.

5. حبس نفس برای رفع فشار گوش در هنگام سفر با هواپیما
بسیاری از مردم، در هنگام صعود یا نزول هواپیما متوجه ایجاد فشار در گوش‌هایشان می‌شوند. برای از بین بردن ناراحتی برخی از آن‌ها بینی خود را گرفته و سعی می‌کنند به آرامی هوا را از دهان خارج کنند تا جایی که دهانشان باز شود.

بعضی دیگر، از شکلات یا آدامس جویدنی استفاده می‌کنند تا با فعال کردن ماهیچه‌ها به مجرای استاشین (مجرای ارتباطی بین بینی و گوش) کمک کنند تا باز شود.

برخی هم از محافظ‌های گوش مخصوص به نام Earplanes کمک می‌گیرند. این وسیله به آرامی فشار دو طرف پرده گوش را در حین بلند شدن و نشستن هواپیما بر زمین، برابر می‌کند.

به نظر می‌رسد راه‌حل واحدی برای رفع ناراحتی‌های گوش در حین پرواز وجود ندارد. برای کسانی که دچار درد شدید گوش در حین سفر با هواپیما می‌شوند مراجعه به پزشک و دریافت راه‌حل‌های جدید الزامی است.

6. خوابیدن هر شب با محافظ‌های گوش
افراد زیادی هستند که خوابشان سبک است و یا همسرانی دارند که هنگام خواب خروپف می‌کنند و بنابراین ناچار به استفاده از محافظ گوش هستند. در حالی که پوشش گوش می‌تواند بسیار مفید باشد، مهم است که استفاده از آن‌ها با دقت مورد توجه قرار گیرد، زیرا ممکن است باعث ناراحتی در گوش، عفونت‌های قارچی و ایجاد مانع توسط موم شود. مهم است که هنگام استفاده از این وسیله کوچک گوش، بهداشت گوش حفظ شود. آن‌هایی که قابل استفاده مجدد هستند باید روزانه تمیز شوند و کانال‌های گوش باید به طور منظم توسط یک متخصص شنوایی یا پزشک بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود که موم مجرای گوش را مسدود نکند.

7. صدای بسیار بلند موزیک در باشگاه ورزشی
اگر باشگاهی که در آن ورزش می‌کنید با درخواست شما مبنی بر کاهش حجم صدا موافقت نکرد، از محافظ‌های گوش استفاده کنید. تحقیقات اخیر نشان داده است که سروصدای کلاس‌های ورزشی، سطح صدایی تقریباً همانند یک موتور جت در ارتفاع 25 متری را دارند که بیش از 100 دسی‌بل است. این می‌تواند باعث از دست رفتن دائمی شنوایی شود.

8. سفر با هواپیما در حال سرماخوردگی
اگر سرماخورده‌اید و سعی نکرده‌اید آن را با دارو (هرچند داروهای بدون نسخه) درمان کنید، بهتر است سفر خود را به تعویق بیندازید. اگر در حال درمان سرماخوردگی خود هستید و قصد سفر با هواپیما را دارید بهتر است این نکته را بدانید که ممکن است در حین پرواز، به خاطر عدم تساوی فشار بین دو طرف پرده گوش، دچار گوش درد شوید. همچنین ممکن است برای چند روز افت شنوایی و در موارد شدید خونریزی و یا پارگی پرده صماخ را شاهد باشید. اگر قبل از اینکه پرواز کنید، تردید دارید که آیا علائم بیماری شما کنترل شده‌اند یا خیر، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

9. استرس ناشی از زنگ زدن گوش
وزوز گوش، که اغلب به عنوان" زنگ در گوش "شناخته می‌شود، سروصدایی است که بدون وجود محرک صداداری در محیط در گوش شنیده می‌شود. وزوز گوش یک علامت است، نه یک بیماری، و عوامل بسیاری وجود دارد که ممکن است موجب ایجاد وزوز گوش شود. مطالعات نشان داده‌اند که استرس می‌تواند موجب تشدید زنگ گوش شود. هر چیزی که می‌تواند سطح استرس فرد را کاهش دهد، مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق، احتمالاً تأثیر مثبتی بر کاهش زنگ گوش خواهد داشت.

10. امتناع از دریافت سمعک
درمان ضایعات شنوایی را به تأخیر نیندازید. افرادی که دچار افت شنوایی هستند، درمان مشکلات شنوایی را به تأخیر انداخته‌اند، زیرا آگاه نیستند که درمان زودهنگام کاهش شنوایی آن‌ها می‌تواند کیفیت زندگی‌شان را تغییر دهد. سمعک‌ها به طور واضح با پیشرفت‌های اجتماعی، احساسی و روانی افراد مبتلا به اختلال شنوایی در تمام گروه‌های کاهش شنوایی از خفیف گرفته تا شدید همراه است. درمان کم‌شنوایی موجب قدرت کسب درآمد، برقراری ارتباط بهتر، ثبات احساسی، سلامت جسمانی و مشارکت اجتماعی و گروهی خواهد شد. همچنین نشان داده شده است که کاهش شنوایی سبب خشم و ناامیدی در روابط، افسردگی، احساس پارانویا و اضطراب خواهد شد. چرا برای کمک به خود تعلل می‌کنید وقتی سمعک‌ها می‌توانند بر کیفیت زندگی‌تان به طور مثبت تأثیر بگذارند؟

منبع: تبیان

انتهای پیام/

10 چیز که به شنوایی‌تان آسیب می‌زند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
مطالب تان خیلی خوبن. سپاس